10/12/2019

Hallo allemaal,

Ik ben Jack Wiering, community manager van Unibright.io

Ruud en ik vormen het NL deel van Unibright.

 Ik ben Ruud Huisman. Altijd leraar geweest in Wis, Nat en Maatschappijleer er sinds drie jaar volop in blockchain en crypto gegaan. Het mooiste aan mijn werk is dat ik de schakel probeer te zijn tussen degene die niets snappen van blockchain en degenen die het wel snappen maar net iets te technisch zijn om gewone mensentaal te praten

Q) kan je heel kort  beschrijven wie en waarom iemand Unibright zou moeten gebruiken en wie Jullie zien als directe concurrent op jullie business model.

A) Dit is een leuke. Unibright is de perfecte gateway for mainstream adoptie voor blockchain. Bedrijven zijn erg gehecht aan het eigen IT systeem dat ze hebben. (ERP systemen zoals SAP en Oracle.) Wij hebben een software ontwikkeld waarmee bedrijven (grote en mkb) binnen hun eigen IT systeem dmv drag & drop workflow design smart contracts kunnen maken. We maken gebruik van templates (sjablonen) 80% van de use cases zal een standaard oplossing vragen. Met onze oplossing is het mogelijk bijvoorbeeld dat een kantoorwerker sneller smart contracts kan maken met Unibright, dan een gemiddelde blockchain ontwikkelaar. Ook kan hij het hele proces OP de blockchain blijven monitoren.

En we hebben wel wat concurrenten, maar geen bedrijf heeft een zo complete oplossing als wij. En dan heb ik het nog niet eens over ons End to End STO platform. Want daar kunnen we eigenlijk een aparte AMA over doen.

Q) Waar ligt voornamelijk jullie focus aangezien ik weet dat jullie op dit moment minder op hype omtrent de community willen focussen. 

A) Community is zeker wel belangrijk voor Unibright en natuurlijk helemaal voor mij persoonlijk als community manager

Waar wij ons niet op focussen is de pure crypto gerelateerde marketing.

Als bedrijf richten wij ons op B2B, aangezien wij een bedrijf zijn dat zich richt op blockchain integratie voor bedrijven in de breedste zin van het woord.

Onze focus ligt op de klanten, maar voornamelijk op het gebied van het STO platform. Hiermee zijn we in contact met meerdere banken, maar dit luistert erg nauw wat betreft wat we er over kunnen zeggen. Dit platform gaat een first mover worden op meerdere vlakken, dus hou dit in de gaten. We gaan hier komende maanden meer info over geven. Elke andere concurrent heeft misschien 30% van wat wij aanbieden, maar niet de hele 360. Integratie is iets ongrijpbaars voor de meeste mensen misschien, maar hier ligt onze grote kracht. En dit is ook essentieel. 

Wij hebben gelukkig geweldige ambassadeurs die op hun beurt een steentje bijdragen. Ook zijn jullie welkom om ons te retweeten en te volgen op Linkedin. Ik wil vanaf heden meer op Linkedin gaan posten. https://www.linkedin.com/posts/ruud-huisman-6a0857165_unibright-and-tokenization-activity-6610877940139991040-BycM 

Q) Vorige ama gaven jullie aan dat de doelen voor 2019 het binnenhalen van klanten scholen universiteiten etc. Hoeveel doelen hebben jullie daadwerkelijk kunnen verpulveren?

A) Binnenhalen van scholen en universiteiten. Het gaat ons meer om de jongeren helpen het belang van blockchain in te zien, en niet zozeer reclame te maken voor Unibright. Ik heb met de Haagse Hogeschool twee jaar achter elkaar nu mee gedaan met de blockchain minor. Leuke groep mensen begeleid en een korte workshop van de Unibright Demo gegeven. Hierbij hebben we iedereen een smart contract laten maken via de demo. Het Duitse team heeft op een wat academische manier gewerkt met een aantal universiteiten in Duitsland. We hebben hier een blog over gedaan. Die kan je bekijken op https://medium.com/unibrightio

Q) Hebben er grote dingen plaatsgevonden voor Unibright sinds de laatste AMA?

A) Wat vindt je groot?

Ik denk dat er afgelopen periode wel veel is gebeurd. Zoals Ruud ook aangeeft is ons tokenisatieplatform ontwikkeld, dit is echt een fantastische prestatie van het team.

Ik zelf vind de partnership met Digitalasset.com heel mooi. Zij zien ons echt als een verrijking en de samenwerking met hun wordt zeker nog uitgebreid.

Digital Asset is een bedrijf van een ander kaliber, en kan ons veel toekomstige exposure geven.

Q) Waarom is er gekozen om een erc20 token te maken...ipv een eigen platform bouwen er zijn al zooo veel tokens

A) Juist ons platform is blockchain agonstic. Dit is essentieel want dit betekent dat het voor ons niet uitmaakt welke blockchain de grootse of veiligste wordt. Wij integreren het. Wordt Libra de grootste? Dan zijn we daar klaar voor. Je kan ook kiezen tussen cross chain bouwen. Ook een leuke blog over. Dus je kan bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende blockchains tegelijk. In de blog:"This makes the complete process easier to understand, maintain and reuse. It enables cross-chain functionality (imagine one approval process running in EOS, the other one in Hyperledger and the orchestrating milestone payment in Ethereum). It is also possible to make certain states dependent on off-chain events (like a status change in a connected ERP system) or the status of a decentralized oracle (e.g. provided by services like Chainlink)."

Q) Hoe is het met jullie funds...vaak overleven tokens het niet lang door gebrek aan funds. Ben zelf ook betrokken bij een project en weet de kostenplaatjes voor listing..marketing etc....

A) Wij zijn erg efficiënt, en hebben dus genoeg funds. We kunnen hier dus niet meer over zeggen dan dat we op tijd (heel mooi op tijd) alles hebben omgezet van ETH naar EUR)

Q) Zijn er openbare gegevens bekend over het aantal gebruikers van het platform?

A) Je bedoelt denk ik het framework. Het Unibright framework is zeg maar het epicentrum van ons bedrijf.

Tokens die in het framework worden gebruikt worden gelockt in het framework. Dit gebeurt dmv een smartcontract dat openbaar is. Je kan dus volgen hoeveel tokens gelockt zijn.

Dit zijn er nu naar mijn weten 1.43 miljoen.

Kan ik op dit moment nog niet meer zeggen dan wat wij erover naar buiten hebben gebracht, maar @sjaaaakster en ik, en iedereen bij ons weet wat er in de pipeline zit voor ons. Mainnet Initiative...hou dat ook in de gaten. 

Q) Dit geeft uiteraard niet weer hoeveel gebruikers dit betreft. Dit kunnen vele kleintjes zijn of een paar groten. Misschien is dit ook voor jullie niet mogelijk om te openbaren?

A) Klopt. We hebben vorig jaar een aantal pilots gedraaid, waarbij niet iedereen dit naar buiten wilde brengen.

Wij merken wel dat bedrijven afgelopen jaar nog wel moeite hebben om in te zien wat blockchain integratie kan betekenen voor hun bedrijfsvoering. De laatste maanden neemt die interesse weer meer toe.

Wij zijn klaar om te produceren, ingericht op de toekomst en ons palet met producten wordt alleen maar breder.

Wij zijn pure business integrators, dus voor iedere klant een gepaste oplossing bieden.

Q) Wie zit er achter Unibright als investeerder en wat is jullie missie visie strategie?

A) Onze token holders zitten achter onze investering. https://www.zuehlke.com/ch/en/ is een van onze trouwste partners vanaf het begin. We werken veel met elkaar samen, als we bijvoorbeeld extra developers nodig hebben als we een klus hebben die binnen bepaalde tijd klaar moet zijn. Met Zhulke hebben we ook gewerkt aan https://carbonara.info/. Hiermee kan je precies berekenen hoeveel CO2 uitstoot 1 bitcoin transactie is. Vul je eigen TX hash in en je ziet hoeveel kg CO2 die specifieke transactie heeft uitgestoten.

Onze missie is ervoor te zorgen dat de gewone mensen in bedrijven kunnen werken met blockchain. Als een bedrijf ons integreert kan in principe het grootste deel van het bedrijf het proces volgen en smart contracts maken, zonder enige code skills. Ze hoeven het hele concept van blockchain niet eens te snappen. Als ze maar weten wat een workflow is. Dit is mainstream adoptie van blockchain. 

Q) Als er een token gemaakt is door jullie hoe verloopt het proces naar een listing op een Exchange?

A) Hoe het proces loopt. Ik kan er denk ik al een boek over schrijven. In de basis: Om in aanmerking te komen voor listing op grote bekende exchanges moet je heel veel geld betalen, veel tussenpersonen betalen en geduld hebben. Dit is over het algemeen een vrij schimmige wereld met allerlei deals. Ik hoop dat strakkere regelgeving dit gaat aanpakken. Het is naar mijn mening geen reclame voor de industrie.

Wij hebben gekozen om niet mee te gaan met deze gekte en de opgehaalde funding te gebruiken voor het ontwikkelen van goede producten.

Q)  Wanneer verwacht je dat unibright een STO gaat doen? Kunnen jullie de aandelen van unibright tokenizen? De huidige tokens zijn een utility. Kan je de mensen duidelijk maken dat die utility tokens nooit een security token kunnen worden. En dus nooit een investering in unibright zijn. 

A) Het is zover mijn juridische kennis reikt niet mogelijk om dit te veranderen.

De Unibright token zal dus inderdaad een utility token blijven. We verliezen dit zeker niet uit het oog en ik raad je aan om ons tokenmodel eens goed door te lezen. Dit is wel echt gericht op zowel de klant, de tokenhouder en Unibright.

https://medium.com/@UnibrightIO/unibright-answers-the-unibright-token-model-update-d0125736a2e3

Q) Hoe staat het met jullie ambitie? Is de recente dip en interesse in crypto bij jullie hard ingeslagen? Of merken jullie hier vrij weinig van. We hoeven natuurlijk de prijs niet naar voren te halen.

A) De community reageert natuurlijk op prijsstijgingen en dalingen. Voor ons als bedrijf maakt het niet uit.

Q) Wat is jullie doelgroep... is het de fintech...startups..of een geheel andere sector?

A) Dit is ook een beetje ons probleem. We zijn TE breed, zoals ons wel eens verteld is. Het is ideaal voor kleine bedrijven om met ons te gaan werken omdat de startup kosten vrij laag zijn en ze geen developers nodig hebben. En grote bedrijven kunnen ons heel makkelijk integreren zodat elke use case makkelijk gedaan kan worden door gewoon het technische (of soms niet eens technische) team. Wij zijn erg breed, zeker met het STO 360 platform. Dus 1. Grote bedrijven, ideaal. 2. MKB ideaal. 3. Overheid, ideaal. 4. Fintech, zeker ideaal. De financiele markten en traders, helemaal ideaal.

Q) In welke fase zitten jullie nu? Scale up? En voorzien jullie op korte termijn dat er investeringskapitaal nodig is voor scale up?

A) Voor het STO platform zijn we nog aan het kijken voor grote spelers. Ik kan niet zeggen hoever we hiermee zijn. Met een grote speler kunnen we het proces versnellen, maar het is niet nodig. We hebben de resources dankzij onze ICO token buyers. En wij hebben er 100% vertrouwen in.

Q) Kunnen jullie je goed focussen op de projecten en prioriteren? Welk proces doorlopen jullie om te bepalen of een bepaalde klant de juiste business case is?

A) Daar moet je de tijd voor nemen. In hoeverre is een potentiële klant al op de hoogte van blockchain en integratie van blockchain. Hoe zijn de huidige bedrijfsprocessen ingericht en wat wilt men doen met blockchain integratie.

Ruud en ik doen hierin ook veel werk. We onderhouden deze contacten en serieuze klanten zetten we door. Zo ontlasten we ook onze CEO en CTO.

Ook bieden we via unibright.solutions consultancy aan voor serieuze klanten die eerst meer willen weten over blockchain.

Q) Met de wijzigende regelgeving dat op komst is, staat UBT op voldoende exchanges gevestigd in Europa?

A) Wij zijn niet op veel exchanges gelist.

Met idex zitten wij op een prima exchange. Het is jammer dat wij nog niet voor de US markt beschikbaar zijn, maar hier wordt aan gewerkt.

Wij kijken verder nog zeker naar andere exchanges, maar zoals al eerder gezegd gaan wij niet mee met de gekte van listings en ook niet met het gekunsteld hoog houden van liquiditeit en prijs. (Zie mijn eerdere antwoord)

Q) Ik begin met een opvolgvraagje van de voorgaande AMA

Is er reeds een burn gedaan van het aantal UBT?

Ik verwijs hiervoor naar volgend stukje uit de voorgaande AMA:'' Nee. Dit gaat niet ten koste van token kopers. De tokens van bedrijven zullen in het framework terecht komen en NIET meer op de markt. (WAT???? NIET MEER OP DE MARKT? Inderdaad)''

Dit impliceert dat er een vermindering van het aantal ubt's dient (of diende) te gebeuren.


A) Er zijn een aantal token verplaatst naar de Unibright Framework. Wat Dries bedoelt met "BURN" is niet officieel een BURN te noemen. Het enige dat we kunnen zeggen is dat de tokens die gebruikt worden in het framework, NIET meer terug zullen keren naar de markt. Dus zal een klant in de toekomst 1mln tokens nodig hebben voor het framework, dan zet hij ze vast (heeft ze op de markt gekocht) en blijven ze in het framework. Zie het token model. Nu komt het leuke. Je kan op https://unibright.solutions/ zien dat we consultancy packages hebben. van 1000 euro tot 100.000 euro. Sinds een paar dagen hebben wij (om de token holders een beetje blij te maken en om aan te geven dat we financieel wel goed zitten, de mogelijkheid om deze packages aan te bieden in tokens UBT...MAAAAAARRRR, voor de token prijs van EUR 0,12. Dit betekent dat een klant een pakket kan kopen van 100.000, maar als hij dat in UBT doet, dat dit pakket 714.000 UBT kost, wat je op dit moment op de markt kan kopen voor 15.000 euro. De klant krijgt dus een korting van 85%, en de token houder kan blij zijn in de toekomst als een klant deze deal maakt. EN...deze tokens zullen ook NIET terugkeren naar de markt.

Q) Hoe gaan jullie om met avg / privacy. Kan informatie ook verwijderd worden van de blockchain?

A) Blockchain is blockchain, immutable = immutable. Je maakt bij ons gewoon een smart contract, die net zo veilig is als een normaal smart contract. 

Q) Ambassadeur van Unibright, krijg je daar nog steeds aanmeldingen voor? En zo ja nemen jullie ze nog steeds aan?

A) Er zijn zeker nog steeds mensen die zich hier voor aanmelden en mensen zijn altijd welkom. Wat wij belangrijk vinden is het motief van iemand om ambassadeur van ons te worden.

Dus bij deze, als mensen geïnteresseerd zijn kunnen ze altijd mij of Ruud dit laten weten.

Q) Misschien stel ik deze vraag nog wat vroeg. Maar hebben jullie misschien al een kleine teaser van wat ons te wachten staat vanuit Unibright ? 🚀🙈

A) Vind ik altijd jouw leukste vraag.

Ik zelf vind het de moeite waard om onze wekelijkse updates van Stefan onze CTO goed te lezen. Hij laat regelmatig wel dingen doorschemeren waar we mee bezig zijn.

Dingen die ik dan voorbij heb zien komen zijn decentrale oracles, EEA .... dat soort dingen

Q) Als jullie de perfecte oplossing hebben waarom blijft de prijs dan nog uit? Merken jullie wel dat er vraag is naar jullie oplossing? 


A) Blockchain is een markt die zeer in de kinderschoenen staat. Laat je niet misleiden door artikelen op Coindesk. Ga uit van de gemiddelde bedrijven en kijk naar waar internet was in 1993. Want daar zitten we. Wij zijn eigenlijk onze tijd flink vooruit, maar we hebben iets gemaakt om blockchain mainstream te brengen, maar zoals bleek van de studenten ook van de Haagse Hogeschool, bedrijven willen niet eens een uur vaak doorbrengen om gratis naar een op maat gemaakte presentatie over blockchain binnen hun bedrijf te luisteren. Blockchain adoptie kost wat tijd. Maar wij zijn er klaar voor. We zagen wel een gat in de markt. Tokenized Securities, dus STO's. En laten we daar nu eens de perfecte end to end solution voor hebben gebouwd. Hier zal blockchain adoptie een beetje beginnen. En wij zijn erg goed in improviseren.

Q) Hoeveel templates zitten er in de pijplijn? Ik dacht uit het interview met Crypto Beadles begrepen te hebben dat er nu 4 zijn? Hoeveel willen jullie er voorzien?

A) Zie onze laatste blog van twee weken terug over templates. Wij werken aan templates als er vraag voor is. We hebben negen voorbeeld op onze website, maar, de "voting template" hoorde er niet bij, maar we passen ons erg snel aan aan de vraag van de klant.

Q) Jullie hebben smart adapters die verbinden met andere chains? Merk je dat dit gemakkelijk gebruikt wordt door de klanten? Of ervaren ze nog bepaalde ongemakken her en der.

A) Eerlijk? Dit moet je echt uitleggen aan de meeste klanten.

Die weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is.

Q) Ik heb de cursus van ou / dutchblockchain coalitie gevolg en afgerond. Ken je die? en jullie interne opleidings materiaal kan je dat vergelijken of is dat van een hoger niveau?


A) Ik heb gezien dat die werd gelanceerd. Ik heb hem zelf nog niet gevolgd. Ik denk dat ons materiaal zeker een goede aanvulling is op de kennis die je nu al hebt. En het geeft zeker een goed beeld wat onze visie is.

Q) Zijn er nog openstaande vacatures op Unibright?

A) Goede allround developers zijn schaars en zullen alleen maar schaarser worden. Wij maken gebruik van de beste freelance developers die er zijn. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Uiteindelijk leveren wij een "lowcode" of bijna een "nocode" software, dus dit maakt onze oplossing voor integratie alleen maar aantrekkelijk omdat je als bedrijf geen developers hoeft in te huren.

Q) Welke stappen doorlopen jullie met een potentiële klant om uiteindelijk te bepalen of blockchain wel toegevoegde waarde heeft of dat jullie tot de conclusie komen dat het niet zinvol is?

A) Leuke vraag. Ik zit wel eens met een potentiële klant, en ik verbind ze dan met onze CTO en CEO, Marten en Stefan. En zij stellen altijd eerst de vraag, waarom heb je specifiek blockchain nodig voor deze oplossing? Er wordt gekeken naar hoe diep de kennis is van de klant. Dan kan de architectuur ontworpen worden, en vervolgens de tijd voor bouwen, het developen. Meer kan ik er niet over zeggen. We hebben toen wel besloten om die consulting packages te doen, aangezien veel mensen die zeggen dat ze veel van blockchain weten, eigenlijk maar een beetje van blockchain weten. Wat betreft Marten en Stefan, dat zijn me toch een stelletje keien in hun vak. Ik heb zoveel van hen geleerd, en met elk gesprek is wel heel duidelijk wie de expert is. En maakt niet uit met wie het gesprek is, Marten en Stefan zijn DE experts. Op het gehele IT gebied, maar zeker Integratie en ERP systemen. Ook blockchain natuurlijk. Zie onze blog over supply chain van Stefan Schmidt. https://medium.com/unibrightio/unibright-shares-know-how-with-institute-for-supply-management-b71d0d4606de

Q) Toen ik nog op de hes Amsterdam zat lang geleden maakte wij al kennis met SAP. In hoeverre is het haalbaar dat we unibright straks als software pakket gaan tegenkomen op je HBO's?

A) Er is wat contact met SAP, maar meer als partner van ons 'moederbedrijf' https://www.spo.de/. SAP kost gewoon heel veel geld. Misschien in de toekomst, maar niet de nabije.

Q) Jullie zijn nog altijd een ERC-20 token. Zien jullie een reden om hier in de toekomst vanaf te stappen?

A) Nee, we blijven een ERC20 token. We zullen geen eigen blockchain gaan bouwen, omdat we open willen staan voor elke blockchain. Cross chain moet ook mogelijk zijn. Als we onze eigen blockchain gaan bouwen, gaan we ons beperken. Blockchain Agnostic is een van onze sterke punten.

Q) Als je op dit moment een swot analyse zou maken, wat zijn de grootse bedreiging en wat zijn de grootste kansen voor Unibright.

A) Goede vraag, vanuit mijn eigen analyse:

- sterkte :

Agnostisch framework, welke blockchains zullen gaan overleven, wij kunnen ze integreren.

- zwakte :

Nu nog weinig naamsbekendheid (werken we aan 😇)

- kans :

Tokeniseringsplatform lancering met alle reguleringen al geregeld

- bedreiging :

Ruud en ik worden weggekocht door ander bedrijf 😉

Q) Ik stel deze specifiek aan jouw omwille van je capaciteit als vertaler-tolk tussen technitwits en blockchainwijsheid:

In het medium artikel van tokenization wordt de gedeeltelijke verkoop aangehaald van een grond voor het vergaren van fundsen.
Deze grond wordt dan vertaalt naar tokens waarbij dus een deel vd grond zo verkocht kan worden.
Hoe moet ik dat zien naar een traditionele verkoop van een grond. Zal dit nog altijd vastgelegd moeten worden door een notaris om dit ook nog op papier te hebben? Gaat juridisch gezien een actie zonder notaris voldoende draagkracht hebben?


A) We gaan nog meer details geven over de toekomst. Hou ons in de gaten. Ik kan dus niet echt meer details geven. Wel kan ik zeggen dat er een interview komt ergens komende maanden met iemand. Kan nog niet zeggen wie. Dan kunnen we alles meer toelichten. Hou ons dus in de gaten. Als het interview met Stefan en Marten is geweest zal ik ook wel kijken of ik er een kan doen met een NL Youtube kanaal.

Ook is het wat dit betreft handig dat je even kijkt naar vastgoed en tokenization. 
Helaas zijn er teveel vragen om hier dieper op in te gaan.

Q) Welk land in Europa zien jullie als voorloper op elk vlak in de crypto/blockchain space?

A) Duitsland

Q) Zijn jullie actief op zoek naar nieuwe exchanges of denken jullie dat de huidige exchanges voldoende zijn?

Daarnaast vraag ik me af of jullie denken dat het ooit mogelijk gaat worden om gelist te worden op een traditionele exchange?


A) Traditioneel zijn we nog niet mee bezig. Andere exchanges, sommigen vragen hele hoge fees, of willen een groot aantal token hebben. We zijn met meedere in gesprek, maar het zit niet in onze ambitie om 150.000 neer te leggen voor een listing. Bovendien, voor elk project dat het goed deed na een listing, kan ik er 10 vinden die zwaar afgezakt zijn tot -80% or -90% van de waarde voor de listing.

Q) In de huidige arbeidsmarkt kunnen jullie aan mensen komen en kunnen jullie ook de mensen aan jullie binden? Is er veel verloop en waarom zou ik bij Unibright moeten gaan werken en niet bij een ander?

A) Wij hebben een heel groot team aan ontwikkelaars die wij niet publiek maken. Die houden we graag zelf. Als de markt aantrekt, zou het kunnen dat we op andere vlakken meer mensen gaan inhuren. Als iemand heel veel contacten heeft, en ons leads or klanten kan brengen, staan we er altijd open voor.

Q) hebben jullie intern iemand van legal die de juridische ondersteuning doet voor het begeleiden van een STO op het 360 platform?

We maken gebruik van de beste juridische ondersteuning die er is.

Denk dan aan Ernst & Young en een aantal van de vooraanstaande advocaten in Duitsland

Q) Wie zijn jullie concurrenten en waarin kunnen jullie meer bieden dan hen?

A) Zo compleet als wij zijn, is er niet. Je hebt bedrijven die ook doen aan integratie, maar die hebben dan geen no code oplossing. ook onze Monitoring tools, waarin je alles kan bijhouden wat er op de blockchain gebeurt, is er uniek. je kan zien hoe het werkt op onze demo. Vandaag een gesprek gehad met Max Kops, een expert op het gebied van Assets on Blockchain (naam van zijn boek) en toen ik hem uitlegde hoe onze platform eruit komt te zien, bevestigde hij dat dit in zijn complete vorm nog niet bestaat. Jack en ik kennen Max allebei uit Malta.

Q) Naast Zwitserland wordt Duitsland nu ook snel een grote speler in de crypto industrie. Mogelijk gemaakt door regelgeving. Op welke landen focussen jullie je voornamelijk?

A) The world, chico, the world 😉 Duitsland en jack en ik focusen ons op NL. Maar natuurlijk is blockchain mondiaal. Duitsland begint ook interessant te worden.

Q) Is het mogelijk om het artikel v.d. tokenization te vertalen naar het Nederlands of om een poging te doen om het nog eenvoudiger uit te leggen?

A) Zoals eerder hier gezegd wacht even af de komende weken.

Q) Zijn privacy coins ook welkom?

A) Als er vraag naar is zullen wij ook bereid zijn om een privacy blockchain toe te voegen. Die vraag is er op dit moment nog niet. Maar "We are Integrators". Als we er zin in hebben, integreren wij het Zwarte Woud nog in ons framework 😉

Q) Hoe is jullie verblijf in de inatba? Zit daar nog een beetje leven in? Of ligt dat op een laag pitje.

A) Ik zit in een paar WorkGroups, maar dat staat een beetje op een laag pitje. Wat jammer is, dat aardig wat bedrijven de toevoeging aan INATBA zagen als marketing-gimmik. Een van de grote verschillen die je af en toe ziet, bij sommige bedrijven lijkt het af en toe meer om de announcements te gaan en partnerships, dan wat ze eigenlijk bouwen. Sommigen kondigen een partnership aan als ze nog niet eens wat samen ontwikkeld hebben. Wij hebben meestal al maanden gewerkt met een partner, als we het eenmaal aankondigen. Digital Assets en Anyblock Analytics.

En Ethereum Mainnet Initiative. Kijk hier naar uit!!!!!!

Q) Mainnet? Een eigen Unibright blockchain protocol? Hoe benader je / hoe verloopt het proces om een eigen blockchain te bouwen? Voordat je start moet je natuurlijk met een kader werken en heel helder hebben welke regels je wilt gebruiken. Hoe is de governance geregeld voor jullie mainnet?

A) We hebben geen mainnet en zullen die ook niet krijgen. We werken wel met wat GROTE spelers aan Ethereum Mainnet Initiative.

Q) Welke processen lenen zich nu echt voor blockchain? Hoe is de ondersteuning geregeld als jullie een succesvol project hebben afgerond voor een klant? Is het een pakket wat een klant koopt en kunnen ze na afloop een abonnement afsluiten voor ondersteuning? Hoe werkt dat in de praktijk?

A) Leuke laatste vraag voor het laatst. Een klant wil iets, en wij raden aan of we dit kunnen leveren. Wat we leveren is topkwaliteit EN een workshop waarin we alles toelichten. Uiteraard blijven we contact onderhouden, en je systeem zal maandelijks een aantal UBT verbruiken. Hier zit uiteraard ook onderhoud bij. Je vraag over blockchain is er meer een voor blockchain in het algemeen.

Om af te sluiten nog enkele filmpjes:
How To Use the Unibright Demo: Youtube
Data Dash and Blockchain Brad on Unibright: Youtube