DYOR Team

Het belangrijkste in dit onderdeel is dat je op de website kan terugvinden wie er in het team zit. Er zijn weliswaar enkele projecten waar het team niet gekend is (denk zelfs maar aan Bitcoin waarbij we de creator nog steeds niet weten) of denk aan een privicy coin. Ook bij dit laatste is dit vrij normaal dat een team anoniem wenst te blijven. 

Maar voor de meerderheid van de projecten, 
Kijk even na of bij de vermelding van de leden van het team een mogelijkheid is om de linkedIn profielen na te gaan. Indien dit niet het geval betreft, kijk zelf even na of je de personen op LinkedIn kan terugvinden.

Vervolgens is het uiteraard belangrijk dat er vermelding is opgenomen op hun LinkedIn profiel m.b.t. het project dat je aan het onderzoeken bent. Voor startups is het wel zo dat je kan voorhebben dat bepaalde teamleden wel al zijn gecontacteerd en gecontracteerd maar nog niet zijn overgestapt. Maar dan spreken we bijvoorbeeld over devellopers en niet over het hoger kader. Bij de adviseurs is het wel meestal zo dat deze geen vermelding maken van het project. Als je heel grondig tewerk wilt gaan kan je hen pm'en via LinkedIn met de vraag of ze effectief als adviseur verbonden zijn aan het project. De kans is echter reëel dat u geen antwoord zal verkrijgen.

Via de LinkedIn profielen krijg je ook een mooi zicht met wie de personen juist verbonden zijn en wat hun achtergrond is. Het hoeft geen betoog dat het meest ideale personen zijn die reeds succesvolle projecten hebben opgestart en vele mooie connecties hebben staan. 
Maar dat wilt niet zeggen dat nieuwe mensen (jonge CEO's) geen kans mogen krijgen. Maar ga dan wat dieper op onderzoek, ga na of er wel meer ervarenheid zit bijvoorbeeld bij de devellopers. Kijk ook steeds goed na (zeker bij security e.d.) of er een goede legal bij het project zit. En check ook zeker de connecties even, bij zeer weinig connecties en geen goede achtergrond moet je toch al zeer voorzichtig worden.