DYOR Community

De kracht van de community is nooit te onderschatten. Een ontbrekende/zeer kleine community maakt dat je minder exposure zal hebben daar er niet veel getweet, gefacebooked, ... wordt buiten door het project zelf.
Een negatieve community zal veel slechte exposure geven en dat is zo mogelijk nog erger dan een ontbrekende community...

Dus:
Kijk eerst eens na hoe groot de community is op telegram. Vind je op telegram geen grote community controleer ook even reddit / discord. Zelf zijn we van deze platforms niet de grootste fans maar er zijn teams/community's die meer hierop werken.
Kijk hoe actief de community meewerkt aan het succes van het project (tweeten, facebookposts, instaposts, ...). Bij die community's waar veel discussie is tussen fudders en voorstanders die wel nog het project steunen kan best een rood lampje gaan branden en dient verder gegaan te worden met de nodige voorzichtigheid. Dit gaat ook op voor projecten waar de community zeer beperkt is of waar blijkbaar geen activiteit gaande is.

Een zeer leuke tool om activiteit na te gaan betreft LunarCrush. Zeker eens een kijkje waard.

Een prachtig voorbeeld van een goede community is Get Protocol waarbij een deel van de community een eigen groep is begonnen louter ter promotie van het project (dit wordt enkel als voorbeeld van kracht van de community gebruikt en is geen koopadvies).