9 0ktober 2019

Hi NCC- Ik ben Rick Schmitz de CEO van LTO Network - Wij focussen ons in tegenstelling tot de meeste blockchains niet op financial product / services. Wij hebben de niche gekozen om organizaties efficiencter te laten samenwerken op processes die tussen meerdere partijen lopen. Oplossen van oa silo probleem.

Q) Ik had gelezen dat LTO Network eind van deze maand op de Information Security
beurs staat. Welk onderdeel gericht op security willen jullie daar benadrukken en gaan jullie use cases presenteren? 


A) We gaan 2 producten laten zien. Proofi en FillTheDoc. Beide gebruiken LTO


Q) Dit houdt in dat voor beide oplossingen ook medewerkers aanwezig zijn en er werkende producten Gedemonstreerd kunnen worden? Dat is erg interessant. 
Laten ze ook op technisch vlak zien hoe de integratie gedaan is? (semi- open sourced?)

A) Ja - er zullen voor beide oplossingen mensen zijn die demonstreren . 


Q) Wanneer kunnen we meer nieuws verwacht omtrent LPOI? In onze voorgaande AMA
werd genoemd (vanuit de vragensteller) dat jullie hier rond Q3 op over zouden stappen. Nu is het inmiddels Q4 en investeerders wachten volgens mij nog steeds op nieuws, hoe zit dit precies? 

A) LPOI hebben we echt verschoven naar 2020. Het wordt echt relevant bij een groter gebruik van het netwerk. 


Q) Hoe is de vraag naar LTO netwerken gestegen sinds onze laatste
ama sessie. Merk je aan de markt dat er steeds meer vraag is? Of ligt het een beetje op zijn gat.


A) De markt is voor mij iets anders dan voor de meeste crypto investeerders. Qua appetite vanuit bedrijven en integrators liggen we boven verwachting. Qua kopers van crypo is het echt het  marktsentiment (daar heb ik geen invloed op). 


Q) ik bedoelde inderdaad vanuit bedrijven etc. Zijn er nog grote namen die in de rij
staan om samen te werken met LTO? :)


A) Ja - we hebben een paar hele grote partijen aangehaakt. Het duurt altijd even voordat dit up-2-speed is met zichtbare tx. Maar ik weet wat er in de pijplijn zit :)


 Q) In de Cryptowereld wordt vaak een korte termijn visie gehanteerd. Bij LTO is dit in de communicatie gelukkig niet het geval. Maar wat is de ultieme toekomstvisie van LTO en wanneer  wordt dit als succesvol beschouwt? Natuurlijk ken ik de roadmap. Dus deze vraag is meer macro  gerelateerd. 

A) Ja - helemaal eens. Wij zitten erin voor de lange termijn. Voor ons is het belangrijk dat er meer transacties komen vanuit partijen die wij aanhaken. Dus echt de land-and-expand strategie. Dat spel snappen we erg goed. We komen ook met producten die de massa begrijpt. Daar zie je helemaal niets blockchain’s aan 

Q) Natuurlijk gaat deze vraag gesteld worden. Dus dan doe ik het maar ;). Wat kunnen we verwachten qua Tx in de komende maanden? 

A) We gaan nog een flinke stijging zien. Ik ga nog niets loslaten waar die vandaan komen, maar voor einde jaar gaan we hopelijk een 50% increase zien. 

Q) We zien elke week nog trouw een verhoging in TX. Dit zien we echter helaas nog niet terug in de prijs. Waarom zou dit gaan veranderen, of beter gezegd; Waarom is het voor investeerders interessant om LTO in het portfolio te hebben? 

A) Ik denk dat we met een all-time low goedkoop zijn. Uiteindelijk draaien we veel tx en dit levert een goed rendement op. 

Even voor de goede orde. Dit is geen financieel advies om LTO te kopen.

Q) Wat denken jullie van een fixed fee ($) voor anchoring wat bv dagelijks, wekelijks of maandelijks bepaald wordt? Dus niet een anchor met 0.25LTO maar net zoals VIDT het doet per maand vaststellen zodat het euro-dependent is en niet ‘LTO/BTC’ dependent

A) Ja dit is helemaal prima. Dit moeten de partijen als VID doen omdat ze altijd een eindklant bedienen. Die kopen geen crypto. Wij leveren juist aan de VID's. Die kunnen vaste prijzen aanbieden  omdat ze 'net-zero'kunnen draaien. 

Q) Wat is de evolutie in het core team? Is er wat andere jobinvulling door andere prioriteiten? Bvb tijdens vorige AMA bestond het business development team uit 6 personen. 

A) Het coreteam is nog steeds hetzelfde. Echter - aangezien we veel dingen hebben afgemaakt kunnen we nu integraties en producten gaan uitrollen die op LTO zijn gebouwd. Maar iedereen die in het core team zit is er nog :) 

Q) proficiat met het groeiend aantal transacties op naar het breken van 200.000 op een week. Er was sprake van een doelstelling van het behalen van 15M transacties op een maand tegen einde 2019. Kunnen we concluderen dat dit eerder een droomcijfer was en dat het nu wat moet  bijgesteld worden? Het behalen van 1m transacties op een maand tegen einde 2019 lijkt haalbaar? 

A) Deze ambitie gaan we niet halen. Adoptie duurt langer dan verwacht - maar 15m tx gaan we echt op afzienbare termijn halen. 

Q) Zijn jullie nog bezig met het ''binnenhalen'' van exchanges? Volume ligt nog steeds bij Bitmax zo te zien. 

A) Kleine scoop dan maar voor NCC. Voor einde van 2019 :)

Q) Zullen bedrijven ook meer tx's uitvoeren aan de hand van een lagere token prijs en vice-versa? Of is een dergelijke situatie niet mogelijk; dus bijvoorbeeld alles moet geanchored worden of niets. 

A) Nee - het is ze niet te doen om de prijs. De inkoop in het netwerk is wel omhoog gegaan op de lage prijs. Maar dat is door integrators gebeurt. 

Q) Dit gaven jullie aan in de laatste AMA: ‘’Market making is neutraal, en zorgt slechts voor liquiditeit, en een kleinere spread tussen de bied en laatkoers. We besteden hier niets aan, behoudens de gealloceerde tokens na de token sale. Volumes worden slechts behaald door kopers en verkopers.’’ 

(Het bovenstaande bericht is gericht op de marketing die jullie doen)

Komt hier verandering in nu de token weer in waarde begint te zakken? Gaan jullie weer wat meer aandacht geven aan de marketing, of vinden jullie het wel best omdat de TX waarde toch nog trouw blijft stijgen? 

A) Ja - de market making die gedaan wordt door oa de exchanges even op hold gezet vanwege alle commotie omtrent die exchange. Wij supporten overigens geen prijs. 

De focus gaat overigens nu wel weer opschuiven naar een nieuwe markt. We hebben China op de kaart. 

Q) Goed om te horen, voorheen was de marketing namelijk vooral gericht op Europa en Amerika. Hoe gaan jullie China precies op de kaart brengen, wat is jullie strategie? Is er een reden dat Jullie hebben gekozen voor de Chinese markt? 

Q) Dat klinkt erg interessant, kan je dat iets specificeren? China op de kaart hebben is

wel erg abstract.

A) Ja - we hebben eindelijk een entry point en een Chinees sprekende jongen die de crypot markt kent en nu een project bouwt op LTO. Dus nu we een verhaal hebben en een man on the ground en  een echt heel vet project kunnen we china veroveren. 

Q) Aanvullend op wat Lucas zojuist vraagt omtrent de prijs en marketing. Ik neem aan dat LTO het voor investeerders ook interessant wil houden danwel creëren. Het aantal tx’s blijft maar  stijgen, levert een goed rendement op.. Wat zien investeerders hier van terug? 

A) Investeerders gaan bij een stijgend aantal tx een hogere vraag zien naar LTO. Meer vraag dan aanbod resulteert in een hogere prijs 

Q) Hieruit kan ik dus concluderen dat er geen aanvullende acties ondernomen worden?

A) Nee - aanvullende acties zullen in de vorm van marketing en nieuwe klanten / integrators zijn. En uiteraard het aanboren van nieuwe markten. Ik verwacht ook nieuwe vraag uit die investor hoeken.We zijn nog lang niet overal bekend. 

Q) jullie doen proofi samen met CodexStanford. Is dit ook iets wat V-ID mee opvolgt ,dit lijkt me toch ook in hun winkel thuis te horen en jullie hebben een samenwerkingsverband. 

A)  Jazeker - ik denk dat de API die we ter beschikking stellen ook voor hun te resellen is / producten op te maken zijn. Uiteraard willen de mannen van VID graag hun eigen oplossing verkopen (snap IK) - zolang ze maar anchoren op LTO. 

PS. De video van de presenatie zal ik delen in de NCC. 

Q) Hoe gaat het integrators portal eruit zien en hoever is dit nu ontwikkeld? Zal deze ook openbaar toegankelijk zijn en wat kunnen we daar verwachten te zien?

A) Hier wordt de laatste UI / UX hand aangelegd. Einde van deze maand is die voor iederen toegankelijk. Eerst deze week de release van de nieuwe website

Q) hoe staat het met de node groei? Hoe is de onderlinge sfeer tussen de grote nodes?

A) Aantal nodes is ongeveer op 75. Daar verewacht ik nog wel een aardige toename te zien in Q4. JE ziet wel actieve nodes in aantallen toenemen. Ik weet wie dat zijn - (kunnen jullie ook zien met wat reseach) - daar gaan we hopelijk wat mooie nieuwe projecten van zien.

Q) Hoe kijken julle tegen de community rewards aan? Ik vind het initiatief goed. Maar de rek lijkt er enigszins uit. Daarnaast is het uitbrengen van meer en meer 'gratis' LTO op de markt (nodes zelf + reward) niet altijd goed omdat het toch een soort inflatie in de circulating supply voortbrengt. Los daarvan heb ik me vraagtekens erbij wat het effect echt is en of het niet een kleine echo chamber is. Het initiatief heb ik wel altijd tof gevonden.

A) Ik ben hier niet op detail vlak mee bezig. Maar community heeft ons wel echt gebracht op het niveau waar we nu zijn (heb het niet over prijs). Als je een kijkje in de keuken kon nemen had je kunnen zien dat hun bijdrage echt enorm is geweest. Ik heb daarom ook besloten om het community programma zeker voor een half jaar nog te laten doorlopen. 

Q) Kijken jullie op dit moment nog steeds naar een mogelijke STO markt?

A) Ja - wellicht met een andere nederlandse partij die jullie wel bekent is :)

Q) Zou je in het kort eens wat meer kunnen vertellen over de nieuwe projecten die jullie gaan lanceren? Gaat me vooral over Proofi.

A) ja - proofi is een geeste kindje van Harm Bavinck, Martijn Broersma en mij . We doen de hele dag zaken met elkaar over telegram, email, slack, whatapp etc. en er wordt in toenemende mate misbruik gemaakt van het vertrouwen van de tegenpartij. 

Wij hebben met Proofi de oplossing gemaakt om in iedere commujnicatie die je hebt met een tegenpartij (in wat voor app dan ook) automatisch gechecked wordt of het solid is.

In de crypto space gaat dit aardig wat ellende voorkomen maar Proofi is echt een B2B oplossing als saaS

De crypto space mag het gratis gaan gebruiken. 

Q) En wat moet ik verstaan onder solid is? Hoe ga je dat checken dat de persoon geen lariekoek verkoopt bijvoorbeeld?

A) We weten - 1) wie hij is (identity) 2) of hij echt werkt bij het bedrijf waar jij denkt zaken mee te doen en 3) proofi checkt of hij ook autorized is om een bepaalde actie / handeliing te mogen verrichten. 

We hebben eigenlijk digitaal ondertekenen vanaf de grond opnieuw uitgevonden.

Q) Zijn hier al stappen in ondernomen? Zo ja, welke dan? Ik snap dat je niet alle details mag delen :) 

A) Ja - wait for the beta. Eind nov.

Q) Wat kunnen we op de korte termijn van LTO nog verwachten?

A) Grote nieuwe partners / clienten, expantie naar nieuwe werelddelen / meer tx / nieuwe exchange.

Aardig wat - maar wij hebben alles opgespaart tot de release van de nieuwe website . 

Q) Op welke prestatie(s) die jullie in de laatste maanden hebben behaald ben je erg trots? 

A) Een aantal. Het aan boord krijgen van de eerste 2 overzeese integrators. De innovativiteit van het team om met een product als Proofi te komen. En last but not least - de dedication vanuit het team  en de community om LTO naar het volgende nieuwe te tillen. 

Q) Hoe staat het met de vacatures van LTO? Worder er nog mensen aan genomen? Of is het team groot genoeg op het moment. 

A) Er staan vacatures open. Met name op frontend (Angular) en op mobile app developement (iOS) . 

B

A) Ja - teasers - een aantal dan nog op een rijtje :

1) Nieuwe exchange voor einde jaar

2) Significante increase tx

3) Uitbreding naar China

4) Release Proofi en FilltheDoc op LTO

En morgen een nieuwe website live. Ben ik blij mee

Q) Mooi filmpje van het nieuwe gebouw. Wat is jullie nieuwe adres? Goed bakje koffie daar? ;-) 

A) hahah. Je bent welkom. Van diemen straat 200

OK dames en heren. Dan ga ik even goed nadenken wie de hoody moet winnen.

En dan gaan we weer lekker aan de slag