Q) Welkom @GoSuCrypto en @sebastiaanlichter! Zouden jullie (voor de mensen die Blockport niet kennen) in het kort kunnen vertellen wat Blockport is en een kort verhaaltje over jullie functie bij Blockport?

A) Mijn naam is Adriaan Krul, ik ben Support Manager bij Blockport. Dus ik probeer zoveel mogelijk de brug te zijn tussen enerzijds de community en anderzijds onze developers. Ik heb 11 jaar bij ING gewerkt als market maker en exotic derivatives risk manager en handel vanaf begin 2017 in crypto currencies. Ik vind deze markt vele malen interessanter dan de stock/commodity of FX markt en de onderliggende techniek (blockchain) erg boeiend. Vandaar dat ik de stap heb gemaakt om bij Blockport aan de slag te gaan.

Mijn naam is Sebastiaan Lichter en ik ben één van de oprichters van Blockport. Erg moeilijk om te beschrijven wat ik allemaal doe aangezien dat heel erg veel verschuift wanneer je een startup aan het opzetten bent. Over het algemeen ben ik verantwoordelijk voor het product en ben ik nu veel bezig met juridische aspecten.

In a nutshell: Blockport is een cryptocurrency exchange gefocust op gebruiksvriendelijkheid waar men direct met Euro cryptocurrencies kan kopen / verkopen. Daarnaast combineren wij sociale concepten met trading wat wij Social Trading noemen, en bouwen wij Blockport op een hybride-decentrale architectuur.

Q) Ik zie dat het mogelijk is om met IDEAL te depositen om je crypto te kopen. Echter kan je alleen met SEPA withdrawen, komt er nog een mogelijkheid dat je ook doormiddel van IDEAL kan withdrawen? 

A) Beste Nighthawk, Ideal is een mogelijkheid op ons platform voor onze Nederlandse gebruikers. Dus als je geld stort met Ideal staat het geld direct op je account en kun je dus ook gelijk handelen. De IBAN die je gebruikt om geld te depositten zal ook gewhitelist worden als IBAN waarnaar je kan withdrawen. Deze withdrawal wordt door middel van een SEPA transactie verstuurd. 

Q) Wanneer verwachten jullie een 2de exchange bekend te maken? 

A) Met tweede exchange neem ik aan dat je onze interne exchange bedoelt met matching engine, orderbook, verschillende ordertypes? Deze staat gepland voor Q2 en is in ontwikkeling/testfase. 

Q) Ik ging kyc doen via pc, dat mocht niet ik moest via mobile phone en met sms en ... Voor een starter begrijp ik dat je de mensen bij het handje neemt maar mensen die al wat langer bezig zijn hebben de benodigde foto's wel ergens beschikbaar. Kan je hier een aanpassing doen zodat ervaren traders gewoon snel en eenvoudig hun foto's kunnen opladen? Bijkomende bemerking: je zou eenvoudig moeten kunnen switchen tussen € en $. 

A) Beste Dries, ik snap je punt maar we hebben voor deze optie gekozen omdat het uploaden van een bestand (paspoort of selfie) erg fraude gevoelig is. Ik kan aan een paspoort .jpeg komen en vervolgens een selfie van facebook halen van die persoon en dat uploaden. Dus het is inderdaad een extra stap om een selfie video/foto op te nemen maar helaas wel nodig. 

Q)  Waar willen jullie over 6 maanden staan? En wat hebben jullie hier nog voor nodig? 

A) Hi Ernst, de missie van Blockport is om de traditionele financiële wereld te verbinden met de nieuwe digitale economie en deze toegankelijk te maken voor iedereen, wereldwijd. In lijn met deze visie is onze roadmap voor de komende 6 maanden als volgt:

- Het ontwikkelen van een "Pro" exchange wat het mogelijk maakt voor de meer ervaren trader gebruik te gaan maken van Blockport. Tevens zal dit als de backbone fungeren voor integraties met derde partijen en zorgt het ervoor dat we meer flexibel gaan zijn. Daarnaast is dit een vereiste voor copy trading wat onderdeel is van onze Social Trading features.

- Zoals hierboven genoemd, willen we over 6 maanden meerdere Social Trading features hebben geïmplementeerd, waaronder copy trading. Hier kan je meer over vinden in onze nieuwe white paper, maar in het algemeen betekent dit dat beginners kunnen leren van ervaren traders, en tevens ook passief kunnen investeren doordat anderen dit voor hen "managen".

- In de komende 6 maanden werken we ook toe naar decentralisatie en zijn we bezig met onze dWallet, wat er voor zorgt dat mensen veilig hun funds kunnen opslaan op de blockchain maar tegelijkertijd wel kunnen genieten van de snelheid van een centraal draaiende trading engine, wat er voor zorgt dat trades snel gebeuren.

Q) Er was best wel wat commotie over jullie aankomende STO. Hoe kijken jullie tegen deze ophef aan? 

A) Hi Robin, wellicht kan je deze commotie toelichten? Wij ontvangen grotendeels positieve berichten. We zijn inderdaad één van de eersten die een utility en security token zullen uitgeven. Dit zorgt soms voor verwarring maar we proberen hier enorm duidelijk een scheiding in aan te brengen waarbij de security token een heel ander karakter heeft dan BPT. Het BPT ecosysteem wordt in de toekomst alleen maar verder uitgebreid en mede door de STO wordt deze uitbreiding mogelijk gemaakt.

Q) Gaan jullie ook gegevens aan de belastingdienst doorgeven of hoeft dit voorlopig niet? 

A) Wij vallen niet onder de zogenoemde CRS = Common Reporting Standard. Dus wij geven niet actief gegevens van onze gebruikers aan de belastingdienst. Mocht er een aanvraag komen van de belastingdienst dan zullen we de legal basis bekijken van dit verzoek. Onder voorwaarden zijn we wel verplicht mee te werken aan fiscus verzoeken. 

Q) In hoeverre zijn de tijdens de ICO opgehaalde funds (on)voldoende gebleken voor het uitrollen van jullie product zoals beschreven in de whitepaper? Het exacte getal is me even ontschoten, maar als ik me niet vergis zijn er meerdere miljoenen opgehaald. Waar is dit geld naar toe, en zijn deze uitgaven ergens inzichtelijk voor investeerders of geinteresseerden? 

A) De funds zijn voldoende gebleken voor ontwikkeling maar niet om exponentieel te schalen en met name om dit globaal te doen. Er is veel concurrentie en om snel stappen te kunnen maken moet je veel investeren. Hier is zeker additionele financiering voor nodig en dat is wat we tevens van plan zijn met de opkomende STO op te halen. 

Q) Afgelopen keer is het net niet gelukt om jullie roadmap te halen. Wat hebben jullie hiervan geleerd waardoor jullie denken nu wel de geüpdate roadmap te halen?

 
A) Een roadmap maken is verschrikkelijk moeilijk, zeker als startup in een moeilijke en vooral vernieuwende markt. Je begint met een concept/idee en je wil graag dingen bouwen en dat zet je op papier op dag 1. Vervolgens ga je het daadwerkelijk bouwen en zie je dat er zoveel (externe/interne) invloeden zijn. Dus we hebben daar zeker van geleerd. 

Q) Wat is de reden dat er relatief snel na de ICO een nieuwe financieringsronde gehouden word? Naar mijn idee kan dit twee dingen betekenen- er is ofwel niet goed ingeschat hoeveel er nodig zou zijn, ofwel er is meer uitgegeven dan begroot. Mocht het anders liggen dan hoor ik dat graag. 

A) Zie mijn vorige antwoord. We hebben nu de fundamentals van Blockport gebouwd en staan. Om nu te schalen (internationaal, inclusief de United States) is extra geld nodig, dit noemen wij de groeifase. Naast dat we afgelopen jaar vrijwel alleen maar gebouwd hebben aan het platform is zoals we allemaal weten ook de markt sinds onze ICO enorm gedaald, en dit draagt natuurlijk niet bij aan potentiële inkomsten. 

Q) jullie halen de prijzen binnen van andere Exchanges, bestaat er een mogelijkheid dat jullie als Exchange daar extra voor moeten gaan betalen? Wat is het risico? 

A) We gebruiken inderdaad externe APIs van verschillende externe exchanges. Voor deze trades betalen we een trading fee die afhankelijk is van het volume wat we deze exchanges brengen. Dit brengt natuurlijk risicos met zich mee. Daarom zijn we met hoge prioriteit onze eigen interne exchange aan het bouwen. 

Q) Wanneer verwachten jullie helemaal operationeel te zijn met de exchange? 

A) Ik neem aan dat je onze interne exchange bedoeld. Zo ja, Q2 2019 

Q) Exchanges zijn bekende doelwitten van scammers en hackers. Hoe is jullie beveiliging op dit moment? Zijn er audits uitgevoerd en worden er veel bugs gevonden door middel van het bounty program? 

A) We bouwen alles van scratch en gebruiken geen templates van internet waarbij je binnen 6 stappen je eigen exchange kunt maken. Veiligheid is 1 van de belangrijkste punten van onze exchange. Het kost veel tijd om te testen/bouwen maar veiligheid boven alles. Wij doen mee aan het bug bounty programma en de stats kunnen hierop worden ingezien. 

Q) Wat maakt Blockport in haar huidige vorm uniek of onderscheidend? Bij mijn weten worden bij Blockport bestelde funds door jullie gekocht op Bitfinex. Mocht dat inderdaad zo zijn dan zou je kunnen stellen dat Blockport niet meer is dan een tussenpartij. Een van de dingen die mij jaren geleden aansprak aan crypto was de eigen verantwoordelijkheid - het niet (of minder) afhankelijk zijn van tussenpartijen. In hoeverre past Blockport nog binnen deze filosofie? 

A) Goede vraag! Het komt erop neer dat de filosofie en visie van Blockport hier volledig binnen past. Echter, als platform met een sterke focus op adoptie en leren van de constant bewegende crypto markt, is het zijn van een tussenpartij een opstap naar deze visie. Het komt erop neer dat we als tussenpartij snel een positie hebben kunnen vervaardigen, en vanaf deze positie doorontwikkelen naar een decentraal platform waar je inderdaad eigen verantwoordelijkheid draagt over je cryptocurrencies. In onze tweede whitepaper, die inmiddels publiek is beschrijven we de concepten als dWallet waarmee we stapsgewijs ontwikkelen naar het mitigeren van risico voor zowel gebruikers als de tussenpartij: Blockport zelf. We willen het extreem simpel en veilig maken voor de 'normale' gebruiker om een wallet te beheren, en toch verantwoordelijk te zijn voor eigen geld. 

Q) Hoe gaat de STO zich verhouden tot de ICO? Komen er aparte tokens op aparte chains, met elk een eigen doel en koersverloop? Zo ja - wat is dan nog de incentive om in BPT te investeren? Een STO geeft, mits de beloften waargemaakt worden, meer kans op rendement. Oftewel, als ik investeerder de keuze had, waarom zou ik dan nog voor BPT kiezen?

A)  Ik kan hier juridisch niet te veel over zeggen. Maar beide tokens hebben een compleet andere use case. BPT powered het platform en in short betekent meer users -> meer BPT demand. BPT wordt geïntegreerd en gebruikt voor meerdere functionaliteiten op het platform waaronder ook Social Trading en is daarmee een essentieel onderdeel van ons product. De security token (BPS) is een digitaal certificaat van een aandeel, wat eigenlijk niets anders is dan een financieel instrument wat een aandeel vertegenwoordigd, en los staat van het ecosysteem en product zelf. Dit wordt normaliter in de traditionele wereld ook gedaan, alleen digitaliseren wij het nu op de blockchain. Dit is over het algemeen een minder liquide en meer (veel) langere termijn investering. Dit betekent ook dat beide tokens niet dezelfde kant op hoeven te bewegen. Wanneer wij meer users op het platform hebben die BPT gebruiken, zal er iets gebeuren met de vraag naar BPT, maar in dezelfde periode kan het zijn dat er nog geen winst uitgekeerd wordt aan investeerders van BPS (vice versa). Hiermee bedoel ik aan te geven dat beiden tokens een eigen character hebben en compleet andere use-cases. Het mooie aan een STO is dat een investering in het bedrijf zelf (aandelen) normaliter privaat gebeurd in eenzelfde fase waar Blockport zich nu bevindt, echter nu heeft vrijwel iedereen wel toegang om deel te nemen. 

Q) Zijn jullie bezig met adressen te versimpelen op jullie platform. Dat je een adres kan opslagen en er een naam aangeven. Dus als ik naar mijn buurman zijn ethadres wil sturen dat ik gewoon Jos Eth kan kiezen. 

A) Yes dit zijn we zeker van plan. Tags bij verschillende opgeslagen adressen waarnaar je ether hebt verstuurd (of welke cryptocurrency dan ook). 

Q) Hoe kijken jullie naar de aankomende regulaties binnen Nederland omtrent cryptocurrencies en crypto-aanbieders a la exchanges de DNB? En wat voor impact heeft dit op Blockport en de STO? 

A) Hi Dennis, wij zijn eigenlijk erg tevreden dat er regulatie komt dit jaar en hebben hier vanaf het begin van Blockport al om gevraagd. Het vervelendste voor een ondernemer is om te werken in onzekerheid vanuit de overheid. Voor Blockport gaat dit betekenen dat we vergunning moeten aanvragen, hier zijn we al in voorbereiding op en hebben hier vanaf de start van Blockport procesmatig en technisch al rekening mee gehouden. Tevens zijn we bezig met licensering in andere landen. Voor de STO heeft dit vooralsnog geen directe impact. De STO moet binnen de huidige regelgeving al volledig voldoen aan de regelgeving en die is enorm duidelijk, deze veranderd niet omdat onze certificaten van aandelen gedigitaliseerd zijn. 

Q) Eind 2017 is een decentrale Exchange overgegaan naar een centraal model omdat de transactie kosten door de grote vraag naar btc omhoog gingen. En er te veel fee betaald moest worden. Dit was niet vol te houden. Erkennen jullie dit risico? En kan dit jullie ook overkomen? 

A) De handel op een decentralized exchange werkt heel anders dan op de handel op een centralized exchange. Op een decentralized exchange, zoals etherdelta, handel je op de blockchain, dat wil zeggen dat een trade een transactie betreft op het Ethereum netwerk en dat je PER trade gas fee moet betalen. Op een centralized exchange handel je geen echte tokens maar meer IUO (I owe you's). Ik zie niet in waarom dit een risico voor ons zou kunnen zijn. 

Q) Binnen wat voor tijd denken jullie ook creditcard payments? 

A) We zijn met veel credit card solutions aan het testen, en enkelen ook al technisch getest. Echter zijn we nog op zoek naar de juiste deal/ partner aangezien de opties tot nu toe niet de beste opties zijn voor onze klanten. We zijn hier erg kieskeurig mee bezig. Kan wel zeggen dat we nu met een partij praten wat er erg goed uit ziet. Het is dus lastig om hier een timeframe aan te hangen, het kan erg snel gaan wanneer we de juiste partner hebben :) 

Q) Wat me niet duidelijk was, als ik als beginnend investeerder een ervaren trader (bob) betaal met bpt dan kopieer ik zijn portfolio. Moet ik dan ook dezelfde investering doen of kan dit in verhouding? Stel dat bob 10 eth heeft en ik 1 en bob koopt met die 10 eth 1000 xcoins. Koop ik dan 100xcoins of gebeurt er voor mij niets omdat ik niet voldoende fonds heb of moet ik al om te starten 10 eth hebben. 

A) Hi Dries, copy trading zoals je het omschrijft is initieel beschreven in onze whitepaper 1.0, ondanks dat we al veel getest hebben en scenarios gedraaid waardoor de daadwerkelijke implementatie zal verschillen van wat er beschreven is, klopt het inderdaad wat je zegt, je alloceert een portie van je portfolio en je zal in dat model dan ook naar rata de trades overnemen. 

Q) Heren, waar zijn jullie persoonlijk heel trots op bij Blockport. En op welke gebieden krabben jullie julliezelf achter de oren denkende: ''dit hadden we anders moeten doen''. 

A) Ik ben vooral trots op dat we in een redelijk korte tijd neer hebben gezet wat we hebben neergezet. Voor de user oogt het misschien simpel , maar er zit ongelooflijk veel achter. Ik heb altijd met trading systemen gewerkt bij grote banken en ik heb zelf in de ICO van blockport geinvesteerd. Toen ik bij Blockport begon met werken ben ik echt verbaasd naar de professionaliteit van het bedrijf en de mensen die er werken. Op een positieve manier. We zijn van 3 naar 25 mensen gegroeid binnen een jaar en dat zal alleen nog maar meer groeien. 

Q) Zie wel eens filmpjes op FB voorbijkomen van BPT, soort van doorgepushed, dus het lijkt mij een "gerichte marketing campagne" welke andere platformen gebruiken jullie nog meer buiten fb om ? En wat is jullie denkwijze/strategie hierachter? 

A) Ons growth team is inderdaad veel campagnes aan het testen. Facebook, Google en andere platforms waar adverteren zeer goed werkt, hebben een actieve block op crypto partijen. Wij zijn vooral bezig om onder de voorwaarden alsnog te adverteren. Onze strategie hierachter op dit moment in deze huidige markt is vooral: Awareness creëeren en later converteren.

Q) Waarom zouden mensen via jullie hun crypto aanschaffen en traden IPV het via een bekende btc seller doen en dan een exchange zoals bijvoorbeeld binance gebruiken om te traden. Vooral omdat mensen binance kennen en er zeker wel eens exchange worden gehackt. En wat is jullie idee/aanpak om er voor te zorgen dat ze jullie kiezen in plaats van binance? (speciale coins? ICO listen?) 

A) Een van de waardeproposities van Blockport is de simpliciteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Dit zijn opsommend de redenen voor onze doelgroep om ons te gebruiken ipv een bestaande exchange. Hiernaast zijn concepten als de Blockport dWallet en social trading extra redenen voor mensen om Blockport te gebruiken in de toekomst. 

Q) Krijgen jullie ook een paypal mogelijkheid om fiat mee te storten?

A) Niet bekend nog.

Q) Ken jullie verder niet, maar wat is jullie USP tegenover andere exchanges? 

A) Er zijn enorm veel vragen, vandaar dat ik even heel brutaal alleen de website hier post, daar kan je alles duidelijk vinden: https://blockport.io 

Q) De opzet van de STO lijkt mij redelijk overeen te komen met de opzet van een soort crowdfunding (waar eigenlijk de ICO voor bedoeld was). Het interessante aan equity uitgeven is in veel gevallen de ervaring voor de startups van gevestigde investeerders, danwel funds. Ik weet dat er meer details aankomen in een later stadium, maar zou jij kort kunnen toelichten 1) Hoeveel omzet uit trading fee draait Blockport nu, 2) Hoeveel van de ICO gelden zijn omgezet naar EUR, en wat is er nog over aan EUR/ETH? 

A) Hi Peter, het is inderdaad een crowdfunding alleen dan voor onderliggende aandelen in het bedrijf. Het is goed om te benoemen dat Blockport op moment in transitie is van een Validatie fase naar een Groeifase, dat betekent dat Blockport afgelopen jaar vooral gebouwd heeft en initiele traction heeft opgebouwd (eerste betaalde user base) en daarmee bewijs heeft wat laat zien dat er geinvesteerd moet worden in groei, en dat dit erg promising is. Ik kan nog geen exacte financiele cijfers delen op moment maar je kan ons als een +- nr 180 exchange zien. 

Q) Hoeveel procent wordt er beschikbaar gesteld? En is de STO ook toegankelijk voor bedrijven? (excuus, vorige vraag was niet goed gesteld) 

A) De Investment Memorandum wordt volgende week publiekelijk gemaakt. Daarin staat alle informatie. 

Q) Op het moment dat er een groep mensen deelneemt aan de 'Unique social trading features' blijft de leider ( de gene die gekopieerd wordt ) anoniem of is dat aan de leider zelf? En als het wel anoniem isof kan zijn, hoe garanderen jullie de veiligheid ? 

A) De profielen van lead traders zullen vooralsnog publiek moeten zijn, juist om deze reden maar ook om dat het de essentie is van een sociaal concept wat kwaliteit behoudt. 

Q) Dagelijks komen er berichten over nieuwe Exchanges, elke Exchange vindt zichzelf de beste. Hoe zien jullie dit? Waarom weer een nieuwe Exchange? Vertrouwen kweken is belangrijk, wat is jullie strategie hierin? 

A) Er is een stappenplan online gezet waarin je een exchange script kan kopieren en binnen een aantal stappen je eigen exchange kunt bouwen. Wij doen hier niet aan mee en builden alles in-house

Q) Is het ergens inzichtelijk waar de ICO funds naartoe zijn gegaan? Ik heb hier bovendien een aantal keer aan herinnerd. Tot op dit moment is er geen antwoord op gekomen. Zijn jullie voornemens transparantie te verschaffen? 

A) Hi, over het algemeen zijn alle funds (in) direct gegaan naar de ontwikkeling van het platform, waarbij de meeste kosten zijn gegaan naar development en externe partijen die ons hebben geholpen het platform snel op te bouwen en veilig te maken. Er is daarom ook veel geïnvesteerd in security en onze architectuur. Voor de mensen die het niet weten, Blockport is gebouwd op een microservices architectuur, dit is een erg schaalbaar concept, maar wel complex en vereist veel investering (maar wel toekomst bestendig). Daarnaast zijn er kosten gegaan naar legal en operations, en het minst naar marketing. 

Q) ik stel dat er 15 miljoen is opgegaan sec/grotendeels aan development, is dat correct? Dat kan ik me met de beste wil van de wereld namelijk moeilijk voorstellen. Bovendien blijft de vraag "zijn de uitgaven ergens inzichtelijk?

A) Nee ik kan bevestigen dat niet 15 miljoen is gespendeerd. De uitgaven zijn nog niet inzichtelijk, er is nog geen jaarrekening beschikbaar welke ook ge-audit is en gepubliceerd mag worden. Dit wordt later inzichtelijk gemaakt wanneer dit mogelijk is. 

Q) Ten eerste wil ik aangeven dat jullie erg veel hebben verbeterd aan de bashing en negativiteit naar andere projecten ("fervent") Covesting supporter. Wordt er nog wel veel gehyped naar aankomende mogelijke aankondigingen, als jullie meer richting regulatie willen gaan is deze beïnvloeding namens admins in de toekomst niet meer gewenst. Zien jullie dit ook in? 

A) Bashen van andere crypto projecten is verboden in onze Officiële Community Telegram Channel. Onze admins zullen dit soort berichten verwijderen naar hun beste kunnen.

Q) Over een half jaar staat blockport er toch nog beter voor dan nu? 

A) Jazeker, met de komst van ETH deposits, BPT deposits, onze eigen interne exchange waarop we ICOs kunnen listen verwacht ik dat we alleen maar groeien. 

Q) Waarom wordt dezelfde vraag (die veel personen stellen) niet beantwoord? Hoe staan jullie er financieel voor? Waarom nu al een STO? 

A) Hi Matsoe, ik heb deze vraag meerdere keren beantwoord. Om globaal te kunnen winnen van de competitie is er meer geld nodig. We hebben grote ambities zowel op productniveau maar ook op marktniveau waar we een global speler willen worden. We zetten enorm in op exponentiële groei, wat typisch een startup definieert. Startups die zo'n dergelijke groeipatroon willen volgen hebben veel kapitaal nodig. En dit is ook wat je normaliter in de markt ziet, zie bijvoorbeeld Coinbase, Revolut et cetera. 

Q) Ik vraag me af hoe het zit met jullie streven om een hybrid decentralised architecture te maken/worden. Zoals ik het nu lees ben ik niet de eigenaar van mijn eigen coins op jullie exchange? Want dit staat op de roadmap als: ''long term''. 

A) Dat is correct. Op dit moment ben je niet de eigenaar van je tokens op ons platform. Dit gaat inderdaad veranderen zodat de user zelf zijn private key beheert. Om de tokens te traden zul je het toch moeten versturen naar ons om instant traden mogelijk te maken. Na traden kun je de tokens weer terugsturen naar je prive wallet. Dit is inderdaad ons toekomst plan. 

Q) Komt er nog een Blockport app? 

A) Yes staat op de roadmap voor Q3 2019 

Q) Willen jullie blockport ook listen op andere Exchanges, en zo ja waarom en zo nee waarom niet? Wat kan of is de toegevoegde waarde wel of niet? 

A) We willen BPT liever niet listen op kleine exchanges. Dit zorgt voor rare spikes in de BPT prijzen. Voor de rest kan (mag) ik hier helaas niks over melden. 

Q) Er bestaan al zoveel exchanges, maar kunnen jullie in 1 (maximaal 2) duidelijke zinnen uitleggen waarom jullie DE exchange zijn waarop iedereen moet traden en vooral op moet letten, want ik zie door de exchanges de coins niet meer.. 

A) Begrijpelijk. De huidige opzet van onze exchange is vooral voor nieuwelingen. Met Ideal (of sepa) euros storten en gelijk crypto kopen. We zijn er ons ook van bewust dat we traders moeten aantrekken. Vandaag dat we keihard bouwen aan onze eigen interne exchange. Deze zal alle goede dingen hebben die beschikbaar zijn op andere exchanges. Zoals dat je kunt zien waar je order ligt in het orderboek etc. Ikzelf heb bijna op alle exchanges gehandeld en ik probeer met de developers de do's en dont's te overleggen en te bouwen. 

Q) Dit is wederom een marketing antwoord, en gaat voorbij aan de onderliggende vraag/zorg. Ben je het ermee eens dat deze werkwijze neerkomt op "we specificeren niet wat we met 15 miljoen gedaan hebben, maar willen wel graag meer geld van jullie"? 

A) Ik kan en mag hier niets meer inhoudelijk over zeggen dan ik al gedaan heb. Dit is informatie die ge-audit moet zijn en wanneer beschikbaar gemaakt, beschikbaar moet zijn voor iedereen, ten alle tijden. Dit ligt juridisch gecompliceerd en is wettelijk vastgelegd.

Q) Gemakshalve ga ik er vanuit dat jullie tzt met een eigen Exchange ook als market maker optreden. Een risico is een bug in de mm software dat spikes en volume creëert en verlies kan veroorzaken. Mocht dat gebeuren, gaan jullie dan trades terugdraaien? 

A) We gaan ervanuit dat er geen bugs in onze software zitten en zullen deze uitvoerig testen. Mocht het overhoopt toch gebeuren moet we te zijner tijd kijken wat we voor de user kunnen betekenen. 

Q) Gemakshalve ga ik er vanuit dat jullie tzt met een eigen Exchange ook als market maker optreden. Een risico is een bug in de mm software dat spikes en volume creëert en verlies kan veroorzaken. Mocht dat gebeuren, gaan jullie dan trades terugdraaien? 

A) We gaan ervanuit dat er geen bugs in onze software zitten en zullen deze uitvoerig testen. Mocht het overhoopt toch gebeuren moet we te zijner tijd kijken wat we voor de user kunnen betekenen. 

Q) Zijn jullie van plan om de community / aandeelhouders te betrekken in beslissingen die gemaakt moeten worden omtrent aanpassingen op of omtrent de exchange + BPT in het algemeen?

A) We luisteren altijd naar feedback van de community. Simpel gezegd, we hebben de community nodig. Feedback (ook negatieve feedback) en tips zijn altijd welkom en de community oefent zeker invloed uit op de keuzes die wij maken. 

Q) Ik krijg de indruk dat vragen die marketing-technisch goed liggen beantwoord worden, terwijl een aantal belangrijke vragen (niet alleen van mij) blijven liggen. Nogmaals de vraag- je maakte de vergelijking met traditionele aandelen. Bij traditionele aandelen hebben aandeelhouders inspraak. Gaat dat ook gelden voor houders van BPS? 

A) Er zijn enorm veel vragen, ik scroll steeds omhoog om eerlijk iedereen antwoord te geven ;) En veel van de vragen zijn vrijwel hetzelfde en heb ik al beantwoord. Jullie zijn tevens allemaal vrij om mij persoonlijk ook vragen te stellen in de komende weken via DM. Dit is niet je enige kans om van mij antwoord te krijgen. Betreft de inspraak: 
Wij betrekken altijd onze community met beslissingen, en maken ook besluiten op basis van wat wij zien in de community en wat wij horen van users. Juridisch gezien hebben BPS houders geen inspraak, maar een economisch belang. Dit betekent dat BPS een digitaal certificaat is van een non- voting share. Tevens deelt de BPS houder pro-rata in uit te betalen dividend, waardoor deze proportioneel dus evenveel ontvangt als andere shareholders. 

Q) In dat geval denk ik dat we kunnen concluderen dat de eerder gemaakte vergelijking met traditionele aandelen weinig hout snijdt, eens? 

A) Nee, zeker niet. Wanneer een bedrijf crowdfunding raised, wordt er vaak non-voting shares uitgegeven. Tevens investeer je in de mensen achter Blockport.

Je hebt er ook enorm veel! wat goed is :) Zoals eerder gezegd stuur me gerust van de week een bericht en ik zal proberen je open vragen te beantwoorden.