30 april 2019

Q) Zou je in het kort kunnen uitleggen wat je functie is en ( voor de mensen die digibyte niet kennen) een korte uitleg over digibyte? 

A) Ik ben co-founder van DigiByte Awareness Team. (en CMO)

DigiByte bestaat sinds 2014, en is daarmee de langste UTXO Blockchain. Het is gebaseerd op de LTC code. DGB heeft 5 mining algo's en is daarmee suoer gedecentraliseerd en veilig. Meer dan Bitcoin. Applicaties zijn gericht op CyberSecurity solutions.

Q) Ik zie dat jullie ook druk bezig zijn met meerdere Debit/Credit card services. Bij welke grote winkelketens kunnen we al betalen met DGB? 

A) Alle winkels die gebruik maken van de volgende payment processors die DigiByte ondersteunen. Dat is dus een dagelijks groeiend aantal! Zie hier

Q) Wat is de huidige tps van Digibyte? 1100 (550*2) of is de verdubbeling voor later in het jaar gepland? 

A) 560 tps, verdubbeling later dit jaar. 

Q) Welkom en bedankt voor uw tijd! Kan iedereen dapps bouwen op de DGB blockchain of alleen bedrijven. 

A) Dat kan iedereen.

Q) wat is je verklaring dat DigiByte niet zo groot als bijv Litecoin (tot nu toe) is geworden. Aangezien beide al oude (pre ICO) coins zijn? 

A) Wij hebben geen betaalde marketing machine en focus is gericht op development. Bij LTC is dat andersom 

Q) Eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik heb moeten opzoeken wat UTXO nu juist betekent. Maar wat is nu juist in blockchain of voor dApps het grote voordeel van dit gebruik? 

A) UTXO is unspend Transaction Output. De balans op je wallet is een optelling van alle UTXO's. 

Het belangijkste is dat DigiByte een openbare ledger is gebaseerd op Proof of Work. Dat zorgt er voor dat de informatie die op de DGB blockchain wordt gezet zowel openbaar is als onveranderbaar. Dus je kan ten alle tijden 100% vertrouwen op deze data, waar je met je app gebruik van kan maken

En voorkomen van Double Spent

Q) Wat kan ik verwachten van het digiman browser idee? Is het een tegenstander van de brave browser? En wat gaat deze browser allemaal kunnen. 

A) Geen idee eerlijk gezegd. Ik moet mij daar in verdiepen. Ik vermoed dat het een development idee is uit het verleden, die geen prio heeft op dit moment. 

Q) Hoe lastig is het om zonder funds toch te bouwen? Hoe lossen jullie dit op? 

A) Dat is zeker erg lastig. Maar ervaring en motivatie van de leden kunnen veel doen. Daarnaast heeft DigiByte een enorm bereik wereldwijd. Wij kunnen met onze announcement 300.000 mensen bereiken. Dat is voor veel bedrijven ook wel wat waard. 

Q) De 'block time' zit dan ook nog op 15 seconden? 

A) Correct. Die blijft 15 seconden. Ook bij 260K tps in 2035. 

Q) Iemand liet me laatst een Digibyte transactie zien, de transactie was binnen een paar seconden rond. Ik weet vrijwel niets van Digibyte- zou je kort kunnen toelichten hoe DGB deze transactie-/confirmatie snelheid bereikt? Vraag van Lunar. 

A) Deze snelheid wordt door twee zaken bereikt: ten eerste is de snelheid van het netwerk zo groot dat binnen 1 seconde de transactie van wallet naar wallet gaat. Maar dat is nog een unconfirmed transactie, alleen te gebruiken voor kleine bedragen. Daarna geldt de 15 seconden block time, verdeeld over 5 mining algos. Elke mining algo vindt elke 90 seconden 1 block, waardoor elke 15 seconden een DigiByte block wordt gevonden. Dus binnen 15 seconden is je transactie ook op de blockchain bevestigd!! 

Q) Als ik het goed voor heb is DGB gestart zonder ICO en zijn jullie in feite allen vrijwilligers. Dat vind ik best fascinerend. Hoe werken jullie samen, hoe ziet dat er juist uit. Heb je dan ook een full-time job buiten Digibyte? Zijn er aanmeld procedures voor mensen die willen meewerken (excuus voor de vele vragen in 1 keer) 

A) Dat klopt. Wij zijn allen onbetaalde vrijwilligers, en meeste hebben een full time job. Ikzelf bijvoorbeeld ben directeur bij een Europese IT Maintenance organisatie. Zo hebben alle leden verschillende professionele skills die wij inzetten. Wij zijn georganiseerd in een team, genaamd de DigiByte Awareness team. www.dgbat.org. Communicatie tussen leden vindt plaats in Telegram groepen. 

Aanmeld procedure: je begint als advocate. Je kan deelname aanvragen door een van de leden een PM te sturen.

Q) Op welke partnership ben je het meest trots? En waarom natuurlijk 

A) V-ID, Antum: Omdat dit echte use-cases zijn.

Q) Kijkend naar de nieuwe 'hype' de STO's. Hoe makkelijk gaat het zijn om een STO te lanceren op de blockchain van DGB? 

A) Dit is juist 1 van de zaken waarin DigiByte straks gaat uitblinken. Op dit moment is DigiAssets beschikbaar op het testnet. Met DigiAssets dat dit jaar wordt gelanceerd op mainnet kan je heel eenvoudig zelf Digitale Assets uitgeven. Zelfs vanaf je mobiel! Dit kan werkelijk zonder technische kennis en maakt de mogelijkheid van Tokenization heel goed mogelijk. Block30labs is al bezig om hier op te gaan bouwen, in voorbereiding op de live gang van DigiAssets. 

Q) Als chief marketing moet je wel weten wat je in huis hebt en wat eraan zit te komen neem ik aan. Dit staat op jullie roadmap als punt dat jullie willen bereiken. Enig idee of dit dan nog steeds door gaat? 

A) Sommige projecten zijn al benoemd ruim voordat ik werkzaam ben voor DGB. Een echte roadmap is er niet, omdat we ons nooit kunnen commiteren aan deadlines, want wij zijn vrijwilligers. De focus ligt nu op de grotere projecten als DigiAssets en Odocrypt mining algo. De meest up to date roadmap is hier

Q) Kun je eens wat vertellen wat Emma kan gaan doen? Kan ik als particulier hier ook gebruik van maken? Of alleen bedrijven en mensen die de chain van dgb runnen. 

A) DigiByte komt pas echt naar buiten als er aan een ontwikkeling wordt gewerkt. Zo niet, dan is het niets meer dan een idee. 

Q) Is het in bijvoorbeeld percentages uit te drukken in hoeverre DGB meer gedecentraliseerd is ten opzichte van het in mindere mate gedecentraliseerde Bitcoin? 

A) Mining van DGB is 2 tot 3 keer meer gedecentraliseerd dan Bitcoin. 

Q) Is er veel animo voor de digi-id app? En voor DGB blockchain in zijn geheel? Je hoort er niet veel over namelijk.. 

A) De animo neemt zeker toe. Coinbook gaat ook implementeren. Het wordt ook steeds makkelijker omdat bijvoorbeeld Antum oplossingen biedt voor een eenvoudige integratie. Ook DGBAT werkt aan een plugin voor woocommerce.

Q) Ik heb Digi-ID een keer bekeken, ziet er heel eenvoudig uit. Wel een vraag bij, wat moeten de websites zelf doen om het gebruik van Digi-ID toe te laten? Is dit een stuk code kopiëren? Lopen de websites hier warm voor, krijgt Digi-ID adoptie? 

A) Je kan digi-id.io op twee manieren gebruiken. 1: native op de website, kijk bv maar eens op de swapservice: changeangel.io daar kan je inloggen met digi-id app. 2: mbt een webplugin. Voor elke browser heeft Antum een digi-id plugin ontwikkeld. Hiermee kan je dmv de digi-id plugin een wachtwoord genereren, wat je dus ondertekend met de digi-id app! 

Q) Gezien het vrijwilligersstatuut, hoe beschermen jullie je op bedrijfsspionage of mensen die voor andere projecten gaan werken. Teken je toch een soort van overeenkomst? 

A) We zijn geen bedrijf. Het is allemaal open source, Iedereen mag gebruiken wat hij wilt. Geen permissie vereist. 

Q) Ik zie toch best wat nieuwe Exchanges voor digibyte . Dus ik ga er vanuit dat jullie gratis gelist worden? Hebben jullie ook een Exchange strategie? 

A) Klopt. Wij hebben nooit betaald voor listing. Wij hebben daar wel een strategie voor. 

Q) Digi-ID werkt samen met Dyorhaven.com, eerste Blockchain Research and Social Networking platform. Wat is de meerwaarde van digibyte voor dyorhaven? 

A) Het gebruik van Digi-ID appicate, dus naamsbekendheid. 

Q) Ik weet niet meer precies hoe het heet, maar het is een betaalapplicatie of betaalsoftware waarmee je heel makkelijk kunt betalen via DGB. Is het echt zo eenvoudig als in het YouTube filmpje? Digi café of iets dergelijks? 

A) Klopt DigiCafé van onze member Adam Wolfe. 

Q) Dus de teksten die op de roadmap aan staan gegeven zijn puur ideeen. Hoeveel van dat soort ideeen worden er uiteindelijk gehaald? 

A) Kijk vooral naar de enorme lijst van alles wat al daadwerkelijk is gerealiseerd!! Dit is echt een enorme lijst. En de ontwikkelingen gaan gewoon door in de toekomst. Nu op dit moment wordt actief gewerkt aan: OdoScript (FGPA mining), Dandelion (privacy transacties) en DigiAssets (de tokenization op DigiByte!). En deze worden daadwerkelijk geleverd. En dan ook pas announced.

Q) Waar zien jullie jezelf over 5 jaar? 

A) De ambitie is wereldwijde toepassingen van DGB Blockcain technologie en applicaties. Daarbij past een top 10 market cap. 

Q) Hoe en waarom ben je bij DGB terecht gekomen? 

A) Mij in 2017 verdiept in de top 70 projecten, en DGB was zonder meer een uitblinker qua team, technology, community. 

Q) Wat is het unieke aan DGB waarom bv een ontwikkelaar voor DGB moet kiezen en niet voor de concurrentie. Wat kan DGB meer en/of beter. 

A) Uniek is de decentralisatie en de vrijwillige medewerkers. De technologische ontwikkeling is vooruitstevend en er wordt voortdurend aan het protocol gewerkt. Dus voor een ontwikkelaar genoeg mogelijkheden om erg actief een steentje bij te kunnen dragen. 

Q) Na 4 jaar te bestaan, neem ik aan dat jullie al veel bereikt hebben, wat is jullie plan van aanpak om voor meer adoptie te zorgen? 

A) De afgelopen jaren waren voornamelijk gericht op development van de DigiByte technologie en het wereldwijde netwerk. En er was heel weinig aandacht voor marketing en adoptie. Dat is pas gekomen nadat DGBAT.org is op gericht en die hebben heel veel bereikt op het gebied van adoptie. De strategie is om ons netwerk van partners steeds verder te vergroten, dit is een zeer succesvolle strategie tot nu toe! Denk aan Antum-ID, V-ID, Block30labs, Changeangel.io, Vertbase etc Ook de samenwerking met andere mensen van andere communities die bezig zijn met adoptie is een strategie die we net zijn gestart en tot nu toe veel belovend. 

Q) Wat is die strategie om gelist te worden op exchanges waar normaal exchanges fee's voor vragen? Moet ik denken aan handje klap deals? Of is dat a secret :) 

A) Zeker geen secret deals. Wij zijn zeer transparant. Velen begrijpen dat wij net als Bitcoin gedecentraliseerd zijn. En Bitcoin betaalt ook niet voor listing :) 

Q) Jullie claimen de meest veiligste blockchain te zijn met 5 mining algos. Er zijn chains met 11 algos. Waarom zijn jullie veiliger? 

A) Het gaat ook om de willekeur van de algo's, de real time difficult adjustment, en met Odocrypt hebben wij een algo die zich iedere 10 dagen vernieuwd dus ASIC resistant is. 

Q) Hoeveel dgb is in het bezit van het team? 

A) Daar heb ik geen idee van omdat wij posities niet in openbaar delen. 

En er is geen pre-mine in bezit van het team.

Q) Zijn er eigenlijk ooit bugs en dergelijke gevonden in de chain van DGB, zoals bijvoorbeeld bij NEO? 

A) Ja er was een SHA256 weighting issue. Die was vrijwel direct opgelost. 

Q) Is het geen gevaar voor DGB long term te kopen dat de huidige mensen achter DGB hiermee stoppen na een tijd en dat er geen vrijwillige opvolging kan gevonden worden?

A) Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die voor een andere uitdaging zullen kiezen. Maar er komen ook nieuwe mensen bij. Wij zien in ieder geval, ondanks de bear market, een groei van belangstellenden. En dat is hoopgevend. 

Q) Zou je wat meer over de use cases kunnen vertellen, naast de woocommerce plugin? Wat moet ervoor gaan zorgen dat wij DGB gaan gebruiken.

A) De use cases van DigiByte zijn grofweg onder te verdelen in: -Pay: DigiByte is een crypto currency die perfect geschikt is voor betalingen. Dit vanwege de snelheid (1 seconde in je wallet, 15 seconden confirm). -Authenticate: Kijk naar de usecase van V-ID dit is een NL bedrijf dat de DigiByte blockchain gebruikt om hashes van documenten op de blockchain op te slaan. En daarmee dus de echtheid van het document kan worden bewezen! -Authorisatie; kijk naar digi-id.io waarmee je met DigiByte technologie kan inloggen zonder gevaar van opslag van passwords op een server! -Tokenization: Met de intro van DigiAssets kan je zelf Digitale Assets uitgeven. 

Q) Enige mogelijkheid tot toelichting over de samenwerking / deal met utrust? Ook ben ik benieuwd waar ik kan vinden hoe het zit met andere partners, zijn die er nog, zijn ze nog actief etc.. 

A) UTRUST is nog vol in ontwikkeling en we hebben uiteraard regelmatig contact. Op de website www.dgbat.org vindt je alle info over andere partners. 

Q) Waarom is er weinig tot geen info over het core team wat achter dgb staat (niet op de website in iedergeval) Wat is hier de reden van? 

A) We zijn een gedecentraliseerde community. Sommigen kiezen ervoor om niet een public profile te hebben. Dat kan en is zelfs begrijpelijk. 

Q) Het is min of meer al beantwoord, maar qua marketing. Er wordt dus gekozen voor natuurlijke groei, voornamelijk? 

A) Klopt! Alle groei is organisch.

Q) zou je eens wat meer kunnen vertellen over Odocrypt? Hoe gaat dit in zijn werk en wat houd het in? (in het kort) :) 

A) Odocript is een zogenaamd dynamisch algoritm. Dat houdt in dat elke 10 dagen het Odocript zich muteert. Dat houdt in dat je na 10 dagen een nieuwe config file moet gebruiken die door het algo wordt gegeneerd om je mining hardware te programmeren. Dit kan alleen op FGPA hardware en niet op ASIC miners. FGPA hardware kan je thuis zelf draaien en daardoor voorkomen we nog meer dominantie door ASIC mining farms zoals met Bitcoin wel het geval is. 

Q) Je bent zelf directeur bij een Europese IT maintenance organisatie. Willen jullie niet aan de blockchain ? Werken jullie al met digibyte samen? 

A) Nee, wij doen slechts het onderhoud in DataCenters. Het is aan onze klanten om de (DigiByte) Blockchain technology en toepassingen te gebruiken. 

Q) Staan er nog veel bedrijven/chains in de wachtrij voor samenwerkingen met DGB? 

A) Ja, wij doen pas uitspraken als deals afgerond zijn. 

Q) Hebben jullie regelmatig meetings met elkaar? Hoe groot is het core team ongeveer dat achter DGB staat? 

A) Wij hebben dagelijks overleg. Omdat we verspreid zijn over de hele wereld, zijn de echte meetingen beperkt tot meetups en events. Het team achter DGB? 200.000 mensen :) Ik denk dat je de core bedoelt: Ongeveer 10 man development en 50 man Awareness. 

Q) Belangrijkste vraag! Heb je een nieuwtje dat je met ons wil delen? Een teaser/ een hint?

A) Wij doen nooit aan teasers, Wij zijn altijd transparant. Dus de nieuwtjes zijn dus al bekend. Odocrypt, Dandelion, DigiAssets...  

Q) Hoe kom ik aan die FGPA hardware? En als ik deze in mijn bezit heb, moet ik dan contstant om de 10 dagen updaten? En nieuwe bestanden downloaden? Of gebeurt dit allemaal automatisch. 

A) Je kan het beste kiezen voor deze soorten FGPA. En je moet idd na 10 dagen even een config file laden in je FGPA hardware , kost nauwelijks tijd. 

Q) Hoe zit het dan juist met de tokenomics. Zit de waarde van DGB in het betaalmiddel zijnde? Of wordt het token voor nog overige doeleinden gebruikt? 

A) Het is enerzijds een cryptocurrency, geschikt als betaalmiddel en trading / investment. Anderzijds de brandstof van de blockchain: voor registratie van data on de blockchain. 

Q) Hoe is jullie bug hunters community? Zijn er veel mensen die bugs vinden? En nemen jullie dan ook mensen aan? of zoals je zegt dat de groei geleidelijk aan gaat.

A) Er zijn ongetwijfeld smart developers binnen onze 1000 man tellende DGB Developers chat. Wij zijn geen bedrijf dus nemen geen mensen aan, iedereen kan vrijwillig meehelpen met development.