21 mei 2019

Q) Hallo @BitJoe en bedankt alvast voor je tijd! Kan je eens vertellen wat Fusion is en wat Fusion probeert te tackelen met zijn technologie? En wat is natuurlijk jou rol hierin! 

A) Goedenavond allen! Als eerste wil ik NCC bedanken voor het mogelijk maken van deze AMA! FUSION een public blockchain dat zich richt op financiële instrumenten en het aanmaken van assets in de eenvoudigste vorm. We hebben unieke functionaliteiten zoals onze Time-Lock functie, en Quantum Swap. Time-Lock zorgt ervoor dat je assets kunt versturen naar iemand anders binnen een bepaalde time period. Of vanaf een bepaalde tijd pas wilt versturen. Quantum Swap zorgt ervoor dat assets (BTC, ETH, ERC20 etc.) of assets die zijn aangemaakt op FUSION direct met elkaar omgewisseld kunnen worden zonder dat daar een derde partij aan te pas komt. Ook hopen wij het interoperability probleem op te lossen met onze DCRM technologie dat dus cross-chain transactions mogelijk maakt.

Maar wie is Joey dan eigenlijk? Joey is de Blockchain System Analyst bij FUSION. Dit houd in dat ik ga over alle toepassingen die het netwerk versterken. Denk hierbij aan de Block Explorer, onze Wallet, en aan de Network Monitor.

Q) Vertel eens in jou eigen woorden waarom jij denkt dat Fusion bedrijven kan helpen?

A) FUSION bied unieke functionaliteiten zoals Time-Lock die het creeren van specifieke dApps mogelijk maakt. dApps waar bijvoorbeeld een asset slechts een beperkte tijd in het bezit moet zijn van een derde. Ook is het met 1 API call mogelijk een Asset aan te maken met een vaste total supply of juiste een variabele. 

Q) Waarom zou ik als investeerder moeten kijken naar Fusion? 

A) Ik geef geen financieel advies en bekijk alles vanuit een technisch aspect! We bieden in ieder geval een hoop unieke functionaliteiten aan die anderen niet hebben of nog op achterlopen. Onze DCRM technologie is al zo ver ontwikkeld dat er op BTC, ETH en alle ERC-20 tokens cross-chain transacties uitgevoerd kan worden. 

Q) Zijn er bepaalde maatregelen ingevoerd om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 50% van de tokens kan vergaard worden om zo het fusion platform niet langer 'publiek' te houden? 

A) Ons eigen Proof of Stake consensus maakt gebruikt van een zogehete ticketing system waarbij 5000 FSN word getimelocked voor een tijdsperiode van een maand. De orde waaronder deze tickets worden uitgekozen is volledig random. Zodra je ticket is uitgekozen heb je het recht om het blok te delven. 

Q) Wat wordt bij Fusion verstaan onder interoperabiliteit? Ik vind dat het tegenwoordig nogal breed gebruikt wordt in de blockchain scene. 

A) Wij verstaan onder interoperabiliteit cross-chain transacties met zoveel mogelijk protocollen! Op dit moment zijn dat dus BTC,ETH,ERC-20 en in onze volgende release word BNB ook al ondersteund. 

Q) Ah oke dat is toch eigenlijk meer integratie ipv interoperabiliteit? Het uitvoeren van waarde-transacties op een andere blockhcain. Dit is in principe wat het interledger protocol al kan. Maar dat is niet per definitie interoperabiliteit. Wat je merkt is dat bedrijven zich nog niet willen binden aan een bepaalde blockchain of op den duur willen kunnen overstappen. Interoperabiliteit is in mijn optiek als je een blockchain agnostic platform hebt waarbij je dapps kunnen communiceren, informatie en waarde uitwisselen, en kunnen migreren ongeacht de DLT waarop ze zijn ontwikkeld. Nu wordt er enkel waarde uitgewisseld en zit er opnieuw een consensus mechanisme van fusion tussen, een beetje wat wanchain ook doet nietwaar? 

A) Wij zijn ook een blockchain dat zich richt op cryptofinance. Daarom focussen wij ons voornamelijk op the Internet of Value omdat dit belangrijk voor ons is. 

Q) Er zijn op dit moment een hele hoop projecten meer die hetzelfde grote doel voor ogen hebben, hoe gaan jullie hier mee om en hoe zien jullie dit voor je? Meerdere wegen lijden naar Rome of ga je de andere wegen proberen te vernietigen? :) 

A) Wij zijn op dit moment koploper als het gaat om de technologie. Een hoop projecten hebben veel van het enkele wat wij hebben. Terwijl wij het totaal pakket aanbieden. On the fly assets aanmaken, time-lock functionaliteit, quantum swap en uiteraard DCRM. 

Q) Wat is de tps van FSN?

A) 500-1000 TPS op dit moment! Maar we streven naar hogere cijfers in de toekomst.

Q) BNB ook al ondersteund... Is dit een begin naar andere exchange tokens? 

A) Onze droom is natuurlijk het ondersteunen van zoveel mogelijk protocollen. Door Quantum Swap hierbij in te schakelen is het mogelijk ETH voor BTC om te swappen, of BTC voor BNB bijvoorbeeld en dat dmv FUSION! 

Q) Misschien een wat basale vraag maar wie heeft er baat bij Fusion. Hoe gaan jullie omzet creëren? Wie en waarom gaan mensen gebruik maken van jullie service? 

A) Als allereerste zijn wij een non-profit organisatie. Elk bedrijf wat baat heeft bij financiele instrumenten op de blockchain heeft belang bij FUSION. Onze token word gebruikt als GAS op het netwerk. Deze heb je nodig om een asset aan te maken, iets te verzenden of bijvoorbeeld iets te swappen! 

Q) Bedankt voor de ama. Ik ben erg onder de indruk van Fusion. Timelock is een lastig concept om te begrijpen dus ik vraag me af of ik in de juiste richting zit: - Ik heb een digital asset. Door middel van timelock kan ik deze dus opsplitsen in meerdere delen, bijvoorbeeld 2 tijdsdelen: 1) van nu tot 30 dagen en 2) van 30 dagen tot oneindig. Wanneer de eerste 30 dagen om zijn, wordt dan de waarde van je resterende digital asset bepaald door: de oorspronkelijke waarde minus de waarde van (1)? Is dit correct of begrijp ik het nog niet volledig? 

A) Het zit als volgt. Als permanente eigenaar van een asset ben je qua tijdsperiode in het bezit van de asset (Nu tot Altijd). Zodra je deze dus naar mij verzend vanaf 6 Juni 2018 - 29 Juni 2019. Dan zal jij die weer in jou bezit hebben van 29 Juni 2019 => voor Altijd. Je moet Time - Lock echt zien als tijdvakken

Q) Fusion biedt ons de mogelijkheid om met datums te gaan werken, voorbeeld lease van auto voor bepaalde periode. Kan Fusion dan ook de mogelijkheid bieden om variabele data te gebruiken per datum. Zodat bvb voor huurcontracten via 1 transactie naar de block chain rekening kan gehouden worden met woonindex die wordt aangepast. 

A) Ja zeker! Bij het aanmaken van onze assets kun je attributen instellen. Deze velden mogen in totaal 1024 tekens bevatten! Zo kun je een asset koppelen aan een factuur, index wat je ook maar wil! 

Q) Kan je ons wat meer vertellen over Time-Lock and Lockin-LockOut (LILO)? Is het mogelijk om zelf deze lock in te stellen (ook op inhoudelijk gebied)? 

A) Ik begrijp niet helemaal wat je vraag is. Lock - In is de procedure waar je een asset van een ander protocol (dus niet FUSION eigen) insluit op het netwerk van FUSION zodat je die daar tot je beschikking hebt. Lock - Out is precies andersom. Dit is de actie die je uitvoert zodra je je BTC bijvoorbeeld weer terug wilt sturen naar een andere wallet en niet meer beschikbaar is binnen het FUSION platform. 

Q) Wat voor actie/handeling moet je dan precies verrichten naast op ''versturen'' klikken?!  

A) Een wallet address opgeven waarnaar je het graag wilt versturen! 

Q) Ik zie dat FSN nog niet op heel veel exchanges staat... Hechten jullie hier veel waarde aan? En hoe staan jullie tegenover de marketing naar andere bedrijven toe? 

A) We zijn in gesprek met meerdere exchanges voor listings. We zijn pas nog gelist op BitMax. We hechten veel aan marketing op een volwassen manier. Dit houd in dat we graag de grote spelers verleiden. Zo waren we hoofdsponsor van DAS (Digital Asset Summit) en waren we aanwezig op Consensus dit jaar! 

Q) Op het gebied van exchanges heb ik nog een aanvullende vraag, Misschien wijk ik met deze vraag een beetje van het onderwerp af, maar hoe denk je dat Fusion het zal gaan doen in een bullmarket met alleen IDEX & Bittrex als populaire exchanges? 

A) Wat je nu zegt is niet waar. FUSION is momenteel gelist op een 9 tal exchanges. Hoe FUSION het zal doen tijdens de bullrun? Dat weet ik echt niet. Ik geef immers geen financiële adviezen! 

Q) In hoeveel verschillende talen kun je coderen in de fusion code? En is dit te doen voor iemand die niet heel veel kennis hiervan heeft? 

A) Momenteel kun je gebruik maken van onze rijk uitgeruste API om alle data uit te lezen die onze chain bevat. Dit zijn http requests en hiermee zou je dus met elke programmeertaal (waar je data mee kunt opvragen dmv http reqs) gebruik van kunnen maken. Om daadwerkelijke transacties uit te voeren op ons platform kun je gebruik maken van de node package web3-fusion-extend. Deze is specifiek bedoeld voor JavaScript en hiermee kun je prachtige applicaties bouwen in Angular, React, VueJS of waar je voorkeur ook maar naar uit gaat! 

Q) Ik zie op de website niet heel veel partnerships staan... ZIjn er nog veel in omloop? Of zijn dit nog geheim houdingen? 

A) Op onze website staan momenteel meer dan 25 partners waaronder autobedrijf AXP, stablecoin AlpRockz en nog veel meer! Uiteraard zijn er nog vele in aantocht! Wie? Dat mag ik natuurlijk niet verklappen! 

Q) Dejun Qian, de uitvinder van zowel Qtum als Vechain. Waarom zou je steeds een nieuw project starten ipv Vechain of Qtum een optie geven waarin ze meerdere smart contract kunnen uitvoeren . Evt met een nieuwe blockchain maar dan wel onder dezelfde naam.

A) Uiteraard is dit een persoonlijke vraag gericht aan de man Dejun Qian zelf. Ik kan en zal niet voor hem spreken. Hou er alleen rekening mee dat VeChain, QTUM en FUSION, 3 totaal verschillende projecten zijn met elk een eigen doel. 

Q) Hoe zit het met de fsn van het team. Hoeveel is er nu nog in bezit van het team, hoeveel hebben jullie uitgecasht ? 

A) Op financiële vragen geef ik geen antwoord. Ik ben een technisch man! 

Q) Zijn er ook bedrijven die aan het testen zijn op jullie blockchain ? Welke feedback krijgen jullie? 

A) Ja zeker! Onze partners zijn druk bezig met het platform en de feedback tot nu toe is zeer warmhartig. We hadden ons het niet beter voor kunnen stellen! 

Q) Over de Nodes. Je moet je private key afstaan , en krijgt de reward op dezelfde wallet. Waarom is er geen optie om de reward naar een ander adres te sturen?

Je hebt minimaal 5 k fsn nodig voor een node. Begrijp ik het goed dat is ook gelijk het max aantal fsn is?

A) Staking werkt op een andere manier dan alleen met ons web3-fusion-extend. Je moet idd een keystore bewaren op een server. Om je funds veilig te stellen kun je je FSN time-locken naar deze desbetreffende wallet vanaf bijvoorbeeld je Ledger. Dan ben je er altijd zeker van dat je je funds weer terug krijgt op het gewenste wallet addres! Zoals het werkt in blockchain krijg je je rewards uitgekeert op het adres waarmee je delvt. Je bent daarna vrij te versturen naar elk adres dat je wilt! Ik begrijp niet goed wat je vraag is qua 5K max FSN.. 1 staking ticket kost 5K FSN inderdaad. Als je 50K hebt heb je 10 tickets etc. 

Q) En waar ben je zelf het meeste trots op bij Fusion? Natuurlijk een eigen creatie neem ik aan? 

A) Ja waar ben ik het meest trots op!? Ik ben trots op het feit dat het team waarmee ik werk echte beesten zijn die niks uit de weg gaan en dat we dit met ze allen aan het neerzetten zijn. Het meest trots qua technologie ben ik DCRM. Dit is toch een uniek stukje technologie. 

Q) Hoe kwam de samenwerking tot stand met Fantom? En hoe sta jij hierin? Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? 

A) Fantom zal gebruik maken van FUSION's DCRM technologie. Hoe deze partnership tot stand is gekomen.. tsja.. achter de schermen gebeurt er een hoop! 

Q) Is er een actueel overzicht van een roadmap met dingen die ons nog te wachten staat? 

A) Binnenkort zal er een nieuwe roadmap verschijnen op onze website! Mainnet staat nog steeds geplanned voor Q2, en ja dat is al rap. 

Q) Multi Triggering Mechanisme, hoe ver zijn jullie hiermee? Neem ons eens mee in hoe moeilijk zoiets is om te ontwikkelen. Tegen welke problemen liepen jullie aan? 

A) Wij zijn al heel goed hiermee op weg! Het is voor mij moeilijk om je mee te nemen in MTM omdat ik hier zelf niet aan mee werk. 

Q) Wat bedoel je met dcrm? Voor de leken onder ons...

A) DCRM is onze interoperability oplossing! Hetgeen wat crosschain transacties mogelijk maakt! 

Q) Waarom is de finance gedeelte zo belangrijk voor jullie? Is dit volgens jullie de sector die het meest aangepakt moet worden? Of focussen jullie je op meer sectoren achter de schermen? Welke sector zou je bijvoorbeeld zelf wel willen tackelen en zie jij potentie? 

A) Dit is uiteraard een vraag voor de Visionary! De financiele wereld is zo verschrikkelijk groot en loopt tot op heden nog steeds verschrikkelijk achter. Zo kan een transactie van de VS naar China zomaar een week duren met hele hoge fees. Ga zo maar door. 

Q) Als ik 5eth timelock en jij kunt ze voor 30 dagen gebruiken. Ik neem aan dat deze 5 timelocked eth niet de volledige waarde hebben van 5 echte eth? Want als jij de 5 timelocked eth uitgeeft en ik krijg ze na 30 dagen terug, hoe zit het dan met de persoon die van jou de 5 timelocked eth gekregen had voor bv een betaling/lening? Komen die dan uit zijn wallet naar mij? 

A) Als ik bijvoorbeeld weet dat ik van iemand anders weer time-lock eth krijg (bijv als salaris waarmee ik het dek) kan ik weer selecteren dat vanaf die datum tot forever die persoon het weer heeft. 

Q) Is er een bounty programma voor testing (alvorens het live gaan)?

A) Ja zeker: link

Q) Als jullie nodes draaien überhaupt voor dit netwerk, wat is volgens jullie het minimum? 

A) Momenteel kan ik met trots zeggen dat we 136 nodes hebben draaien. De Foundation draait er zelf ook een x aantal om het netwerk altijd van nodes te kunnen voorzien. 136 nodes is ontzettend veel voor een testnet. 

Q) Ik las in een uitgebreide interview van 2018 dat je een Fusion account aan moet maken om een aantal handige functies te kunnen gebruiken (bv. het gebruik van multi-currency leningen). Waar maak je precies zo'n account aan, of is dit idee nooit uitgevoerd? 

A) Ik kan me niet heugen dat we ooit zoiets gehad hebben. Je kunt momenteel alle FUSION functies uit testen op het test netwerk! 

Q) Als een bedrijf Fusion tech implementeerd. Kunnen ze dan met elke andere blockchain quantum swaps doen? Bijv. een beetje wat een Quant doet? 

A) Met elk protocol dat wij op dat moment ondersteunen! BTC voor ETH, BNB voor ETH, je kan het zo gek niet maken! GUSD voor BTC etc etc. En dat allemaal gedecentraliseerd zonder een derde partij! 

Q) Tegen welke top 3 technische bedreigingen kunnen jullie aanlopen? En hebben jullie alternatieven? 

A) 51% attacks zijn natuurlijk altijd gevaarlijk. Onze custom Proof of Stake mechanism met randomness moet hier het antwoord op zijn. Momenteel zien we geen andere dreigingen voor FUSION. Heeft iemand er een? Meld het ons graag (via de Bug Bounty uiteraard!) 

Q) Bieden jullie ook nodes aan die voor een leek te installeren / updaten zijn? 

A) Ja zeker momenteel hebben wij een script waarmee je op een Ubuntu VPS in 5 eenvoudige stappen een node kunt draaien! Je voert je keystore in, de naam van je node en delven maar! Welcome to the family :) 

Q) Die 136 nodes hoe zijn die momenteel geografisch verdeeld over de continenten en misschien al gevraagd, welke geografische markt richten jullie je momenteel? 

A) Niet alle nodes zijn te zien op de kaart. Dit ligt aan de instellingen van de besbetreffende VPS'en. Qua geografische markt. Wij pleiten voor het gedecentralizeerde! 

Q) Als ''techneut'' denk jij dat de overgang naar mainnet vloeiend zal verlopen? En zijn jullie er klaar voor? Of begint de tijd te dringen om bepaalde dingen nog af te krijgen? 

A) Ik kan met een gerust hart zeggen dat we op schema liggen MainNet in Q2 te releasen. Welke dag? Dat kan ik natuurlijk niet verklappen! We gaan er vanuit dat de transitie naar MainNet vlekkeloos zal verlopen. Het TestNet zal blijven draaien naast het MainNet zodat er ongelimiteerd gespeeld kan worden met functies.

Q) jullie waren ook op concensus (dacht ik). Wat was jullie belangrijkste boodschap in de presentatie? 

A) Wij waren inderdaad dit jaar op Consensus! Onze belangrijkste boodschap is de wereld laten zien dat ook wij hier zijn en niet in een schaduw leven. De technologie is er, de technologie spreekt voor zich. Nu is het de tijd dat de wereld het te zien krijgt! 

Q) Waar ga jij zelf nu de komende tijd aan werken? Mainnet? En wat zijn nog meer projecten waar je mee bezig bent? 

A) Ik werk momenteel aan een volledig nieuwe Block Explorer die ook samen met MainNet de deur uit mag. Een razendsnelle Block Explorer met prachtige functionaliteiten. 

Q) Communicatie is belangrijk zeker richting het live gaan. Kunnen we op vaste dagen/tijdstippen een update verwachten? Puur om te voorkomen dat het last minute uitgesteld wordt ( wat ik niet verwacht ) 

A) Daar ben ik het helemaal mee eens! We zullen uiteraard vertellen wanneer we MainNet lanceren!

Q) Als mainnet live is en stabiel dan gaat fase 2 of misschien wel 3 in. Klanten binnenhalen. Hebben jullie al een concreet plan? 

A) We hebben zeker concrete plannen en zijn in overleg met een hoop bedrijven! Blijf ons zeker in de gaten houden!

Q) Ik weet dat je meer aan de technische kant zit maar vind de vraag toch belangrijk genoeg om te stellen. Waarom is op de site de teamleden niet terug te vinden met hun LinkedIn profiel. Daar kijk ik als potentiële investeerder altijd naar. 

A) Ik ben blij dat jij precies zoals ons denkt. Onze nieuwe website is echt vorige week gereleased en met de dag komen er nieuwe paginas aan. Waaronder ook de teamleden pagina!

Q) Als ik 10 sec naar een song luister, word ik dan voor 10 sec afgerekend?

A) Je zou dmv web3-fusion-extend dit zeker kunnen realiseren en zelfs kunnen afrekenen op de milliseconde!

Nou vooruit een hele kleine sneakpeak van de Block Explorer die eraan zit te komen. Is inmiddels al een foto van een week geleden!