Q) Welkom Marnix, Joshua en Pim! Bedankt dat jullie deze ama met ons willen doen. Zou je in de kort kunnen vertellen wat V-ID is en wat jullie willen bereiken ?

A) V-ID is een blockchain powered document validation service met als missie om document fraude te voorkomen. V-ID beveiligt elk digitaal bestand tegen onwettige manipulatie, beschermt bedrijven tegen digitale fraude en geeft bedrijven ruimte voor innovatie.

Na ons KYC proces kunnen onze klanten via een API of drag-and-drop interface hun digitale bestanden valideren.

Dit KYC proces doen we onder andere in samenwerking met een van onze partners: CMS.

De gevalideerde bestanden kunnen rondgestuurd worden om dan door ontvangers binnen 5 seconden gechecked te worden op echtheid.

en erg leuk dat we hier aan mee mogen doen! 

Q Welke prijsverhouding zit er tussen de rechtstreekse aankoop van VIDT en de waarde op de exchanges?

A) Onze klanten kopen bundels VIDT om validaties te doen. De prijs per VIDT komt overeen met de prijs op de exchanges

Q) Veel van jullie klanten zijn een NDA . Wat zijn de redenen voor bedrijven om niks te willen vertellen over het werken met V-ID.

A) Als je naar onze website gaat zie je dat er best wat van onze klanten bereidt zijn om hun logo te delen. Ook hebben we van een aantal quotes verzameld. Sommige zitten er inderdaad niet op te wachten en kiezen ons puur voor de meerwaarde en niet voor de exposure.

Q) Merk je dat er veel animo is?

A) Definitely! We zijn veel cases aan het uitwerken met een hoop klanten die fraude willen voorkomen van documenten zoals facturen, certificaten diploma's etc. Daarnaast veel partnerships aan het aan gaan zoals met CMS, LTO, Douwe's fine art etc.

We merken dat er veel speelt over document fraude en dat blockchain steeds minder eng begint te worden

Q) Ik zag dat jullie een samenwerking gaan doen met Fokker aerostructures. Mag ik vragen wat jullie voor hun gaan betekenen?

A) Fokker is geen klant van ons! Onze klant is Airbus Space & Defence. Wel echt een super klant/naam.

Q) Oh.. Ik dacht dat ik dat zag staan Fokker Aerostructures. En wat gaan jullie voor hun betekenen? Waarom zijn zij geïnteresseerd hierin?

A) Geeft niet, voor Airbus doen we 2 projecten, ze hebben allebei te maken met Cyber Security reports, meer kan ik er (nog) niet over zeggen.

Q) Over de buybacks . Natuurlijk is dit voor investeerders leuk, maar is dit voor V-ID zelf ook echt noodzakelijk ? Waren er geen token economics mogelijk zonder buybacks om een P en D te voorkomen?

A) De buyback doen we op willekeurige momenten zodat er geen voorspelbaarheid is op de markt. We doen dit om voor onze investeerders een soort dividend-neganisme te hebben zonder dat we een security token zijn. Een ST is nl. helaas op dit moment nog juridisch experimenteel

Q) Hoe voorkom je dat jullie team inspeelt op de buybacks. Ik ga er van uit dat zij precies weten wanneer er terug gekocht gaat worden. Een betere spreiding van de buyback zou dit bijv voorkomen..

A) Nee, de meesten weten het niet, vrijwel altijd maar 1 persoon die er niets over deelt met de rest.

Q) Gebruikers betalen volgens wp een start up kost en een license kost. Bij de pricing op de website vind ik de eerste niet terug. Hebben jullie de start up kost laten vallen?

A) Goed gezien, deze hebben we inderdaad laten vallen. We sturen nu echt op een zo laagdrempelig onboarding van klanten. Een bedrag per maand is lekker overzichtelijk. Voor grotere corporates hebben we echter soms wel nog start-up kosten.

Q) Is de lage liquiditeit geen probleem voor jullie?

A) Nee niet voor onze zakelijke activiteiten. Onze investeerders zouden een hoger volume natuurlijk fijner vinden, maar snappen ook wel dat dit nog even tijd kan kosten

Q) Voeren jullie van te voren ook 'tests' uit om de echtheid van het document of stuk te achterhalen?

A) Nee we KYC-en een publisher maar gaan niet over de inhoud. Wel werken we alleen maar met gerenommeerde organisaties, het gaat ten slotte ook om onze naam.

Q) Ik moet nog overtuigd worden dat wat dat jullie doen nu ook echt nood heeft aan blockchain. Stel ik zet een online platform op en zet daar mijn documenten op en in mijn communicatie naar anderen deel ik links naar die documenten. Ik stel dan dat in verdere communicatie enkel met die link gewerkt mag worden. Dan zie ik niet in hoe de inhoud van die link kan aangepast worden (buiten door mezelf uiteraard) , noch heb ik blockchain nodig gehad. Waar zit mijn redenatie mis?

A) We slaan geen documenten op, en al helemaal niet op een blockchain ; ) We slaan alleen een digitale vingerafdruk op. Nadat we dat gedaan hebben kan iedereen dat (hoewel wat technisch) controleren. Wij maken het makkelijk en gratis om dat te doen.

Q) Hoe gaat V-ID om met privacy wetgeving in die zin dat in bepaalde documenten bepaalde namen voor 1 partij zichtbaar mogen zijn en voor een andere partij niet. Denk bijvoorbeeld aan een besluit van een instantie en tijdens de procedure werden bezwaren aangetekend. De namen van die bezwaarders mag volgens de privacywetgeving niet openbaar gemaakt worden, echter voor de wetgevende macht is dit natuurlijk wel relevant. Kortom hebben jullie een manier om aan 1 doc meerdere stempels te geven zodat de weergegeven inhoud bepaald kan worden door de relatie van diegene die het opvraagt.

A) Good question! Het gevalideerde document fungeert zelf als een key en dat bepaalt ook wie inzicht krijgt in het document. Het is aan de validerende partij zelf om te bepalen wie wat ziet. Wij gaan zelf niet over de inhoud, juist om te voorkomen dat daar problemen ontstaan.

Q) Een poosje terug hebben jullie een interview gehad met Blockchain Brad. Kunnen jullie merken dat na de interview, jullie project is aangetrokken qua populariteit? En ook interesse richting nieuwe potentiële klanten?

A) Het Blockchain Brad interview was zeker een mijlpaal op crypto-gebied. Het volume op Idex nam niet heel erg toe maar we hebben wel veel meer aanzien gekregen van andere Blockchain Projecten en veel meer volgers op Twitter etc.

Q) De wp sprak van een verwachting van 500.000 verwerkte docs in het derde jaar. Startup was dacht ik in 2017 dus we zitten halfweg het derde jaar... Gaat het lukken dit getal?

A) We zitten op het moment halverwege het tweede jaar, en al op zo'n ~30k documenten per maand. Gaat lekker dus!

Q) Hebben jullie ook wel eens naar andere blockchains gekeken zoals NEM (apostille/notary service zit bijvoorbeeld in de desktop wallet ingebouwd)

A) We hebben breed onderzocht welke blockchains het meest geschikt en acceptabel zijn. Op dit moment gebruiken we DigiByte, Bitcoin, Ethereum, Hyperledger en LTO waarmee we een breed aanbod hebben. Ze hebben allen hun voor- en nadelen maar gezamelijk bieden ze tot nu toe alles wat wij en onze klanten wensen.

Q) Wat precies waarborgt jullie beveiliging? En Zijn jullie volledig gedekt tegen inbraken in het systeem om eventueel echtheids- documenten te vervangen voor neppen?

A) Uiteindelijk is het natuurlijk grotendeels de blockchain zelf die dit waarborgt. Wij slaan geen documenten op, en handelen geen inhoud. Al het berekenen wordt client sided gedaan. Inbraken kunnen dus niet de gevalideerde hashes veranderen (die zouden ze in de blockchain moeten editen).

Q) Stel dat ik geen bedrijf ben waar V-ID waardevol is, maar ik geloof wel heel erg in het idee, en de uitvoering, en de mensen, etc. Is het dan voor mij interessant om te investeren in (of speculeren op) VIDT? Waarom en hoe zou VIDT in waarde toenemen als het gebruik groeit? Ik begrijp dat de bedrijven hun tokens rechtstreeks bij jullie kopen, waarom is er vraag op de open markt?

A) V-ID koopt na de quarterly burns VIDT terug op de markt. Het aantal wat we terug kopen is direct gelinkt aan het aantal validaties dat we doen. Hoe meer klanten en validaties, hoe meer er wordt terug gekocht. Omdat veel mensen ook onze zakelijke waarde kunnen waarderen, zijn we van plan om in 2020 de mogelijkheid te bieden om VIDT in te wisselen voor een security token, VIDS

Q) Hoe worden de tx-fees op bitcoin/dgb/etc betaald?

A) V-ID betaald alle fees, klanten betalen alleen in tokens en hoeven dus geen complete crypto portfolio te hebben / snappen.

Q) Waarom 20% van de tokens per kwartaal verbranden?

A) Om op een geleidelijke manier schaarsheid te creëren en in een vorm vergelijkbaar met dividend onze investeerders tegemoet te komen / vast te houden.

Q) Wat nu veilig is is over een jaar niet meer veilig. Hoe zorgen jullie er voor dat je voorop blijft lopen?

A) Dit is zeker waar, belangrijk voor ons is dat de chains die wij gebruiken niet om zullen vallen in de toekomst. Er zijn discussies over bijvoorbeeld quantum proofing van chains, of algoritmes etc. Hier proberen we natuurlijk ook rekening te houden zo ver we dat kunnen op het moment. Het blijft altijd een kwestie van zo up-to-date mogelijk blijven in de technology die we gebruiken.

Q) Hebben jullie ook een overzicht waar alle ICO funds heen zijn gegaan? Als een teken van transparantie richting jullie community of klanten?

A) Het grootste deel is gealloceerd voor development, een deel is helaas ook in waarde verdampt door de dalende markt. We kunnen op dit moment ong 2 jr vooruit om alles te bouwen/doen wat we in de planning hebben staan

Q) en na die 2 jaar....? Houden jullie de STO? Zijn jullie niet bang dat dit red flags op gaat leveren bij investeerders? Of mis ik iets..

A) Het idee is dat je VIDT kan inwisselen voor VIDS, waarna de VIDT wordt geburned. De details hierover zijn we nog aan het uitwerken met specialisten van onder andere CMS

Q) Waarom zou men V-ID gebruiken? Wat is de USP t.o.v. gratis hash services zoals: www- openapostille-net

A) Wij bieden een complete service die economisch haalbaar is en blijft, verder hebben we een sterk groeiend netwerk (netwerk-effect) en de ervaring die vereist is voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld door onze klanten.

Q) Op welke manier zijn jullie momenteel interessant voor het MKB om jullie product te implementeren?

A) Goede vraag! Er zijn veel gevallen waar bijvoorbeeld spookfacturen, identiteitsfraude, audits, etc problemen opleveren of geld kosten. Dit zijn typische voorbeelden van waarde documenten die niet goed beveiligd zijn. Hier helpt de service om te zorgen dat digitale fraude voorkomen wordt zodat bedrijven hier geen schade onder lijden.

Q) Slaat jullie business layer/abstractie laag nog extra data naast de data op de blockchain?

A) Voor de cases die wij bedienen is het belangrijk dat er ook een context opgeslagen wordt, door wie is er gestempeld? Wanneer, en welk bedrijf was dit? Waren er meer mensen betrokken bij het proces, wat is het proces, etc. De context is wat wij opslaan.

Q) Hoe kijken jullie aan tegen het 'garbage in, garbage out'-principe in de context van jullie oplossing? Of met andere woorden: waarom zijn geverifieerde documenten betrouwbaar, en op welke instanties moet er nog vertrouwd worden?

A) We bieden een aantal levels van validatie service aan om zeker te weten dat diegen die een bestand valideert, ook de persoon is die dat zou moeten doen. In de meest uitgebreide vorm komen we on-site langs, met een notaris die de identiteit van de aspirant Validator bevestigd en het proces overziet.

Q) Is er door een eindgebruiker te zien met welk niveau een document gevalideerd is? Of kunnen willekeurige documenten als 'V-ID certified' door het leven gaan, waaronder duplicaten van documenten die de zwaarste certificering hebben gekregen?

A) Duplicaten zijn (mits onveranderd) net zo geldig als het origineel. Bij verificatie wordt er inderdaad onderscheid gemaakt in 3 levels.
1) Door klant zelf / via API,
2) door V-ID + klant,
3) door V-ID met notaris aanwezig

Na verificatie krijg je een verificatie raport te zien met alle details over de validatie. Ook wordt er een OIC origin information certificate aangeboden met nog meer (tech) details

Q) Casus: document A is legitiem / origineel en krijgt level 3 verificatie. Document B is een kopie ervan met kleine aanpassingen en wordt level 1 geverifieerd. Beide 'gecertificeerde' documenten. Hoe ziet een gebruiker het onderscheid?

A) Dit wordt direct gemeld bij verificatie. Daarbij krijg je een soort 'rapportje'.

Q) Interessant. Kan je hier wat meer over vertellen? Hoe kan je hier melding van maken als de inhoud van documenten het apparaat van de gebruiker niet verlaat? Hoe signaleren jullie vervalsingen?

A) Wij controleren in principe niet de inhoud maar KYC-en alleen de mensen die valideren(stempelen) en of ze gerechtigd zijn om voor de publicerende organisatie te mogen stempelen.

Q) Er is dus ook KYC vereist voor level 1 verificatie (cq. het gebruik van de API)?

A) Zeker, iedereen die via onze software documenten wil valideren ondergaat eerst een KYC proces.

Q) Waarom zou een klant voor jullie moeten kiezen en niet voor een bestaande partij met bewezen diensten. Kortom wat is echt jullie meerwaarde?

A) We 'bestaan' al ruim 10 jaar als gevestigd software bedrijf (Wididi) gespecialiseerd in secure communications, dit is een nieuw product dat een enorme vlucht neemt en een apart bedrijf is geworden.

Q) Hebben jullie wel eens aan storage gedacht? Dus niet alleen hashen, maar daadwerkelijk het bestand opslaan op een decentraal netwerk?

A) Zeker hebben we hier naar gekeken. Maar op moment proberen we juist van de inhoud af te blijven. Perhaps voor in de future! Het doel voor nu is om adoption en awareness te boosten, en bedrijven helpen fraude te voorkomen op de minst intrusive workflow manier.

Q) Komt er nog een officieel telegram kanaal?

A) Die is er al heel lang, maar alleen voor mededelingen vanwege een enorme hoeveelheid spam ; ) link

Q) Als je een tipje van de sluier mocht kiezen, met welk project zien jullie jezelf dan echt samenwerken om autentiteit te garanderen, en om jullie 'plek' verder te claimen?

A) We zouden graag met het KNB samen werken, deze week staan we ook in hun magazine en samen met CMS werken we aan een afspraak daar. Gaat zeker goed komen! 

Q) Marnix Wie genereert de hash (van de content) die wordt opgeslagen in de blockchain? Doen de content-creator en de content-ontvanger dat zelf?

A) Ja, de hash wordt door het V-ID platform gedaan, maar dit gebeurd client side. Het bestand verlaat dus nooit het device van de persoon die valideert of verifieert. Het bestand wordt niet naar V-ID geüpload. Dit is deel van onze maatregelen voor GDPR compliance

Q) Ah, okay, dus het is noodzakelijk dat je ook de client side software gebruikt? Of kun je het ook naadloos integreren in een willekeurige andere software / clouddienst?

A) Het is zeker mogelijk om naadloos te integreren, dit zijn we als een ontzettend belangrijk aspect van de service. Makkelijke implementatie zorgt voor meer gebruik. We proberen de drempels laag te houden!

Q) jullie business model is enkel het verkopen van de bundels Standard, Plus en EP?

A) Klopt, de bundels op onze website zijn vooral een laagdrempelige uitnodiging voor een eerste gesprek, er zijn inderdaad veel meer bundels mogelijk (momenteel 6 + maatwerkbundels)

Q) Marnix Kunnen we nieuwe use cases verwachten in de toekomst? Identiteit herkenning op het vliegveld door v-id? Om maar wat te noemen...

A) We zijn altijd op zoek naar nieuwe cases. Op het moment zoeken we naar vrij eenvoudig te implementeren cases omdat we dan in short term het meeste kunnen bereiken. Bij identiteit herkenning, om door te gaan op je voorbeeld, valt eigenlijk op het moment buiten onze scope en focus aangezien er een hoop belangen bij komen kijken waar we op het moment onze handen niet aan willen branden. Hoewel dit natuurlijk ontzettend gave cases zijn! Wij focussen ons echt op document fraude preventie.

Q) Wordt de hash en bestandsinformatie in een tx versleuteld opgeslagen? Of openbaar voor iedereen? Of is dit een keuze?

A) Absoluut! Ivm GDPR en een vereiste keystore bij sommige bestanden / klanten maken we daar uitgebreid gebruik van. Hierin zijn veel verschillende opties mogelijk.

Q) Hebben jullie ook nagedacht om V-ID via een interoperabiliteits project te doen? Meerdere blockchains gebruiken ...

A) We kunnen op het moment anchoren in meerdere blockchains. Eigenlijk is dat voor nu meer dan voldoende! We proberen het proces niet te overcompliceren. Al moet ik zeggen dat zulke interoperabiliteits projecten wel erg cool zijn :)

Q) Waarom zou een klant voor jullie moeten kiezen en niet voor een bestaande partij met bewezen diensten. Kortom wat is echt jullie meerwaarde

A) V-ID biedt ook de makkelijkst te implementeren en gebruiken oplossing; er hoeft geen aanpassing gedaan te worden aan het bestand, de bestaande workflow wordt niet of nauwelijks beïnvloed, validatie fee is slechts eenmalig, iedere ontvanger kan gratis de echtheid checken in 5 sec. met ieder apparaat met een browser.

Q) Wat is jullie plan omtrent marketing ? Zijn jullie al bezig met een campagne en naamsbekendheid op te bouwen of wordt dit naar mate van tijd meer en meer ?

A) Op het moment zijn we veel bezig met regionale projecten omdat we zo snel die adoption en awareness behalen bij genoeg bedrijven om te groeien. We gaan zeker campagnes opzetten en meer de marketing in duiken als we op het punt zijn gekomen dat dit een belangrijke toevoeging gaat zijn voor onder andere het sales proces. Momenteel bereiken we al ontzettend veel binnen ons netwerk met de focus op B2B. Naamsbekendheid zoeken we momenteel vooral in partnerships met grote namen als CMS.

Q) Welke projecten zou ik onder regionaal moeten verstaan ?

A) Dingen in NL en net daarbuiten.

Q) Staan er ook vacatures open? Hebben jullie moeite met goed ervaren personeel te vinden?

A) We zijn met een aantal zwaargewichten uit ons eigen netwerk bezig maar willen ons team nu nog bewust klein houden. We zoeken mensen die echt bij ons passen. Als je denkt dat jij zo iemand bent/kent mail dan naar service@v-id.org of stuur een berichtje via Linkedin.

Q) Onlangs is de B.R.U. (Big Roadmap Update) door jullie uitgebracht met erg mooie ontwikkelingen. Hierin staat ondermeer dat jullie in 2020 de security token (STO) genaamd VIDS gaan verspreiden. Zou je hierover iets meer kunnen vertellen? Waarom willen jullie dit bijvoorbeeld?

A) We hebben gemerkt dat veel mensen ook ons waarderen en in ons geloven puur als bedrijf. We denken daarom dat er een behoefte is voor mensen om te kunnen investeren in ons zakelijke succes ipv eventueel succes met de speculatieve token handel

Q) Wat nu veilig is is over een jaar niet meer veilig. Hoe zorgen jullie er voor dat je voorop blijft lopen?

A) Door niet al onze trucjes te verklappen ; )

Q) Als ik met jullie in zee ga. Moet ik me dan ook zorgen maken om de brexit etc.? Of zitten hier door middel van de blockchain geen enkele haken en ogen aan vast.

A) Absoluut geen direct verband of afhankelijkheid, gelukkig maar...

Q) Hoe zalig is het om een subway aan de inkom te hebben?

A) In het begin was het inderdaad zalig, maar nu alleen maar gevaarlijk..:)

Q) In een workflow is de snelheid ook van belang. Werken jullie actief aan het verbeteren van de snelheid van de validatie. Waar valt winst te behalen?

A) Recent hebben we de mogelijkheid toegevoegd om bestanden te batchen in 1 transactie, daarmee zit onze capaciteit op circa 1M bestanden per dag.

Q) Staat alles op een eigen server of werken jullie via bijvoorbeeld Azure?

A) Geen Azure ivm GDPR

Q) Met het risico een belachelijke vraag te stellen: hoe komt het dat de mensen uit de USA niet mochten deelnemen aan de ICO?

A) Vanwege juridische risico's / onduidelijkheid

Q) Hebben jullie iemand in het team met cybersecurity ervaring? Zo ja, wie en wat is zijn/haar achtergrond ?

A) Nogal! Dat is waar we al jaren op focussen, lang voor V-ID. Kijk eens naar www.wididi.com

Q) Staan jullie open om samen te werken met andere blockchain/storage oplossingen?

A) We werken nu ook samen met LTO network en DigiByte.. en staan altijd open voor andere interessante partnerships.

Q) Wanneer kan ik op koffie komen?

A) Stuur me aub een berichtje via linkedin.. maken we een afspraak.

Q) Ik dacht dat ik net iets zag over equity terug kopen van een investeerder. Waarom was dit nodig? En waarom heeft deze persoon er mee ingestemd? Goed bod? Of geen vertrouwen meer....

A) Het was niet perse 'nodig', maar hoewel heel fijn om zo'n vroege steun in de rug te krijgen, op langere termijn is 1 grote whale een risico, dat willen we zover mogelijk afbouwen.

Q) Is de code open source?

A) Alleen de smart contracts.

Q) Vertel eens. Waar zijn jullie het meeste trots op tot nu toe. En wat zijn de eerst volgende mijlpalen die als jullie graag willen bereiken en waarom?

A) Zelf ben ik het meest trots op onze Rembrandt case, een geweldig project/samenwerking.

Q) Het managen van een cryptocommunity en een bedrijf blijft lastig. Hoe vinden jullie de balans ?

A) Is inderdaad lastig, dus het aantrekken en communiceren met partners en andere hulp is inderdaad een behoorlijk hap uit onze tijd.

Q) Heeft jullie community je al verrast met bijdragen van tech of potentiële clienten?

A) Ligt er aan hoe je het ziet. We zitten natuurlijk met crypto enthousiasts, en klanten in het bedrijfsleven. Over het algemeen zijn deze flink gescheiden. Zo zien we dat we ontzettend veel nieuwe leads en netwerkmogelijkheden krijgen van de business kant.

Q) Kan ik als bedrijf jullie toepassing integreren in mijn bestaande IT-infrastructuur en dit automatiseren?

A) Absoluut! Daarvoor is onze API inmiddels zeer ver gevorderd.

Q) Dus naadloos in ERP structuren?

A) Ja, op meerdere manieren mogelijk, neem gerust contact op via service@v-id.org als je meer details wilt!

Q) Welk hash algoritme gebruiken jullie?

A) Meerdere, maar het eindresultaat is altijd een SHA-256 hash.

Q) Zijn jullie van plan om te merge minen met bijv btc of andere sha-256 om veiligheid nog meer te waarborgen?

A) We hebben daartoe verschillende mogelijkheden die worden toegepast obv klantwensen of GDPR vereisten.

Q) Hoe is de whale eigenlijk aan zo'n grote bag gekomen?

A) Door ons, heel vroeg, enorm te helpen met een kapitaalinjectie. In ruil daarvoor een grote hoeveelheid VIDT + aandeel in het bedrijf.

Q) Kijken jullie ook naar smart contracts op de btc blockchain via rootstock/RSK?

A) Zeker! We blijven zo goed mogelijk op de hoogte maar vereisen zogenaamde 'proven methods' dus dat duurt nog even ...

Q) Als er geen documenten opgeslagen worden, hoe kan je dan een kopie verifiëren? Bij een VOG bijvoorbeeld krijg je alleen een papieren versie.

A) Door een ingewikkelde methode te hanteren om een zogenaamde 'vingerafdruk' uit een bestand te halen. Werkt feilloos.

Q) Natuurlijk is dit geen financial advice. Zoals we goed kennen in de crypto wereld. Maar waarom, zou ik als investeerder mij moeten focussen op jullie project? Niks moet alles mag natuurlijk. Maar noem eens wat op wat mij over de dam zou moeten trekken.

A) Leuke vraag, als investeerder denk ik dat het een belangrijke is om te kijken naar wat het bedrijf daadwerkelijk levert. Wij zijn een proven business solution die gebruik maakt van een utility token. We groeien ontzettend hard met een mooie missie. We zijn niet zomaar een schreeuwerige blockchain startup. Mooie klanten met een mooi doel!

Q) Kijken jullie ook naar smart contracts op de btc blockchain via rootstock/RSK?

A) We anchoren voor sommige klanten ook documenten in de bitcoin blockchain. Rootstock hebben we nog niet mee gewerkt.

Q) Best for last, hebben jullie nog een leuk nieuwtje wat jullie willen delen ?

A) We hebben net de sign up voor ons Learn & Earn programma geopend! about.v-id.org/learn

Q) Vertel hier eens wat meer over? Ik kan leren en geld verdienen? Meestal komt dit niet in dezelfde zin voor..

A) We stellen 500k VIDT beschikbaar voor dit programma. We laten mensen vragen beantwoorden en hier krijgen ze dan VIDT voor. 🙂

Q) Net de earn gedaan ( nederlander hea ) hoeveel valt hier ongeveer mee te verdienen en is dit een eenmalige ronde wat jullie doen ?

A) De details worden uitgewerkt voor de livegang in september. We proberen het zo leuk mogelijk te maken voor zo veel mogelijke mensen!

Q) Als er geen documenten opgeslagen worden, hoe kan je dan een kopie verifiëren? Bij een VOG bijvoorbeeld krijg je alleen een papieren versie.

A) Door bijvoorbeeld te werken met QR codes zodat de fysieke versie gechecked kan worden aan de hand van de digitale versie. Een leuke toevoeging op de use cases die we gaande weg ontdekt hebben is dat we juist, met onze service, bedrijven helpen om paperless verder te gaan. Leuke added value!

Q) Ken je unibright ? Ik zou een partnership tussen unibright en v-id zeer waardevol vinden.

A) Ja, momenteel maken we de software om met verschillende blockchains te communiceren volledig in-house en aangezien dit volledig voldoet voor waar wij in specialiseren lijkt het op dit moment niet opportuun.

Q) Hoe is het om samen met LTO-network te werken en hoe ziet de toekomst er samen uit volgens jullie in de zin van zal de partnership verder gaan dan wat nu bekend is.

A) LTO is een super tof bedrijf en een geweldig team. We proberen klanten voor elkaar te vinden en hebben vaak samen meetings bij CMS. Rick en Ivan geven ons vaak erg goed advies en ik zie de samenwerking alleen maar groeien.

Q) Zijn jullie van plan in de toekomst ook validatie met een telefoonapp te doen ipv jullie website?

A) Ja, verificatie + validatie is al 100% geschikt voor gebruik in een mobiele webapp. Daar gaan we meer mogelijkheden aan toevoegen en wellicht ook een native app maken.

Q) Operation whale shrinker. Goede naam wel! Was de whale gelijk positief over de oplossing die jullie hebben bedacht ? Kun je vertellen hoe de oplossing er precies uit ziet?

A) De whale was inderdaad erg blij met de oplossing die wij bedachten. Sowieso hebben we erg goed contact met hem.

Q) Waar zijn jullie als team het meest trots op maar waarop ook weer niet ? en waar kijken jullie het meeste naar uit in de toekomst ? Bijv. Marketing, releases, partners, etc

A) We zijn echt ontzettend trots op de Rembrandt case. Waar we niet trots op zijn.. pfoeh goede vraag. Eigenlijk niet echt. Af en toe ervaren we leermomentjes waar me misschien op dat moment niet trots op zijn maar achteraf mooi om te kunnen leren. We kijken natuurlijk uit naar een uitbreiding van mooie cases, meer mensen helpen door fraude te voorkomen en alle toffe mensen die we nog tegen gaan komen!

Q) Zijn jullie ook bezig met een live event in NL in de vorm van een meetup?

A) Nee op dit moment niet, maar we zijn wel veel te vinden op events die anderen organiseren.

Q) Wellicht is deze al beantwoord hoor. Wat voor een algo gebruiken jullie voor de token? POS? LPOS? DPOS?

A) Het token is een ERC20 token op de Ethereum blockchain. Misschien begrijp ik je vraag niet goed? POS is geen optie omdat exchanges hier een punt van maken bij nieuwe listings.

Dan hier nog een filmpje van een project waar ik erg trots op ben: 

en op deze samenwerking, ben ik ook erg trots: