Triall

Arne:

Hallo mensen! En welkom bij deze ama sessie met Raymond en Mark. Welkom en dankjewel voor je komst! Vertel eens wat over jullie zelf en wat je doet voor Triall!

Raymond:

Hi allemaal, leuk om hier te zijn, kijk uit naar jullie vragen ;)


Ik zal eerst even kort mijzelf introduceren: mijn naam is Raymond van der Waal en ik ben mede-oprichter en Head of Marketing bij Triall. Mijn achtergrond is in biomedische wetenschappen en business management en ik heb eerder ervaring opgebouwd als onderzoeker, ondernemer, en consultant

Met Triall brengen we een groep van clinical trial specialisten, enterprise IT-specialisten en blockchain-ontwikkelaars samen. We delen een visie om clinical trials betrouwbaarder en efficiënter te maken met behulp van blockchain en verwanten technologien en werken al 5-10 jaar nauw samen in verschillende commerciële en academische projecten

Mark:

Korte intro: Mark van der Waal (geen familie van Ray, en ja die vraag krijgen we heel vaak), mede-oprichter, Head of Product, afrondend promovendus in Health Technology Innovation.

Arne:

Zijn jullie de eerste in Nederland? En misschien wel de wereld? Zo niet, wat onderscheid jullie dan van de anderen?

Raymond:

We zijn een koploper wat betreft de implementatie van blockchain in klinisch onderzoek, waar wij blockchain gebruiken om de data-integriteit, controleerbaarheid en operationele efficiëntie van clinical trials te bevorderen.

Maar wat zijn Clinical Trails?
Clinical trials zijn onderzoeksstudies die de veiligheid en effictiviteit van nieuwe vaccins of medicijnen testen alvorens deze op de markt belanden. Het gaat hier om een proces dat gemakkelijk 10 jaar of langer in beslag kan nemen, en een industrie waar op jaarlijkse basis bijna $200 miljard in wordt gestoken

Arne:

Waarom kiezen jullie om te werken op de blockchain? Zijn er niet genoeg andere eerlijke systemen?

Raymond:

Wij zien een belangrijke rol voor blockchain om een aantal industrie-brede needs te vervullen:

(1) het bevorderen van de traceerbaarheid en controleerbaarheid van clinical trials, die steeds complexer en 'data-heavy' zijn geworden; en

(2) het mogelijk maken van veilige gegevensoverdracht tussen clinical trial stakeholders en systemen, waardoor de interoperabiliteit wordt bevorderd en de fragmentatie van gegevens (een groeiend probleem) wordt aangepakt.

Arne:

Waarom is dit een ''groeiend'' probleem?

Raymond:

Clinical trials worden steeds meer 'data-heavy'. Dat komt door de digitalisatie van de industrie en de adoptie van steeds meer mobile devices. Het resultaat is dat data vaak verspreid is over verschillende locaties en systemen, wat er toe leidt dat veel clinical trial professionals een gebrek aan oversight ondervinden over hun clinical trial activiteiten en processen. Dit resulteert vervolgens weer in vertragingen, onnodige kosten, en kan zelfs de gezondheid van de patiënt in gevaar brengen.

Stijn:

Wat omschrijf jij als uniek in TRIALL en wat zijn je incentives om meer klanten aan te trekken en investeerders.

Raymond:

Triall onderscheidt zich op de volgende vlakken:

(1) ons eerste product Verial eTMF stelt clinical trial professionals in staat om verifieerbaar bewijs te creëren van het bestaan en de integriteit van hun trial-gerelateerde documenten middels blockchain. Deze functie is uniek op de markt en beantwoordt de vraag naar verbeterde traceerbaarheid en controleerbaarheid van gegevens zoals aangestipt door autoriteiten zoals de WHO en FDA.

(2) we zullen een gedecentraliseerde identiteit en toegangsbeheer laag introduceren die veilige verbindingen mogelijk maakt tussen de huidige geïsoleerde clinical trial software systemen. Door aan te sluiten op ons ecosysteem, kunnen systemen van derden en hun gebruikers hun gegevens authenticeren met behulp van onze blockchain-infrastructuur. Bovendien kunnen ze gegevens uitwisselen met andere systemen en gebruikers in ons ecosysteem op een veilige en efficiënte manier

Bovenstaande is een broodnodige, maar momenteel niet bestaande 'ecosysteem'-benadering, waarmee we een aantal van de belangrijkste problemen in de hedendaags clinical trial industrie aanpakken. We zijn gepositioneerd om een belangrijke infrastructuurspeler te worden voor het toekomstige digitale clinical trial landschap en door deze ecosysteem-benadering te hanteren, zullen we concurrenten effectief veranderen in partners ('turning competitors into collaborators')

Justme:

Jullie zitten nog in opstart fase op gebied van verkoop van tokens. Hoe kunnen mensen bij jullie tokens aankopen?

En kan je wat meer ons vertellen waarom mensen in jullie project zouden investeren? (even je verkoopstalk bovenhalen)😅

Mark:

Altijd een leuke vraag om te beantwoorden. 😉 We zitten inderdaad nog in de Private Pre-sale: druk bezig met het selecteren van de meest waardevolle investeerders/partners. Alleen diegenen die echt long-term willen meedoen en kunnen bijdragen aan de groei van ons project en ecosysteem worden nu binnengehaald. Over een week of 2 starten we de Retail Pre-sale: schrijf je in via onze website triall.io als je interesse hebt. Token Generation Event is dan waarschijnlijk ergens in juli van dit jaar.

En waarom je zou investeren? Ten eerste omdat we een project zijn dat is ontstaan vanuit een enorme (en groeiende) unmet need, en niet een project dat op zoek is naar een real-world probleem. We werken al jaren in klinisch onderzoek, en zien dingen fout gaan die we nu proberen recht te trekken met slimme blockchain integraties. Klanten hebben we al, we willen nu alleen ons aanbod uitbouwen. Onze utility token gaat dus direct gebruikswaarde hebben (voor ons werkende product) en die gebruikswaarde gaan we laten groeien door gradueel meer utilities aan het Triall ecosysteem toe te voegen.

Justme:

Bedankt voor je toelichting.

Ik kan zelf bevestigen dat jullie heel selectief zijn in het selecteren van investeerders.

Andere startende projecten willen zoveel mogelijk funds ophalen.

Wat maakt juist dat jullie zo streng zijn in de selectie hiervan?

Mark:

Dank. Ja ik denk dat het een kwestie is van: hoe serieus wil je dat je echt een positieve impact maakt met je project? We hadden onze Pre-sale echt al in 1 week uit kunnen verkopen, maar dat waren misschien allemaal investeerders / VCs geweest die puur voor de winst mee wilden gaan. We geloven niet dat dit een duurzaam model is. We proberen echt onze due diligence te doen, en investeerders-partners uit te zoeken die synergistisch zijn: die waarde toevoegen aan onze use case. Zo zijn we nu partijen aan het onboarden die een goed gevoel voor ons veld hebben, met Tier 1 venture capitalists die echt goede netwerken meebrengen, met launchpads, etc.

Arne:

Nu jullie nog niet live zijn is dit misschien wat minder aan de orde. Maar waar zijn jullie tot nu toe het meest trots op bij Triall?

Raymond:

We zijn trost op onze koploper positie die wij hebben gedemonstreerd met (1) de pilot van onze blockchain-geïntegreerde document management oplossing Verial eTMF in de zomer van 2019, wat 's werelds eerste implementatie van blockchain in een live en running clinical trial was en (2) een publicatie in Science Magazine waarin wij het gebruik van opkomende blockchain standaarden zoals decentralized identifiers en verifiable credentials voor gegevensuitwisseling omschrijven

Arne:

Dit is toch een flinke stap als ik dit zo lees. Wereldwijd. Waarom hebben we hier niks eerder van gehoord. Was het niet hip of populair? In 2019 zaten we natuurlijk aan het begin weer van de ''bullmarkt''.

Raymond:

Dat zit hem denk ik voornamelijk in de marketing. Voorheen waren wij alleen sporadisch actief op LinkedIn en Twitter. Nu zijn we zo goed als dagelijks actief op alle social media's en hosten we onder andere dit soort AMA sessies om meer naamsbekendheid te generen. We zijn nu hard aan het werk om met Triall wereldwijde naamsbekendheid te genereren, zowel binnen de gezondheidszorg en de crypto wereld.

Arne:

Is het voor jullie een idee om een samenwerking met een bijvoorbeeld Civic te realiseren. In verband met persoonsgegevens op de chain. Ik zie wel voordelen.

Raymond:

We hebben momenteel al een andere KYC service provider die we voor onze pre-sale gebruiken. Wie weet maken we ooit de overstap naar Civic.

Arne:

Kunnen bedrijven zich dan niet gewoon bij een bijvoorbeeld Vechain voegen. Die zijn toch ook voor de controle van producten waar ze weg komen wat er in zit etc.?

Raymond:

Het gros van onze industrie weet weinig van blockchain en het is zeer gebruikelijk om voor elke taak een gespecialiseerde service provider in te huren. Zo'n service provider moet vaak ook kunnen demonstreren dat ze de specifieke vereisten en regulaties van klinisch onderzoek begrijpen en hanteren. Met Triall zien we onszelf als 'translational agents' tussen de clinical trial industrie en de blockchain industrie. Ons team heeft een diepe kennis van beide domeinen en dus kunnen we clinical trial stakeholders helpen om op een effectieve en 'regulatory compliant' manier te integreren met blockchain. Daarnaast bieden onze applicaties ook vele andere features die helpen bij het managen van een clinical trial. Dat totaalpakket is momenteel uniek in de markt en is naar onze mening een vereiste om echt door te kunnen breken op de markt.

Arne:

Welkom Mark! Ik heb heel veel respect voor jullie in wat jullie doen. De zorg/medici etc. staat natuurlijk de laatste tijd behoorlijk in de picture. Zijn jullie hier blij mee dat er eindelijk wat meer aandacht geschonken wordt aan deze industrie?

Raymond:

Ja daar zijn we zeker blij mee. Het valt me op dat ons verhaal een stuk sterker resoneert met het grote publiek. Dat viel mij persoonlijk al heel snel op bij familie en vrienden, waar het kwartje ineens wel viel 😜 In realiteit was onze industrie altijd al erg belangrijk, want een constante influx van medicijnen is noodzakelijk om huidige en nieuwe aandoeningen en ziektes te kunnen behandelen.

Justme:

De hele wereld is in de ban van corona. Wat als jullie al 5jaar eerder hadden bestaan?

Mark:

Heel eerlijk? Dan hadden we echt niet de dingen kunnen doen die we nu aan het doen zijn. De tech en standaarden waar we mee werken zijn simpelweg te nieuw. Denk aan decentralized identifiers (DIDs) en verifiable credentials. Maar denk ook aan de efficientie / enterprise-readiness van blockchain protocollen.

Grappig genoeg werd deze vraag me ook gesteld toen onze publicatie in Science uitkwam, op een paar dagen na precies een jaar geleden. Hier te vinden: https://science.sciencemag.org/content/368/6492/719

Wat als we eerder hadden gepubliceerd? Had men het systeem dat we in dat artikel beschrijven dan al kunnen laten implementeren, en zo sneller op COVID kunnen reageren? Nope, de middelen zijn pas net 'volwassen' geworden.

Dries:

Bij het binnenhalen van welke partners kan je zeggen van, nu zijn we bijna aan onze eindbestemming voor Triall, moet ik dan richting ziekenhuisgroepen kijken of eerder naar farmaceutische bedrijven zoals Johnson & Johnson of Pfizer of ...

Raymond:

Yes, dus onze eindgebruikers zijn uiteindelijk de partijen die clinical trials initiëren. Dat zijn vaak pharma/biotech bedrijven, gespecialiseerde service providers ('CROs') of dokters/professoren die in een academisch ziekenhuis werken :)

Mark:

Leuke vraag. 🙂 Hiervoor moet ik het veld een beetje schetsen. Heel grof gezegd heb je de grote farmaceutische industrie ('big pharma'), die hebben geweldig geavanceerde software systemen. Deze big pharma partijen doen met name de hele grote clinical trials helemaal aan het einde van het ontwikkelingsproces. Maar het overgrote deel van het veld bestaat uit kleinere industrie (vaak biotech genoemd) en academische groepen. Die doen de eerste jaren / vroege fases in de clinical trials. Dit is pak m beet 70% van het veld. Deze spelers hebben over het algemeen de centen niet om geavanceerde, volledig geïntegreerde software systemen aan te kopen. Wat wij met Triall voor ogen hebben is een volledig geïntegreerd software systeem, maar dan opgemaakt door allerlei kleine aanbieders van software. Een digitaal ecosysteem als het ware. We maken dit mogelijk door onze blockchain infrastructuur, waardoor systemen veilig en efficiënt gekoppeld kunnen worden via onze decentrale infrastructuur.

Lang verhaal kort: wanneer is de eindbestemming bereikt? Als dit overgrote (en inefficiënte) deel van het veld efficiënt samen kan werken door middel van ons ecosysteem.

Dat gaat gigantische efficientievoordelen opleveren.

Ivette:
Ik had gelezen dat jullie nieuwe medicijnen gaan testen op patiënten.

Hoe pakken jullie dit aan? Kan je je daarvoor opgeven(zoals bij geneesmiddelenonderzoek).

En zijn het alleen medicijnen of ook vaccins?

Raymond:

Wij voeren de clinical trials niet zelf uit. We bieden software aan clinical trial stakeholders (pharma/biotech bedrijven, gespecialiseerde service providers, en ziekenhuizen) die hun in staat stelt (1) hun werk efficiënter uit te voeren en (2) de integriteit van hun onderzoeksdata te waarborgen

Arne:

Is er veel vraag naar? Hebben jullie een lange wachtrij aan klanten/bedrijven?

Raymond:

Wachtrij is een groot woord, maar er wordt door meerdere organisaties wel met grote belangstelling gekeken naar onze unieke aanpak en applicaties. Waar klanten interesse in hebben verschild per klant. De ene heeft interesse in Verial eTMF. Een ander kijkt meer uit naar release van Triall CTMS. Goed om aan te geven dat het onboarden van klanten al vaak 3 maanden voor het begin van een clinical trial begint. We hebben momenteel verschillende clinical trials in de pijplijn zitten en het plan is om deze te blijven aanvullen met meer clinical trials over de komende periode.

Stijn:

Als ik kijk naar the two token system die jullie opzetten snap ik dat je Factom gebruikt als solide blockchain om op te werken (enterprise en kost gerelateerd) , maar als ik kijk naar je tweede layer Ethereum (wat tegenwoordig geplaagd gaat onder hoge fees) , vraag ik me af of julie deze niet overwogen hebben te wisselen naar een gunstigere chain zoals bijvoorbeeld BSC , of in de toekomst...

Raymond:

Ik sluit niet uit dat $TRL wellicht in de toekomst ook beschikbaar gaat zijn op BSC ;)

Uiteindelijk willen wij ons ecosysteem wereldwijd uitrollen, zowel aan de clinical trial kant als de crypto kant. Binnen crypto spreek je per platform een andere groep investeerders en stakeholders aan (met natuurlijk een beetje overlap hier en daar)

Arne:

Zie ik hier ook een mogelijkheid dit platform te combineren met een bijvoorbeeld bitcanna? Of een andere speler in de soft drugs industrie?

Mark:

Drug development is helemaal ok. Soft drugs moeten we een beetje mee uitkijken gezien ons internationale karakter / reputatiemanagement. 😅

Maar benieuwd naar de mogelijke combinaties die je ziet!

Arne:

Ik zie mogelijke samenwerking in de medicinale hennep kant. Of kijk ik helemaal verkeerd. Jou mening hierop?

Dries:

Over naar de tokenomics en de uitleg van de twee tokens in de Triall Pitchdeck, hier staat dat bij elke reconversie van T-cred (waarbij 1-Tcred fixed 100 dollar waard is) naar TRL steeds voor 2,5% T-CRED zal geburned worden, dit geeft dan volgens de Pitch Deck een verminderde totale TRL supply. Hier ben ik niet mee, je stelt dat je T-CRED zal burnen, dan gaat je suplly TRL toch niet verminderen? Wat je wel hebt dat deze 2,5% TRL terug gaat naar team Triall? Mogelijks wordt hier bedoeld dat effectief TRL zal geburned worden?

Raymond:

Goede vraag. Wellicht goed om eerst even ons token systeem uit te leggen. Als onderdeel van onze 'ecosysteem visie' introduceren we een two-token systeem bestaande uit $TRL en T-CRED.

$TRL is onze main utility token en kan gebruikt worden voor P2P-compensatie, governance, en community management. T-CRED wordt gebruikt om te betalen voor software oplossingen in ons ecosyteem en kan alleen gecreëerd worden door TRL te converteren.

Iedere keer als een eindgebruiker (clinical trial professional) zijn/haar TRL converteert naar T-CRED verdwijnen de desbetreffende TRL tokens uit de TRL token supply.

De eindgebruiker gebruikt op zijn/haar beurt deze T-CRED om voor een softwarelicentie te betalen.

Andersom gebeurd hetzelfde: als T-CRED wordt terug geconverteerd naar TRL door de softwareprovider verdwijnt T-CRED en ontstaat TRL weer. Echter in dit geval wordt er tevens 2,5% van de tokens geburnt. Je zou kunnen zeggen dat de 'burn' dus in feite aan de TRL token kant ligt 🙂

Morgen posten we een explainer video waar we de TRL<>T-CRED conversie wat nader uitleggen overigens ;)

Robin:

Gaan de erc 20 transactie kosten ook een probleem zijn voor jullie?

Raymond:

We kijken met veel interesse naar de ontwikkelingen binnen Ethereum. De huidige transactiekosten zijn wat ons betreft niet erg duurzaam, maar tegelijkertijd is Ethereum wel nog steeds een van de marktleiders. Onze token ook beschikbaar stellen op BSC is iets wat we overwegen.

Dries:

De socials van Triall mogen nog wel wat extra volgers bij zich krijgen. Is er al wat marketing gepland om dit te verwezenlijken? Daar er geen launchplatform zal gebruikt worden (deze zorgt voor veel volgers daar je de socials moet volgen om te kunnen whitelisten) is het mogelijks interessant om een bountyhunters platform onder de arm te nemen?

Mark:

Wat betreft launchplatforms: houd onze kanalen in de gaten voor een aantal mooie updates! t.me/triallcommunity (kijk, zo gelijk wat extra volgers aan het regelen!)

En daarnaast: we werken samen met Applicature, een van de leading blockchain marketing agencies. Samen zijn we een mooi PR / marketing plan aan het uitrollen. Onderdeel hiervan zijn bounty programs, podcast deelnames, interviews / profiles op HackerNoon en CoinTelegraph, etc.

Arne:

Hoe gaan jullie om met bedrijven/mensen die helemaal niks van de blockchain af weten. Is jullie user interface friendly genoeg voor beginners?

Mark:

Goed punt: onze eindgebruikers (medisch onderzoekers) zijn natuurlijk niet per se blockchain / tech-savvy. Gelukkig is dat ook niet nodig: de producten worden inderdaad ontworpen en ontwikkeld op een user-centric manier. We sparren hierbij dagelijks met typische eindgebruikers (in de vorm van onze klinische partner CR2O, die een hoop internationale clinical trials coordineert). En voor wat betreft het aankopen/omzetten van tokens: dit bieden we aan als service in het ecosysteem. Eindgebruikers kunnen dus gewoon in fiat betalen, en de stichting die het ecosysteem beheert regelt de tokens aan de achterkant.

Moongirl:

Mijn vraag gaat over de noodzaak van jullie product? Hoe hard heeft de industrie deze oplossing nodig ? Of is er een probleem wat jullie schetsen wat de industrie zelf geen probleem vind ?

Raymond:

Goede vraag Moongirl

Ik denk dat COVID-19 heeft gedemonstreerd hboe belangrijk het is om een efficiënte instroom van vaccines en therapeutica te kunnen realiseren.

Helaas zijn, ondanks de huidige vooruitgangen in de wetenschap en technologie, de kosten, snelheid, en succespercentages van medicijnontwikkeling er in de loop der jaren niet op vooruitgegaan en in sommige gevallen zijn de omstandigheden zelfs verslechterd. Uit onderzoekt blijkt dat de kosten van medicijnontwikkeling jaarlijks met gemiddeld 9% stijgen. Daarnaast tonen verschillende onderzoeken dat de tijdslijnen langer en minder voorspelbaar zijn geworden, wat blijkt uit het toenemende aantal inefficiënties en vertragingen.

Dit heeft geleid tot een situatie waarin het succespercentage van nieuwe kandidaat medicijnen op een all time low staat...11% van de medicijnen in ontwikkelingen komen uiteindelijk op de markt. En vaak duurt het clinical trial process 8-10 jaar

Pablo:

Hoe connected zijn jullie met legacy systems etc? Neem aan dat jullie niet afhankelijk kunnen zijn van 3rd party oracles?

Mark:

Goed punt: in eerste instantie zullen we ons ecosysteem uitbouwen met trusted partners. Denk dus aan kleine software providers die functie-specifieke tool aanbieden. Ook wijzelf bouwen software producten, die we middels onze back-end aan elkaar koppelen. Hieruit bouwen we een 'minimum viable ecosysteem' dat echte gebruikswaarde biedt, en daarmee echte bestaanswaarde heeft. Dit hopen we dan langzaam uit te bouwen tot een zelfvoorzienend ecosysteem waar ook andere third-parties aan kunnen koppelen. Dit is wel echt pas een volgende fase. Als je het hebt over legacy systemen: die hebben we gericht wel wat te bieden, bijvoorbeeld door ze gebruik te laten maken van onze blockchain proof API waarmee datapunten op de blockchain kunnen worden gehasht. Zo hebben we nog wat andere microservices die waarde kunnen toevoegen.

Lisa:
Hoe zorgen jullie dat er een eerlijke launch komt zonder teveel Whales ? Denken jullie hier wel aan?

Raymond:

Yes, daar zijn we ons van bewust. We cappen over de verschillende pre-sale rondes al onze maximum ticket sizes/token allocations wat voor de private pre-sale round bijvoorbeeld heeft geresulteerd in een diverse groep van investeerders die allen meedenken en meehelpen met de groei van ons ecosysteem. Anderzijds hadden we ook 4 partijen kunnen binnenhalen die allen 250/300k hadden geïnvesteerd (onze private pre-sale hard cap is 1,1M), maar dat is wat ons betreft niet duurzaam

Pablo:

Jullie willen clinical trials betrouwbaarder maken. Dan vraag ik mijzelf af wordt er momenteel volgens jullie gesjoemeld met data? Zijn hier enige voorbeelden van?

Mark:

Het sjoemelen met data is iets wat inderdaad tegengegaan kan worden door blockchain op de juiste momenten in te zetten. Maar sjoemelen is gelukkig niet schering en inslag. (Hoewel er wel degelijk fraude wordt gepleegd, en dat moet te allen tijden worden voorkomen natuurlijk.) Wat misschien nog relevanter is: als je het hebt over een onderzoeksproces van jaren, zo niet tientallen jaren, waarbij er allerlei verschillende partijen betrokken zijn: dan komen daar een hoop inefficienties en foutjes bij kijken. Onze oplossingen bieden verifieerbaar bewijs ten aanzien van het bestaan, de integriteit, de hele evolutie van klinische documenten. Meer overzicht en minder inefficienties en fouten in het data management proces. En dat is waar het om draait: het opbouwen van een betrouwbare set met datapunten over de jaren.

Mooie bron hierbij is het volgende onderzoek: schat in dat zo'n 80% van de medische studies niet reproduceerbaar is. https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.0020124&xid=17259,15700019,15700186,15700190,15700248

Dries:

Ik vermoed dat het tussen diverse farmareuzen soms een wedstrijd is om het eerste te geraken tot een vaccin/medicijn om dit vervolgens te kunnen patenteren. Hoe speelt Triall hierop in want ik vermoed dat deze reuzen dan wel een private blockchain willen handteren?

Raymond:

Het medicijn of de innovatie in kwestie wordt helemaal aan het begin van het ontwikkelingsprocess (vaak na ontdekking in het lab) gepatenteerd. Daarna volgt een ontzettend lang ontwikkelingstraject, waaronder dus vaak 8-10 jaar aan clinical trials. Het idee is dat je een nieuw medicijn zo snel mogelijk op de markt brengt zodat je langer patentrechten hebt zodra het product verkocht kan worden.

Wat betreft private/public blockchains. De clinical trial data zelf wordt altijd off-chain opgeslagen. De proofs van deze data kunnen daarentegen wel on-chain worden opgeslagen. Daarbij zullen we gebruik maken van decentralized identifiers om privacy/confidentiality te waarborgen. Public blockchains brengen veel voordelen met zich mee wat betreft veiligheid en weerbaarheid en daar zijn farmabedrijven zich in toenemende maten ook bewust van.

Mark:

Over IP management hebben we ook een hoop geschreven: met name ook hoe je dit beter (eerlijker) kunt organiseren. Dus power to the smaller players, en geen woekerwinsten door big pharma. Mijn Science paper gaat hier bijvoorbeeld op in.

Dries:

2 vragen, ik weet het ben beetje gulzig 😉

ik ben eigenlijk heel benieuwd naar jullie reeds lopende product namelijk Verial eTMF. Kan je dit verduidelijken? Is er een filmpje wat duidelijk maakt wat dit juist van vereenvoudiging betekent voor de gebruikers?

Bijkomend mag het geweten zijn welke ziekenhuizen zullen starten met Verial eTMF of zit daar een non-disclosure op OF mogelijks zelfs veiligheidsredenen waarom dit niet bekend gemaakt mag worden?

Raymond:

Wij mogen daar vanwege NDAs helaas geen namen noemen. Privacy speelt daar ook deels een rol.

De electronic Trial Master File (eTMF) speelt een belangrijke rol in het managen van clinical trials. De essentiële documenten in de eTMF stellen onderzoekers, monitors, auditors en inspectors in staat om de compliance, patiëntveiligheid en datakwaliteit van een clinical trial te evalueren. Echter wordt het adequaat managen van de eTMF door veel clinical trial professionals als uitdagend ervaren vanwege de grootte hoeveelheid en variëteit aan documenten. Verial eTMF is een doelgerichte documentmanagementoplossing die clinical trial professionals ondersteunt in hun eTMF management en zo de efficiëntie, compliance en 'inspection-readiness' van hun clinical trials bevordert.

Naast ingebouwde features voor document management stelt de applicatie gebruikers ook in staat om verifieerbaar bewijs te genereren van het bestaan en de integriteit van hun documenten middels een back-end integratie met blockchain. Over tijd creëert dit een 'immutable' audit trail aan documenten die monitors, auditors en inspectors meer zekerheid geeft over het integriteit en authenticiteit van clinical trial data.

Bedankt heren om ons een uurtje te vervoegen!