Q) Welkom heren, bedankt dat jullie deze ama met ons willen doen! Voor de mensen die morpheus labs niet kennen, wat doet mitx precies, wat willen jullie bereiken?

A) Morpheus Labs is een BpaaS (Blockchain Platform as a Service) - blockchain agnostisch. We richten ons op het overbruggen van de kloof tussen blockchain en adoptie (bedrijven, ontwikkelaars, studenten). Makkelijk gezegd, zorgen wij ervoor dat elke dev/student makkelijk kan leren developen op ons platform, we zorgen voor turn-key solutions en helpen waar nodig :)

Momenteel hebben we het werkende platform sinds januari 2019, waarbij we al diverse blockchain partners en universiteiten hebben die er gebruik van maken. Omzet zit in de zes cijfers momenteel.

Op blockchain front werken wij bijvoorbeeld met NEM, NULS, Hyperledger, Quarkchain, Vechain, Tomochain, Wanchain, EOS (Cypherglass) en er komen wat grote bij (denk top 20's). Op educatie front werken wij met Hanwha, Tsingua university, Taiwan open university en nog een paar universiteiten. Momenteel hard aan de slag dit te laten groeien in europa en USA

Q) Een startersvraagje: hoe komen jullie als werknemers terecht bij een Singapoorse startup?

A)
Robbie: Goede vraag. Ik ben bij Morpheus Labs terechtgekomen tijdens de presale en ik heb de chat sindsdien niet meer verlaten. En van het 1 komt het ander natuurlijk, en nu zijn we hier!

Tommo: Voor mezelf, ik ben er terecht gekomen nadat ik bij CPChain werkte. Eigenlijk een toevalstreffer, was via via; merkte dat er vraag was naar Europese connecties en ze konden mij een kans bieden :)

Q) Is volgende stelling juist : Morpheus Labs richt zich op bedrijven die van blockchain gebruik willen maken maar nog niet goed weten hoe?

A) Ja en nee. Een blockchain oplossing voor je 20-man personeel bedrijf is duur om te laten ontwikkelen. Denk aan eerst uitzoeken welke blockchain, dan een DApp schrijven die volledig voldoet aan je 'probleem' dat je wilt oplossen en ook nog eens aangepast is aan je eigen wensen. Morpheus Labs heeft een marketplace waar DApps die zijn ontwikkeld te koop zijn. Ben jij dus eigenaar van Slager Jan, maar Slager Piet heeft al een oplossing, kun je die kopen en aanpassen; wij helpen daarmee :) - Het is tijd en kosten reducerend. Daarbij hebben we een enorm groot educatievlak buiten bedrijven om waar we onze winst kunnen slaan.

Q) Tommo hiervoor was je Nederlandse afgezant bij cpc. Waarom ben je daar weggegaan en voor mitx iets gaan doen?

A) Ben nog steeds :) fan van CPC, maar ik krijg gewoon meer kansen bij Morpheus Labs waardoor ik iets meer ben gaan switchen in tijdsverdeling, maar weg ben ik er absoluut niet.

Q) Wat hebben jullie developers te bieden. Ik zag dat er speciale workspaces en teams waren?

A) Wel, door de verschillende blockchains die wij aanbieden op ons platform kan elke developer Dapps ontwikkelen met de aangeboden blockchains. Dit kan een Dapp zijn van bv verschillende features van verschillende blockchains. Deze Dapps kunnen dan ook door de gebruiker, in dit geval de developer gaan verkopen in onze App library. Worskspaces zijn er voor verschillende rollen, denk maar aan een project manager die een bepaald dashboard gebruikt om development te kunnen monitoren.

Q) Ik begreep dat er ook een soort Appstore komt waar bedrijven kunnen zoeken naar een oplossing . Kun je me hier iets meer over vertellen?

A) Klopt, noemde het net al in de voorgaande post. Onze Marketplace - een 'DApp store- zogezegd. We bieden zelf 25 ready made DApps, onze nieuwe partners schrijven DApps en we ontwikkelen ze met universiteiten. Hoe meer erop komt, hoe beter het voor iedereen zal zijn.

Q) Hanwha is geen kleintje, kun je inhoudelijk iets kwijt over de samenwerking?

A) Zeker! Hanwha heeft de dreamplus academy. Dreamplus is belangrijk omdat ze nieuwe professionele developers voor blockchain willen maken; wij helpen mee met het curriculum schrijven en bieden het universele platform aan waar studenten dus op kunnen developen. Een soort microsoft word :)

Q) Als men gebruik maakt van vechain, nulls of de overige betaalt de platform gebruiker MITx aan voornoemde. Zitten er prijsverschillen in of je nu vechain of nulls of andere gebruikt?

A) Het prijsverschil zal vooral liggen in de complexiteit van de Dapp. Ook om een Dapp te kunnen verkopen op het platform heb je MITx nodig. Deze MITx kan je locken voor een bepaalde periode. Hoe langer en hoe meer MITx gelocked zijn, hoe meer deze persoon korting zal krijgen om het platform te kunnen gebruiken.

Q) Hoe nauw zijn de lijntjes met Singapore? Ik heb inmiddels tijdje gezien hoe er geopereerd wordt vanuit Azië en bemerk zelf dat er een enorme communicatiekloof zit tussen oost en west. Kortom, hoe weten we dat het allemaal legit en te vertrouwen is daar?

A) Sterke vraag en ik wil niet over andere 'werkgevers' teveel praten. Die kloof is er zeker tussen west en oost, en vaak groot ook. Hierbij echter is het vrij klein, omdat we echt dagelijks elkaar bellen/spreken, overal bij worden gevraagd en mee worden gestuurd naar conferenties (denk aan Monaco Blockchain event). Daarbij hebben ze wel werknemers uit Singapore, maar ook uit Italië, Dubai, Nederland, België. De partners die we gaan krijgen op vrij korte termijn zullen aantonen dat we legit zijn :)

Q) Worden de dapps eerst getest voordat ze in de store komen? Wat zijn de kosten voor een externe partij om een dapp te gaan verkopen in jullie store?

A) De Dapps worden eerst getest door onze eigen Bruce die onze CTO is. De kosten van de externe partij zal afhangen van de marktsituatie op dat moment.

Q) Je kan programmeren in 7 verschillende talen maar denk je dat het mogelijk is om nog een stap verder te gaan zodat zelfs een niet dev iets in elkaar kan steken?

A) Poeh, dat is een goede vraag; er zijn nu al wat languages die richten op een 'wordpress' omgeving, waar het eigenlijk vrij makkelijk gaat zijn om een DApp te maken. Wij hebben die nog niet geïntegreerd, en eerlijk gezegd weet ik niet of die op de planning staan! Je wil ook in een language kunnen schrijven die alombekend is, waar veel mensen er gebruik van maken.

Q) Ik zag een afbeelding van de technische architectuur voorbij komen met een beveiligings functie in laag 3,4 en 7 . Zou je wat meer kunnen vertellen over deze functies?

A) Nee! :) maar die ga ik morgen voor je laten antwoorden

Q) Hoe denkt het MorpheusLabs-team gebruik te maken van toepassingen in de echte wereld, op voorwaarde dat partnerschappen tot nu toe vooral zijn uitgebreid naar blockchain-technologie? Ik zie bijvoorbeeld dat AERGO een solide samenwerking heeft met Hyundai.

A) Dit hangt ervan af waar de gebruiker (dev, SME, corporate) naar op zoek is om te gaan implementeren. Elke blockchain heeft zijn eigen karakteristieken, en vooral beperkingen. Door de mogelijkheid deze te kunnen combineren kan je meerdere pijnpunten in je bedrijf efficiënter gaan maken voor welke usecase dan ook.

Q) Hoe nauw werken jullie met de partnerships die er op dit moment zijn gebouwd ?

A) Nauw. We hebben een paar partnerships nieuw zoals EOS (Cypherglass) waar ik persoonlijk de educatie plannen mee op aan het maken ben, de bedoeling hiervan is een self-sustaining curriculum die zichzelf uit kan betalen door bedrijven met een probleem te laten sponsoren, waarbij zij dus een turn-key solution krijgen terwijl studenten met de hulp van ons leren ontwikkelen. Dit maakt de brug naar internships bij bedrijven dus ook makkelijk. We kijken naar een paar parameters voor integratie; waaronder samenwerking op korte- en lange termijn. Elke 'partner' die puur alleen integratie doet, zal minder met ons van doen hebben. Partners die integratie willen doen en bijvoorbeeld joint-marketing op universiteitsniveau, krijgen voorrang.

Q) Staat MITX open voor meer ambassadeurs? En hoe ziet de toekomstvisie er hierover uit?

A) Ja, als ze wat kunnen toevoegen! Absoluut :) Toekomstvisie is afhankelijk van persoonlijk kunnen.

Q) Vanaf wanneer dient betaald te worden? Bij het opstellen en zoeken van een bedrijf naar het voor hun juiste proces of pas vanaf men het gedefinieerde proces dan ook effectief in gebruik gaat nemen.

A) Er is een gratis 'subscriptie' model voor een tijdje, daarna kun je kiezen welke je wilt gebruiken.

Q) Jullie zijn het eerste Blockchain Platform as a Service (BPaaS) te creëren. Zijn jullie tot nu toe ook de enige? Of zijn er meer concurrenten op de markt? Er zijn namelijk wel 30 bedrijven meer die met Enterprise solutions komen. Dus zoja, hoe dealen jullie dan met deze concurrentie? Gaan jullie de strijd met ze aan of proberen jullie elkaar te helpen?

A) Voorlopig zijn we als BPaaS de enige. Wel zijn er veel BaaS of SaaS oplossingen op de markt. 

Q) (Technology stack recipes that we use in order to automate the blockchain deveopment ) wat moet ik me voorstellen bij een stack recipe?

A) Simpelweg bare-bones kant en klare 'recepten' voor DApps. Denk aan een frame van een huis :) Je kan iets pakken voor bijvoorbeeld 'financial business' wat nog vrij kaal is, daarop bouw je de rest.

Q)  Is het niet wat lastig om eerst MITx te moeten kopen om vervolgens pas te kunnen experimenteren met de verschillende blockchains? Blijft het dan niet nog steeds te vaag voor bedrijven die het willen gaan testen? Of is er een makkelijke manier voor bedrijven om MITx in te slaan?

A) Hoe bedoel je? Subscriptie model is ook fiat based. Hoeft geen MITx te verkopen. Tokenomics hebben andere doelen!

Platform subscriptions In order for customers to use the platform, they'll pay in USD via traditional payments or opt to pay in MITx tokens - in both scenarios, the fee will be bought from the open market, whether customers own MITx or not.

Q) Hoe worden tokens voor gebruik op platform gekocht op de open markten? Is dit geautomatiseerd systeem en gaat dit ook variëren in exchanges (dus niet steeds dezelfde exchange)

A) ^antwoord hier boven. Meer info in onze tokenomics :) Gaat via onze treasury indeed. Alles wordt open market gekocht

Q) Heren, beta versie 1.0 en nu 2.0 liep je tegen veel problemen aan? En daar heeft de community natuurlijk een grote rol in gespeeld.

A) Niet echt problemen, eerder uitdagingen ;) Er is alleszins wel wat getweeked geweest. Ook de tokenomics hebben intussen een enorme overhaul gekregen en zijn nu al een tijdje concreet.

Q) Wat staat er bij jullie op de planning qua marketing technieken? Wat kunnen wij van jullie verwachten?

A) We hebben momenteel '1' marketeer, daar komen er meer bij :) Als ambassadeurs helpen we daarmee, maar de groei momenteel is enorm. In Monaco hebben we wat interessante partijen daarvoor gesproken, het team intern snapt ook dat we hier meer aan kunnen/moeten werken.

Q) Als ik het goed begrijp willen jullie vanuit educatie/studenten ook een developers community opbouwen voor de verschillende projecten? Spelen de projecten als Vechain daar ook een rol in daar zij hier vooral ook van profiteren?

A) Juist! Triple-Helix model willen we aanhouden, waar overheden, universiteiten en bedrijven samen gaan werken om educatie te verhogen. Zonder educatie geen adoptie. Blockchain staat nog in de kinderschoenen. Er zijn wat interessante alliances die al deze al samen brengen, om vanuit hier een dev community te bouwen zo enorm handig zijn. Vechain speelt hier zeker een rol in, en wat andere partners ook :) Hackathons waarbij elke dev ons platform gebruikt en dus kunnen kiezen uit een probleem, daarbij een spin-up van 2 minuten tussen blockchain heeft, is een mooi voorbeeld. Dan heb je niet alleen een ethereum based hackathon, maar op bijvoorbeeld 20 blockchains.

Q) Wat voor dapps staan er nu in de dapp marketplace? Waar mogen we aan denken?

A) Hi Robbert, ik stuur jullie morgen een uitgebreidere kijk hierop.

Q) Kan je wat meer uitleg geven over de community nodes? Wat verwacht wordt tegen welke aard van vergoeding (eventueel middels paar voorbeelden)

A) Helaas, nog geen info die we naar buiten mogen brengen hiervoor

Q) Vinden jullie het niet zonde dat er ooit een AirDrop is geweest? Tussen een geweldige community door, lees je alleen maar dubbele spam vragen over de AirDrop die in het verleden geweest is. Als jullie dit overnieuw met de groep konden bepalen, hadden jullie dan een andere optie gekozen? Of verwachten jullie dat na het uitbetalen deze spam zal stoppen?

A) Zonde is een mooi woord, ik zou ergere dingen gebruiken. Niet alleen zijn er mensen bang voor de sell-pressure, je krijgt enorm veel vragen in een chat en het haalt de serieuzere partijen weg. Vandaag hebben we wat informatie vrijgegeven dat laat zien dat we de markt niet zullen laten 'crashen'. Het was geen airdrop, maar een smartdrop, dus mensen moesten daadwerkelijk wel wat doen om iets te krijgen.

Voordeel hiervan is meer exposure, nadeel is het bovenstaande. Dat gezegd; gedaan is gedaan :)

Q) Aangezien er ook apps offchain zijn, hoe zit het met de veiligheid ?

A) Deze worden gecontroleerd door externe bedrijven die zorgen dat alles veilig verloopt.

Q) Offchain en onchain apps zijn straks te verkrijgen in de mitx Appstore . Wat zijn de offchain applicaties ? Waarom is niet alles op de blockchain ?

A) Gezien er nog geen interopability is, kun je dus niet onchain een dapp maken op ethereum, en deze dan real time switchen naar vechain. Ben je tevreden met je vechain DApp, gooi je hem onchain :) 

Q) Er waren wat opmerkingen dat er via github niet veel progressie te beleven was voor morpheus Labs. Dit komt door het niet openstellen van de code. Gaan er nu periodieke updates komen mbt de development activiteiten?

A) Niet dat ik weet - Ons platform is niet open-source, daarbij zit ons platform niet op de blockchain direct. Onze token is ERC20 bijvoorbeeld.. Misschien komt dit nog in de toekomst, voor nu hoeft het niet.

Q) Zijn er plannen om mensen te belonen die MITX holden voor een bepaalde tijd? Of komen er mogelijkheden voor passive income met MITX?

A) Dit heeft bv te maken met de community nodes, waar nog meer info over moet vrijkomen. Wel houdt dit in dat community members die meetups organiseren en awareness creëren rond MITx, dat deze zullen beloond worden. Let wel, hier moet nog meer info over vrijkomen.

Q) Zijn jullie nog druk bezig met exchanges? De market cap is nog zo laag dat het me lastig lijkt om funds te krijgen voor grotere exchanges met meer volume

A) Jazeker! Heel druk. Je kent de saaie 'NDA" antwoorden, dus heel veel kan ik niet kwijt, wel verwacht ik binnen niet al te lange tijd een goede exchange. IDEX/HITBTC zijn prima voor wat ze zijn, maar het drukt onze groei enigzins. Geen volume/liquidity = geen exposure = geen groei. We hebben een strakke planning hiervoor :)

Q) Mag je al wel iets vrijgeven over welke exchanges er al zijn benaderd? Of is dat ook allemaal geheim?

A) Haha nee, het is zo in exchange land dat als je dat doet, je NDA breekt en dus wel hebt betaald, maar geen listing krijgt

Q) Projecten zoals Wanchain, quant network etc. Kan dit een oplossing voor jullie zijn?

A) Wanchain is onze partner! Qnt is fantastisch, maar ik weet niet zeker of er voldoende synergies zijn. Er zijn wat andere compagnies die wat makkelijkere synergies geven bijvoorbeeld, waarvan we al met een groot deel in gesprek of verder zijn.

Q) Merken jullie al van klanten dat ze gebruik maken van jullie functie korting/tegoedbonnen die ze kunnen achterhouden en opsparen?

A) Geen idee, mooie vraag - opgeslagen en kom er morgen op terug.

Q) Hoe wordt aan de gebruiker van het platform duidelijk gemaakt hoeveel tokens hij moet kopen? Ik schat dat jullie zelf voorgedefinieerde aantallen voorstellen? Als personen een overschot hebben zitten ze dan ook met een lockup periode om dit overschot terug te kunnen verkopen en deze verkoop is op het platform of op open markt?

A)  Er zijn verschillende tiers om je in te schrijven op het platform, dus men kiest naargelang de grootte van je onderneming. Het aantal tokens dat de gebruiker wil aankopen is volledig zijn eigen keuze. Deze kan dit via de openmarkt aankopen, of via onze treasury partners die de tokens voor jou aankopen via de open markt. Door de token te locken op het platform krijgt de gebruiker ook een korting om het platform te opereren. Dus hoe meer, en hoe langer deze de token vastzet, hoe hoger de korting.

Q) Ik zit in deze groep en lees lekker mee met de ama. Waarom gaat de waarde van mitx in de toekomst stijgen . Hoe zitten de tokenomics in elkaar ?

A) Als werknemer mag je nooit zeggen dat de prijs gaat stijgen ;) - maar waarom ik denk dat Morpheus Labs een goede kans heeft is om verschillende redenen. - We zijn nodig. Iedereen wil blockchain straks leren; universiteiten hebben geen platformen of maken ze zelf. En als ze die wel hebben, kunnen ze wellicht 1, 2 of 3 blockchains aanbieden. Integratie is duur. - We hebben heel veel smaken al te bieden op ons platform, die smaken gaan alleen maar groeien. +10 blockchains op integratie in de aankomende 3 maanden is niet ondenkbaar, sterker nog; die staan in de pipeline. - We kunnen werken met enterprises, voornamelijk grote die kleinere klanten helpen met custom- made blockchain oplossingen. - We zijn geen concurrentie van partners, we zijn een middleware platform, win-win. - Ons team groeit snel, daarbij is het product makkelijk uit te leggen. - Het team (belangrijk!!) staat open voor feedback. Dat klinkt stom, maar dat is echt enorm belangrijk. Blockchain en 'normale businesses' staan echt ver van elkaar. We hebben het beide nodig - De overheid van Singapore heeft een award gegeven aan Morpheus Labs en ziet het als nationaal erfgoed, we krijgen dus heel veel hulp

De tokenomics zijn niet zo direct interessant voor holders, gezien er geen staking is.. maar aangezien de MITx op de markt wordt gekocht, zal meer adoptie dus de circulatie kleiner maken.

Q) Volgens de CEO van Morpheus Labs zijn er 200 partnerships die aangekondigd kunnen worden. Hoeveel zijn er inmiddels van geannounced? En halen we nog steeds dit aantal?

A) Heeft die dat gezegd? Als het aan ons ligt wel, zelf zit ik nu met 8 partnerships rond, Robbie ook een paar, daarbij hebben we nog BD's in China, Korea, Duitsland, Australie en de Verenigde Emiraten

Q) Hebben jullie ook een ICO gehad? En zo ja, staat er ergens een overzicht waar alle funds heen gegaan zijn?

A) 9,6 miljoen USD vanaf februari 2018 tot april 2018. Of die funds openbaar staan, pfoeh, ik heb ze niet gezien. Kan ik ook vragen. - Edit, Robbie heeft het over wel iets, edit het zo

Q) Is de volledige burn van 50% al helemaal afgerond?

A) Nee, duurt nu nog 42 maanden geloof ik :)

Q) De wp maakt melding van een mogelijkheid voor devs en ceo's voor mobiele applicatie voor opvolging van de vastgelegde processen. Deze App bestaat op heden nog niet/is in ontwikkeling?

A) Hier had ik het laatst met Bruce over, ons platform krijgt binnenkort wat updates (er is al een test- versie) - het kan zijn dat er een barebones versie hiervan erop komt

Q) Kan er inzicht worden gedeeld over de huidige klanten die MITX op dit moment heeft?

A) We hebben verschillende klanten die momenteel het platform gebruiken zoals Veritag, Sure International, Smartminds, en nog enkele anderen die we nog niet mogen bespreken :)

Q) Wat vinden jullie nou het aller leukste aan werken voor Morpheus Labs? Graag van beide persoonlijk een antwoord :)

A)
Tommo: Simpel - binnen 3 maanden meer gedaan dan ik ooit had verwacht, waaronder naar Monaco gaan. Ik krijg alle vrijheid en er wordt geluisterd naar mogelijke synergies bij partners.

Robbie: Ik vind het vooral leuk omdat het zo veelzijdig is. En in mijn ogen is het een no brainer. Je geeft de mensen een keuze en ze kunnen zelf experimenteren en knippen en plakken in hun Dapps (simpel gezegd), en dit 70% goedkoper en sneller.

Q) Is er mogelijkheid om te solliciteren voor de product counsil? En wat voor competenties worden gezocht?

A) Zeer zeker. Hiervoor zoeken we mensen met kennis van zaken en ook technisch onderlegde mensen die ons feedback kunnen geven over ons platform en het hele gebeuren er rond.

Q) Hoe gaan jullie te werk om bedrijven te ''lokken'' naar jullie service? Hechten jullie veel waarde aan marketing?

A) Het is via-via, in crypto is het wereldje eigenlijk vrij klein. Vraag wat rond over een partnerships die je wilt en je zit in no-time met een teammember in een chat. Dan is het een kwestie van je verhaal goed klaarhebben. Hoe meer we partneren, hoe meer gebruikers we krijgen, hoe meer mensen naar ons zullen komen. Marketing is het ondergeschoven kindje geweest maar ook omdat we eerst een werkend product wilden hebben. Dat hebben we nu, nu komt de marketing :) Op social media zie je al meer mentions; qua partnerships gaat het ook rap, de rest volgt

Q) Is de mogelijkheid onderzocht om Morpheus Labs aan te bieden bij universiteiten. Van wat ik lees bieden jullie de perfecte learning tool voor blockchain met de verschillende te gebruiken talen e.d. Hier zou je dan wel een niet of slechts deels betalend deel van moeten/kunnen maken.

A) Zeker! Dat doen we al bij bijvoorbeeld Tsingua University, via Dreamplus en Taiwain open university. Voor Europa zijn we in gesprekken ermee, ook voor Amerika. Sterker nog, sommige blockchain partners (of toekomstige) waarmee we in gesprek zitten hebben er al 4 of 5 per partner onder hun riem, waarbij we nu (als alles meezit) uitkomen rond de 20 waarmee we om tafel gaan.

Q) Stel ik wil met mijn bedrijf gebruik maken van Blockchain maar van meerdere blockchains hoe makkelijk is het voor mij om jullie systeem te integreren?

A) Je integreert ons systeem niet, we hebben web-browser based platform. Het enige wat je dus doet is een DApp schrijven (of laten schrijven, of kopen) - vervolgens onchain zetten en voila. Enige wat je kwijt bent zijn de subscription fees.

Q) Wanneer kunnen we een volgend nieuwtje van Morpheus Labs verwachten?

A) Binnen 5 dagen.

Q) Kan je al iets vrijgeven of blijft dit voor ons nog even een verassing?

A) haha, nouja, top 20?

En nog iets; onze integratie pipeline staat vol tot eind augustus, laat zien hoeveel externe interesse er ineens is

Q) Wanneer gaan we universiteiten zien ?

A) als de gesprekken rond zijn :) Daar zijn we wel mee bezig

Q) Misschien is deze vraag al gesteld, ik heb nog niet alles gelezen. Hoe gaat het ten opzichte van de roadmap? Zijn er geen vertragingen/belemmeringen geweest die ervoor kunnen zorgen dat de roadmap aangepast moet worden?

A) Geen vertragingen in de roadmap, we staan zelfs een beetje voor. Het team is enorm hard aan het werk om het platform zo goed mogelijk te laten draaien.

Q) In opvolging van hogergestelde vraag , versie 2.0 stond ingeboekt voor juni, niet?

A) Klopt, Bruce is hiermee aan de slag en deze kan bijna opgeleverd worden :)