Q) Welkom Ray, Fijn dat je bij ons een AMA wilt komen doen. Zou je eens kunnen vertellen wat Own precies voor een bedrijf is en wat jou rol hierin is?

A) Hoi iedereen, ik ben Ray en ik werk als Brand Evenagelist voor Own. Dit houdt in dat ik o.a. contact met media en influencers onderhoudt, ook werk ik met onze community, sta ik het team bij m.b.t. communicatie en draag ik zorg aan ons ambassadeurs programma.

Ons doel bij Own is iedereen toegang verschaffen tot zowel eigen vermogen voor een bedrijf, uitbreiding, schulden, vastgoed of investeringsfondsen.

Ook vinden we het belangrijk dat elke investeerder toegang heeft tot eerlijke potentiele investeringen.

We onderscheiden onszelf van de concurrentie door onze attentie voor detail (Design) Compliance (US / EU) en door de volledige product suite aan te bieden m.b.t. STO's.

Q) Wanneer gaat Own wat aan marketing doen want daarin blijven ze wel enorm achter is mijn idee?

A) Marketing naar wie precies is mijn vraag dan?

Q) Ik bedoel dat Own te onzichtbaar is met betrekking tot tot reclame voor het product.

A) Goede vraag, we marketen heet specifiek. Vooral omdat onze focus op private bedrijven ligt in plaats van publieke.

Maarrrr... Nu alle producten 100% live zijn ga je veel meer van ons zien. Het wordt een drukke zomer.

Q) Over jullie blockchain. Welk algoritme gebruiken jullie? Is deze gekopieerd van een ander bestaand algoritme?

A) We hebben een DPOS blockchain met byzantine. een inhouse gebouwde dual blockchain speciaal voor deze markt. Redelijk vergelijkbaar met een verbeterde versie van tendermint

Q) Wat moet ik me voorstellen bij features voor mijn bedrijf als ik op jullie platform terecht kom?

A) Analytics, belasting module. Ook bieden we voting, announcements en veel meer aan. Alles wat je bij een normale beursgang ook zou gebruiken

Q) Ik zag vorige week een update voorbij komen op Github over een verbetering van de propagatie betrouwbaarheid. Waar bestond deze update uit?

A) Dat is niet publiek ben ik bang. Ik zal er later even op terug komen

Q) Wat is de planning mbt listing op nieuwe grote exchanges? En zijn er marketmakers aan boord om de prijs van de token te ondersteunen in de toekomst?

A) Omdat CHX een utility token is communiceren wij niet met exchanges en zullen deze naar ons moeten stappen. Idem zeggen wij niks over listings.

Bovendien, een utility token hoort door utility gedreven te zijn, iets waar wij passie voor hebben en 100% bieden.

Q) Hoe kunnen bedrijven investeerders lokken op jullie platform?

A) We bieden meerdere externe investeerders poolen aan, ook marketen wij de offers aan het brede publiek en onze community. Maar boven alles ligt die verantwoordelijkheid voor marketing bij het bedrijf zelf.

Q) OOn biedt een platform aan. Op welke markten (landen) ligt jullie focus? En zit de VS daar ook bij?

A) Momenteel compliant: EU/US

Azie: In progress

Onze legal partner (Nagele) zowel als onze COO (Florian) staan de EU bij met wetgeving vormen mbt STO's.

Q) Er zijn meer spelers op de markt, waarin onderscheiden jullie je?

A) Door alles te bieden wat de rest niet biedt, in een slick jasje ook nog. UI/UX staan hoog op het lijstje.

Q) De bedrijven die via jullie platform willen listen, doen jullie en business partner screening? Zo ja hoe is dit vorm gegeven en wordt dit geborgd ( welke frequentie)

A) Elk bedrijf krijgt eerst een exploratory call, daarna een 1:1 met onze business development manager. Indien het process daarna start, begint het met een aantal workshops waarbij we alles bekijken/vormgeven.

Q) Zou je mij kunnen uitleggen wat de meerwaarde van DSR is voor investeerders? Ik lees wat over een goede band opbouwen met je investeerders, maar die willen meestal alleen $ zien.

A) Het is freemium. Erg modern dus. Het trekt gebruikers, en brengt geld binnen + het gebruikt CHX. De meeste bedrijven gebruiken momenteel papier voor hun aandeelhouders (a $7 per persoon).

Ook krijgen we redelijk wat bedrijven die hun STO via een andere provider hebben gedaan op ons DSR. best cool dus.

Q) US compliant lees ik. Het aanbieden van securities vereist een vergunning. In welke landen gaan jullie dit aanbieden en welke licenties hebben jullie per land nodig?

A) Kan je iets precieser zijn? Momenteel kan het eigenlijk in elk land, in sommige gevallen zal het via liechtenstein moeten gaan. ligt o.a. aan de wensen van de klant zowel als het budget.

Q) DSR, is dit een gratis tool voor bedrijven om hun gegevens in te zetten? En kan iedereen deze gegevens opvragen. Op welk moment worden er kosten in rekening gebracht?

A) Yes op vraag 1. Niet iedereen kan deze gegevens opvragen. Voor additionele analytics opties hebben we abonnementen :)

Q) Je werkt zelf nog niet heel lang voor Own toch? Wat is je achtergrond en hoe ben je bij Own terecht gekomen?

A) Nope, ik ben een 'leisure expert' Ik hou van mensen en merken. Daar werk ik nu elke dag mee. Binnengerold omdat ik de community al 1,5 jaar doe.

Q) Waarom rebranding? Nieuwe eigenaar?

A) Own is veel catchier dan Chainium. We gaan voor de millennials. Vandaar dat we een hip merk hebben met mooie vormgeving.

Q) Waarom is er gekozen voor een eigen blockchain ? Ik begreep dat dit niet altijd het plan is geweest?

A) Omdat Ethereum of bitcoin geen publieke / private data kan onderscheiden zonder sidechain. Ook was de TPS veel te laag voor onze schaal van bedrijfsvoering.

Q) Het aanbieden van STO is volledig legaal ook in de VS? Dit wordt toch als security gezien?

A) We hebben een US geregistreerde broker dealer die onze white label solution gebruikt. Een van onze beste producten. Die kan alles volledig legaal uitgeven.

Q) Er komt (of is reeds gaande) een token swap. Ik dacht gevonden te hebben dat de rate 1 op 1 was. Betekent dit ook dat max supply en aantal in omloop hetzelfde blijft?

A) Yes

Q) Wat gebeurt er met chx's die op exchanges zijn blijven staan, uiteraard waar swap niet werd ondersteund? Wordt dat aantal nu geburnd?

A) Idex hebben we gefixt. HitBTC is even kijken of we een oplossing kunnen bieden.

Swappen kan nog heel lang. geen einddatum.

Q) Was er een private sale geweest en nadien een ICO? Staat alle data publiek?

A) Staat allemaal in ons artikel hier.

Q) Mbt DSR, Wie controleert of de gegevens correct zijn of is het bedrijf daar zelf verantwoordelijk voor?

A) Het bedrijf.

Q) Je kan CHX staken, de uitleg hierrond is me niet helemaal duidelijk. Er dient 500.000 CHX (momenteel een waarde van 66.350 dollar) per validator gestaked te worden hiervoor krijg je in ruil dan een deel van de verhandelingsfee's. Maar deze dient niet door 1 persoon ingebracht te worden. Stel ik stake 5000 CHX wilt dit dan zeggen dat ik 1% van het deel krijg?

A) Heel simpel gezien: Ja. De reward wordt onder de top 100 stakers van een node verdeelt (Indien fee sharen aan staat) anders kan 1 iemand ook een volledige node draaien.

Q) Wat is voor own het verdienmodel voor DRS?

A) Freemium. We bieden diverse pakketten voor analytics / aantal gebruikers. Startend vanaf 10 aandeehouders.

Q) Als ik mijn CHX niet stake heb ik dan wel een security token? Het staken zorgt eigenlijk voor de 'aandeelwaarde' in het bedrijf, niet?

A) CHX is een utility token, geen security. Veel mensen zien oa Quant of LTO aan voor securities. Je bezit geen waarde in het bedrijf maar in hun token (Utility)

Q) ik kwam het volgende tegen op de website:

Zijn deze aantallen echt? En zo ja wordt dit realtime geüpdate.

603 businesses and 5286 investors trust in our Decentralised Share Register

A) Over het algemeen wel. Omdat het een freemium service betreft is het moeilijk om de authenticiteit van elk bedrijf te waarborgen... Crypto kent nogal wat trolls. Het gros is echt.

Q) Is jullie blockchain code ook geaudit? En zo ja waar kan ik deze resultaten vinden?

A) Is geaudit. Dit is helaas niet publiek op het moment.

Q) Own heeft een dual blockchain maar waarom nood aan private blockchain? Gaat dit geen problemen opleveren voor goedkeuring voor instanties zoals SEC?

A) Dit is juist om compliant te zijn bij de sec. Investeerders data hoort onder zowel EU/US wetgeving prive te zijn.

Q) is een VAT check ( vies website) onderdeel van jullie business partner 
Ik neem aan dat Voting op Own "eenvoudiger" en sneller is dan het ouderwetse systeem.

Wat mij betreft is het probleem dat het Voting traag gaat (bijv. bij aandeeloverdracht door alle tussenpersonen) juist heel erg gunstig is voor de aandelenverstrekker. Aandeelhouders hebben dan immers de macht niet die ze behoren te hebben.

Dus wat betreft het zoeken van welwillende gebruikers: wie is jullie business doelgroep, en hoe werven jullie nieuwe klanten?

A) Business, als in bedrijven?

Q) Ja, jullie (potentiële) klanten. Bedrijven willen liever niet dat het Voting zo efficiënt en snel gaat. Er is baat bij dat aandeelhouders helemaal niet over alle rechten beschikken, waaronder voting.

A) Interessante invalshoek. Intern stemmen kan inderdaad lang duren, maar efficiëntie is geld. Daarom dat het snel en makkelijk is via onze investeerders app.

Mocht een bedrijf dit niet willen kunnen ze beter een ander platform zonder de functionaliteit zoeken en weer overstappen op papier.

Onze doelgroep: Private companies, i.e. banken die schuld willen tokenisen, vastgoed, start-ups. en veel meer. je kan de eerste bedrijven op investor.weown.com vinden.

Q) BTW check?

A) Yep!

Q) Heeft Own al een keer meegedaan aan een hackaton. Zo ja kwamen hier grote issues aan bod?

A) We hebben wel eens workshops gehouden, hackathons hebben we op het moment weinig tijd voor. We hebben een klein maar doch erg getalenteerd development team.

Q) Is bijvoorbeeld een Nxchange een geduchte concurrent van jullie? En waarin verschillen jullie volgens jou?

A) Er is geen concurrentie in STO land, een $24 triljoen markt in de komende 4 jaar. Wel hebben wij een werkende product suite / whitelabel solution, vormen we wetgeving en hebben we klanten.

Q) Gaat Own zelf eerst de sto's onderzoeken?, wordt er een soort van beoordelingscijfer opgegeven zichtbaar voor investeerders? Of mogelijks hierin onderlegde mensen dit tegen vergoeding laten doen?

A) Er is een prospectus :)

Bovendien checken wij op voorhand, yes.

Q) CHX kan aangekocht worden via de App en op exchanges. Hoe bepalen jullie de waarde van 1 CHX bij aankoop via app?

A) Je kan geen CHX kopen via onze app.

Q) Stel ik kom een leuk bedrijf tegen op Own. Kan ik met fiat "aandelen" kopen?

A) Dat, of met crypto!

Q) Van waaruit werd het project bestaand gemaakt, hadden jullie toen al ervaring of problemen voorgehad om dan te zeggen deze manier is de oplossing?

A) Onze Founders en hoofd van het development team hebben allemaal jaren bij CPU (Computershare) gewerkt, het grootste share registrar en IPO ondersteunend bedrijf ter wereld. Ze dachten daar dat het beter en sneller kon, nu is er Own.

Q) Klopt het dat CHX enkel gebruikt wordt als reserve tijdens een contract tussen investeerders en aanbieder? Waarvan een deel van de CHX dan naar de investeerders gaat en het overige terug naar de aanbieder bij afsluiting van het contract?

A) De CHX van een offer wordt gebruikt voor de fees op het platform.

Q) Bij de gewone crypto markt is het voor de belastingen zo dat exchanges of wallets geen data uitwisselen met belastingdiensten (indien hier niet achter gevraagd wordt). Is dit voor Own ook zo?

A) Exchanges doen dat wel zeker ;)

En ja, bij elk STO platform zal dat ook zo zijn :)

Q) Waarom zijn jullie zo anders als andere blockchain bedrijven die equity op de blockchain willen krijgen? Wat maakt Weown bijzonder?

A) Wij hebben een werkende product suite en klanten. Dat is al een flink verschil!

Q) Banken kunnen tegenwoordig niet meer aan elk bedrijf geld lenen. Rabobank heeft voor zijn zakelijke klanten een platform gelinkt aan Nxchange. Rabobank heeft ook particuliere klanten die willen investeren. Dit is een mooi ecosysteem. Zou je hier ook deel van uit willen maken?

A) Nog nooit van Nxchange gehoord. Voel je vrij om ze eens een PM te laten sturen. Ook zullen we bij de Amsterdam blockchain week zijn.

Q) Kunnen jullie realtime settlen? En kan ik altijd in de markt mijn deel verkopen?

A) Yes en yes. KYC en rechten per aandeel zijn ingebouwd.

Q) Die smart oracles die de private en public blockchain verbinden is dat via chainlink of een eigen oracle service?

A) Eigen service. alles bij ons is in-house. Interessant dat de meeste bedrijven hier een derde partij voor moeten hebben.

Q) Die smart oracles die de private en public blockchain verbinden is dat via chainlink of een eigen oracle service?

A) Eigen service. alles bij ons is in-house. Interessant dat de meeste bedrijven hier een derde partij voor moeten hebben.

Q) Kan iedereen gewoon een project op zetten waar ik geld voor in kan zamelen?

A) Zolang het haalbaar is, je een prospectus hebt en alles legaal gezien kan financieren. Yes. Ook moet je natuurlijk investeerders hebben.

Q) Kan ik ook assets met assets traden? Dus bedrijf A voor bedrijf B tokens?

A) Neen.

Q) Wat krijg ik als ik fouten rapporteer of ga stemmen?

A) Een email terug van onze support. Kan je je vraag iets uitbreiden? Thanks!

Q) Is er een bounty als er fouten zich voordoen met de app of de website?

A) Dat zal even kijken zijn op een case bij case basis, iets gevonden?

Q) Wanneer verwachten jullie dat alles up and running is?

A) Alles is up and running

Q) Wat moet ik me voorstellen bij features voor mijn bedrijf? 

A) Voor de raise, aandelen register of qua servicing (voting etc?)

Q) Kan ik ook assets met assets traden? Dus bedrijf A voor bedrijf B tokens? 

A) Dit gaat bij securities helaas niet ivm reguleringen.

Q) Hoe kunnen bedrijven investeerders lokken op jullie platform?

A)
1 Met hun eigen marketing campagne.
2. Onze media publicaties.

Wij focussen op serieuze bedrijven, vandaar :)

Q) Is er geen custodian noodzakelijk in jullie ogen. Ook als je kijk naar governance?

A) Als in, je private keys van je aandelen aan een derde partij afstaan? Liever niet! Wij gaan er vanuit dat mensen dit zelf bij kunnen houden (Gebruikers doen niks met een PK of CHX by the way )

Q) Hoe wordt de waarde van een token bepaald? 

A) Door onze taxateur bepaalde waarde van het bedrijf + bedrag van de raise + het %percentage% van het bedrijf dat geboden wordt voor het op te halen eigen vermogen.

Q) Waar kan ik de algemene voorwaarden / general terms vinden?

A) Op onze website / ons platform.

Q) Ik kon ze niet vinden. Heb je een link voor ons? Thanks.

A) Je krijgt ze te zien bij registratie.

Q) Als investeerder of gebruiker van een platform ben ik altijd geïnteresseerd naar de structuur van de onderneming en de financiële ratios. Hoe zit dat met own?

A) Own is een bedrijf en CHX is een los staande utility token, vandaar dat we onze financiën niet publiekelijk maken.

Q) Gaan er professionele analisten uitzoek doen naar de bedrijven? Wat is er gebeurt met dyor? (Dacht ik te zien staan) 

A) We hebben een Business development team. Ik ben zelfs ook nog wel eens in contact met bedrijven. Op investor.weown.com kan je alle up & coming offers vinden + info.

Q) Kunnen we op korte termijn ook een Nederlandse site verwachten?

A) Als de markt in Nederland goed is, zeker

Q) Vanuit welke hoek komen de meeste cliënten voor? Is dit vooral in de IOT wereld?

A) Traditioneel, banken en bestaande bedrijven.

Q) Wat is nu exact je rol binnen own en doe je er nog iets naast?

A) Ik sta deels in elk team (behalve development). Zie het als een interne brug voor feedback. Ik werk circa 30uur per week voor Own, ook doe ik daarnaast een Events studie.

Van mijn Linkedin: - Give form to the global ambassador program - Nurture and grow the Own brand among crypto and millennial audiences. - Represent Own digitally and at events. - Organise local and global events for Own. - Engage with influencers, traditional and crypto media. - Build media relationships and support PR coverage.

Q) Uit hoeveel leden bestaat het team weown in totaal?

A) 22 op het moment geloof ik. In Bosnië, Duitsland, UK en Nederland.

Q) Verwacht Own op termijn ook nog geauditeerd te worden op een jaarlijkse basis door een accountant? Wat qua kosten niet interessant is maar wel qua betrouwbaarheid. Misschien ooit een ISO certificaat?

A) Own is een privaat bedrijf met een Utility token. Wij hebben een jaarlijkse audit voor de overheden onder wie zijn jurisdictie wij opereren.

Thanks allemaal voor het participeren, fijne avond gewenst! Laat het even weten mocht je op de Amsterdam Blockchain week komen... Wij zullen er staan, met shirts...