Q) Een hele goedenavond Jean-Paul. Welkom hoef ik al niet meer te zeggen aangezien je al een langere tijd actief in onze groep bent. Kun je ons vertellen wat Quant Network voor een bedrijf is en welk doel zij hebben? Kan je daarnaast vertellen wat jouw functie is binnen Quant?

A)  Een goede avond šŸ™‚

Quant Network is de ontwikkelaar van Overledger. Overledger is een operating system waardoor gebruikers (software) van meerdere blockchains gebruik kan maken. En dus geen Dapps maar mApps kunnen maken. Het geeft interoperabiliteit en flexibiliteit aan zijn gebruikers.

Ik ben Jean-Paul de Jong, en ben de Chief Architect voor Quant Network. Ik ben alweer 22 jaar woonachtig in Engeland met mijn vrouw, twee dochters, en een Labrador. Als de Chief Architect ben ik verantwoordelijk voor al onze technologie; zowel de benadering en realisatie van onze ideeƫn, en ook de toepassingen voor onze klanten.

Mijn achtergrond is vele jaren in gereguleerde industrieƫn in privƩ en overheid instanties. En als jullie meer willen weten, Quant heeft vorig jaar een profiel van mijn gemaakt en gepubliceerd. https://medium.com/@quant_network/meet-our-chief-architect-aab6fe1b659e

Q) Ik volg quant network op de voet. Het lijkt allemaal zo soepel te gaan, zijn er ook problemen waar jullie tegen aan lopen?

A) Ja dagelijks, wij zijn veel bezig met problemen op te lossen die verschillende mensen nog niet eens weten dat zij die gaan krijgen. Vanochtend was ik in een kamer met Colin en Vijay scenarios door te lopen voor het verificatie 'block'. Soms erg moeilijk, maar wel leuk om oplossing te vinden.

Q) er zijn meerdere projecten die hetzelfde als Quant willen realiseren, denk je dat uiteindelijk deze projecten naast elkaar zullen kunnen blijven bestaan of zal er een overlever zijn op het eind van het verhaal? 

A) ik geloof dat er genoeg ruimte is in de markt voor verscheidene bedrijven. Er zijn vele wegen die naar Rome, nee Utrecht leiden. Niet elke aanpak of oplossing is voor iedereen. En competitie is goed voor iedereen, je leert daar ook veel van. 

Q) Heeft Quant ook last van de regulering die nog maar niet wilt komen? 

A) Ik hoop dat ik het goed begrijp. Wij hebben geen last van de regulering. Onze aanpak is volledig op de oplossing. Onze token is door FINMA goedgekeurd as een utility token. Dat was ook echt onze aanpak vanaf het begin. Onze achtergrond in gereguleerde industrieĆ«n heeft ons ook gedreven om het volgens de regels van de wet te doen. En dat is goed gegaan. 

Q) Is er al wat bekend over wat er gaat gebeuren met de tokens? Worden deze vrijgegeven nadat de licentie van de client verloopt? 

A) Een goede vraag, helaas kan ik die niet beantwoorden. Ik zit voornamelijk aan de kant van de technologie. Ik stel het voor om deze aan Gilbert te stellen voor de volgende AMA. 

Q) Uiteraard heeft iedereen het over de 'goeie ontwikkelingen en partnerships' mijn complimenten, maar wat vindt het team nou zelf de 'beste' prestatie ( waar zijn jullie het meest trots op ) ? 

A) Ja daar vraag je mij wat. Het is een heel druk jaar geweest, wij hebben zoveel geleerd. De 'beste' prestatie vindt ik zelf ons team. Ik ben heel erg trots op ons team. Wat wij voor elkaar hebben kunnen krijgen ten opzichte van de 'business paper roadmap' is fantastisch. Een aantal hele grote klanten is fantastisch, en volgende week ga ik naar een super grote toe. Maar dat is niet altijd het mooiste. Het IWOMM event waar ons technische team andere ontwikkelaars ontmoette was fantastisch. Om ontwikkelaars te zien multi-chain applicaties te bouwen in 101 minuten was geweldig!!!!

Q) de prijs van Quant gaat lekker laatste weken wanneer kunnen we Quant op een grotere exchange verwachten?

A) Wij hebben al een top 10 exchange, wij zijn aan het onderhandelen met een andere ook. Maar daar zit nu toch nog well een NDA clause bij. 'Watch this space' 

Q) Waar zou je over een jaar willen staan met Quant Network? 

A) Ja, daar kan ik bijna niet over denken. Wij zijn met zoveel dingen bezig. Mijn visie gaat nog veel verder, routen van IP naar blockchain, uiteindelijk embedded. 

Q) Wat kan overledger voor de ICO markt betekenen ? 

A) Wij zijn druk bezig met Treaty Contracts, die maken het mogelijk om ICO's op elke manier te supporten. LOL Zoveel vragen mijn Nederlands word steeds slechter om het bij te houden. 

Q) Als ik even rondzie op telegram dan merk ik dat de community van bv Wanchain x2 is van die van Quant. Kijk ik naar de twitter volgers dan is het verschil nog overduidelijker. Dient Quant zich volgens u nog extra op de markt te zetten kwestie visibiliteit? 

A) Onze markt is voornamelijk Enterprise gebruik, en er blijft altijd een community editie. Enterprise zit niet noodzakelijk in zulke communities. Het is een andere aanpak, niet noodzakelijk beter of slechter, maar anders. 

Q) Wat zijn volgens jou de grootste voordelen van overledger ten opzichte van andere projecten die interoperabiliteit proberen op te lossen?

A) Onze aanpak, wij zijn geen andere blockchain. Voor adoptie in Enterprise kan je ze niet altijd jouw technology maken/gebruiken. Die van jouw moet integreren met die van hun. Als je dat niet doet gaat het heel moeilijk worden om toestemming te krijgen voor integratie. 

Q) We/jullie hebben het vaak over overledger. Ik hoor niet veel over GoVerify. Is deze op de achtergrond net zo populair als overledger? En wordt deze functie/technology vaak toegepast bij bedrijven/individuen? 

A) Nee niet echt. GoVerify is heel druk bezig. Wij hebben partnerships met Oracle, wij zijn aan het regelen om daar toe te geven aan een hele grote klant. Het is klaar, het is beschikbaar, en over de komende weken hebben wij weer meer integratie gesprekken. 

Q) Mijn vraag is kort maar krachtig: het product wat jullie aanbieden in welke fase bevinden jullie? Nog steeds alleen een idee of is het product al werkend?

A) Het product is werkend. De community editie is beschikbaar sinds 30 September en die geeft op het moment toegang tot onze testnet. Er is ook een andere versie die met permissioned blockchains werkt en die draait in privĆ© installaties. Wij komen bijna tot onze verjaardag, en wij werken hard om voor de permissionless versie toegang te maken aan mainnet.

Q) Bij QuantX lieten jullie ons een voorproefje zien van meerdere netwerken in HTML zonder dat hier Webservers, Databases etc. voor nodig zijn. Kan je ons hier misschien wat meer over vertellen? 

A) Ja, blockchain is niet alleen voor crypto. Een goede toepassing kan ook zijn voor onveranderlijke data, bijvoorbeeld voor whistle blowers of iets eenvoudigs een intranet met regels, of overheidsregels. En je kan precies zien welke versie beschikbaar was wanneer en hoe die verandert is. De toepassing van blockchain gaan veer verder in mijn opinie dan die van Crypto values. En ja ik weet dat dit een crypto chat is. 

Q) De CEO van Ripple is sceptisch over JPMcoin. Het lost geen probleem op volgens hem. Wat is je mening hier over ? En wat is de relatie tussen quant en JPM ? 

A) Ja, er zijn erg veel munten. In mijn opinie er komen er nog meer voordat dat wat langzamer gaat. Wij hebben vooral over Quorum gesproken, het heeft leuke extensies voor Ethereum die goed zijn voor Enterprise gebruik. Maar het probleem dat je krijgt wanneer je die permissioned funkies op een chain krijgt is dat je dan niet meer met elkaar data kan uitwisselen. Met Overledger, en meerdere Quorum installaties, en treaty contracts kan je dat toch wel weer mooie doen. En dus kunnen verschillende afdelingen binnen een bedrijf data met elkaar uitwisselen.

Q) Kan Quant met de verschillende eigen coins die banken willen invoeren toch de banken met geldtransacties laten communiceren?

A) Kort en krachtig, ja. Hoe dat precies gaat hangt een beetje er van af. We zijn in gesprek. 

Q) Ik las gisteren dat er nog een tier 1 exchange komt. Ik begrijp dat je geen namen mag noemen, maar wanneer kunnen we deze exchange ten laatste verwachten?

A) Ik kan dat echt niet zeggen, ik weet het gewoon niet. Dat wordt aangekondigd als de gesprekken zijn besloten. Ik kijk er technisch naar, maar verder is dat niet mijn afdeling.

Q) kunnen we nog meer events van jullie verwachten zoals quantx afgelopen jaar? 

A) Ja absoluut. Wij doen er verscheidene met partners; ik heb er vorige maand eentje bij NexisLexis gedaan met 101Ways. Volgende week, nee overmorgen, ga ik naar Adelaide in AustraliĆ« waar ik op Zondag een hackathon ga aankondigen te samen met Data61, IBM en Zuid Australia overheid. 101Ways was zo blij hoe het met hun gegaan is dat zij mij hebben gevraagd om er in April nog eentje in Nederland, Amsterdam te doen. En QuantX in September wordt de grootste. 

Q) Hebben jullie/zijn jullie ook bezig met gesprekken met Nederlandse bedrijven die gebruik willen maken van blockchain, en geĆÆnteresseerd zijn in QNT? Zo niet, waarom (nog) niet? En zoja, welke? 

A) Ja, alhoewel niet direct een Nederlands bedrijf maar een consortium in de financiĆ«le sector die de Nederlandse markt aanpakt. Toen ik bij hun was te bespreken in Januari voor een ander gebied was ik heel blij te horen dat zij ook de Nederlandse markt bedienen. Hopelijk kunnen wij later deze maand publiek gaan. 

Q) Mag je zeggen uit welk land de bank komt waar jullie mee in zee gaan? 

A) Nee dat wil ik niet verklappen. Er zijn er verscheidene, maar ik ga geen indicatie geven van een land. Maar natuurlijk als jouw opensource intelligence goed is kan je ons in de gaten houden op Twitter en even opletten. 

Q) Ik ben benieuwd: bezit u zelf ook crypto's, zoja welke coins zitten bij u in het portfolio?

A) Ja leuke vraag, ik zit zelf niet echt in crypto. Ik speel zo nu en dan een klein beetje en dan volg ik deze groep, maar ik doe dat niet regelmatig. De reden hiervoor is dat ik ook uit een reguleerde werk omgeving komt. Ik vindt het nog steeds een beetje moeilijk om publiek te gaan aangezien ik vele jaren daar niets over mocht vertellen. Voor Quant zat ik bij een Tier 1 bank, en daarvoor bij de National Crime Agency en ook werk voor Europol gedaan. Voor mij was het de technologie, en aangifte van interesse was gewoon te lastig. En op het moment heb ik er gewoon geen tijd voor. 

Q) Waar nog weinig over gesproken wordt is jullie Trusttag technologie. Hiermee kunnen als ik het goed begrepen heb zero knowledge transacties mee uitgevoerd worden op overledger. Wat zou in jouw ogen een goede use case zijn voor de combi trusttag en overledger? 

A) Het is voornamelijk de combinatie van een aantal van deze technologieĆ«n wanneer ze te samen komen. En vooral wanneer dat multi-chain gaat word dat erg belangrijk. 

Q) Quant heeft een EU patent verkregen, kan je de impact hiervan duiden? 

A) Kort maar krachtig, herkenning en beveiliging. Wij hebben goede ideeĆ«n, en tegenwoordig moet je die ook beschermen. Het is niet de eerste en ook niet de laatste. 

Q) Over de partnership met AUcloud. Zijn hier al mooie dingen uitgekomen?

A) Erg veel interesse, en ook beschikbaar makend op andere continenten. Het is een goede strategie om het beschikbaar en toegankelijk te maken aan velen waar het normaal gesproken moeilijk is om dit van de grond te krijgen; in overheid.

Q) over een paar dagen begint de hackathon. Wat bracht jullie op het idee om hier aan deel te nemen? En wat levert dit voor jullie zelf op? 

A) (H)erkenning, het laten zien van een andere manier om een oplossing te bieden. Net als in Nederland hebben wij ook er veel supporters vanuit Australiƫ. En natuurlijk Gilbert werkte in Australiƫ en heeft veel goede contacten. De Australische overheid heeft focus en wil er mee gaan. Ik kijk er echt naar uit.

Q) Het linken van het internet aan de Overledger. Hoe ver zijn jullie hiermee? En is dit een private internet? 

A) De ideeĆ«n en mogelijkheden blijven komen. Wij valideren deze ideeĆ«n ook regelmatig met anderen die in die sector werken. Er moeten nog wel een aantal stukjes in plaats vallen voordat dat mogelijk is op schaal, maar we zijn goed bezig. 

Q) Door Gilbert is vaak gesproken over de bank announcements. Maar zijn dit partnerships of gaan ze overledger gebruiken?

A) Dat wordt daadwerkelijk gebruik in use cases zoals settlements en dergelijk. Bedankt om die vraag zo te stellen dat ik het kan antwoorden! 

Q) We hebben allemaal een mening, maar wat vinden jullie als team zijnde zelf dat er verbeterd kan/moet worden aan QNT in het geheel? 

A) Vanaf mijn kant en afdeling, documentatie van onze tools en hoe het werkt. Dat is continue in de achtergrond, wij zijn goed bezig, ik weet wat wij willen, maar ik kan niet vinden dat doet wat wij willen. Voor de andere afdelingen, ik denk dat dat een betere vraag is voor Gilberts reguliere AMA als de CEO. 

Q) wat denk je, zien we Quant binnen nu en een jaar in de top10 op coinmarketcap staan? 

A) LOL Ik weet het echt niet, wij doen ons best om het gewoon een fantastisch project te houden die door velen worden gebruikt en regelmatig nieuwe functionaliteit aan kan bieden. 

 Q) De website van GoVerify is live, Gefeliciteerd daarmee! Gaat GoVerify samen met Overledger? Als je een licentie hebt voor het gebruiken van Overledger, mag je dan ook meteen gebruik maken van de functies van GoVerify? 

A) De technologie onder GoVerify is gedeeld met Overledger door het gebruik van de trusttags. Maar omdat GoVerify het mogelijk maakt om het bedrijf te legitimeren aan de gebruiker moet er betere achtergrond onderzoek worden gedaan op de legale entiteit van die bedrijven. Het is dus een beetje anders. 

Q) hoe zien jouw ideale mapps er uit? Is die al in de maak, of moet dat kindje nog geboren worden? 

A) Er zijn gewoon te veel ideeĆ«n voor mApps. Voor ons is het moeilijk om niet alle mApps zelf te willen maken, wij moeten onze focus houden op het platform, maar te samen werken met de industrie. Natuurlijk gaan wij zelf ook wel wat mApps doen. Ik vind zelf onze multi-chain explorer wel leuk, kan ook nog veel verder worden uitgebouwd. 

Q) De grote client waar je naar toe gaat na de hackathon, is dat al een client of is dat een gesprek tot? 

 A) Ga ik naar een grote klant na de hackathon? Heb ik dat gezegd? Ja, ik ga nog naar een ander continent. Het is een gesprek tot...Maar heel heel heel interessant.

Q) Zou je wat meer kunnen uitleggen over de procesgegevens die door de lagen van overledger worden verzonden? Dus vanuit de applicatielaag> Filter- en bestellaag> Transactielaag met inkapseling en de-inkapseling zou je kunnen zeggen zeggen zoals deze laag de IP-header toevoegt, voegt deze laag de frameheader etc. toe (maar duidelijk gerelateerd aan overledger). Dat veronderstelt dat het werkt 

 A) Bah....Sorry, laten we dat maar een keer bespreken in ons kanaal. Te veel vragen en te weinig tijd om daar door te gaan. 

Q) Ik kon de volledige roadmap van Quant zelf niet terugvinden. Quant is zeer ambitieus met niet enkel de overledger. Ik ben benieuwd waar de focus nu op ligt en in de toekomst zal verschuiven en bijkomend of de vooropgestelde doelstellingen steeds behaald worden.

A) Die roadmap zit in het business paper. De focus is met de business paper zoals per de TGE.

Q) Gilbert is de AMA koning omdat hij altijd met toffe nieuwtjes komt. Dit is je kans om de Nederlandse community te teasen met een nieuwtje!

A) LOL Ik ken mijn plaats en laat dat graag bij Gilbert. Ok, je zal het zien naar de hackthon...Ik ga naar Korea. 

Q) U hebt besproken hoe bedrijven om beveiligingsredenen hun eigen knooppunten niet willen laten draaien (P2P in het netwerk laten), dus ik neem aan dat u het aanbiedt als een service om hun knooppunten veilig te hosten voor toestemming voor blockchains? En host u ook knooppunten voor openbare blockchains voor overledger om mee te werken? 

A) Dat is verschillend per bedrijf, groten bedrijven hebben bestaande SI's die hun netwerken 'draaien'. Overledger geeft the optie om met permissioned, permissionless of een combinatie te werken.