Uitleg van de spreker, wat is Proximax?

ProximaX is een blockchainplatform van de volgende generatie dat beproefde gedistribueerde technologieën gebruikt om een praktisch en alles-in-één technologisch platform van enterprise-kwaliteit te bieden.

Het gaat verder dan traditionele blockchain-platforms door off-chain peer-to-peer opslag-, streaming- en database-servicelagen te integreren, die vaak worden aangetroffen in traditionele software-as-a-service ("SaaS") gecentraliseerde architecturen. Samen vormen de blockchain en de off-chain servicelagen het ProximaX Sirius-platform, de 'core' in het ProximaX-ecosysteem.

Voor het publieke netwerk gebruiken we een 'utility-token' genaamd XPX (prx.xpx). Deze heeft een vaste supply van 9 miljard en zal nooit worden aangepast (ook geen burn-acties). We hebben per servicelaag een aantal 'actors' die voor de diensten die ze leveren betaald worden in XPX. Dit kan voor de blockchain een validator zijn (soort miner), voor supercontracts een executor of voor de dataopslaglaag een replicator zijn. Iedereen kan aan het netwerk bijdragen als 1 of meerdere van deze 'actors'.

Bedrijven/ontwikkelaars die gebruik willen maken van het publieke netwerk kunnen onder andere opslagruimte of streamingcapaciteit kopen. Het kopen en verkopen van de diensten gebeurd met een interne markt. De 'utility-token' XPX staat hier centraal. De applicatiebouwers kunnen zich volledig richten op de business layer en de UI/UX en hoeven zich niet bezig te houden met hoe en waar data veilig  op te slaan.

Naast het publieke netwerk bieden we ook prive (private) netwerken aan. Doordat we twee verschillende soorten netwerken hebben, kun je hier verschillende combinaties mee maken, denk aan Hybride (public+private) en Consortium (private voor meerdere entiteiten).

Waarom ProximaX gebruiken?

- Aanzienlijke vermindering van de Total Cost of Ownership (TCO)

- Uitstekende beveiliging - gegevens worden niet alleen versleuteld en voorzien van een tijdstempel, maar worden onveranderbaar opgeslagen, waardoor beveiliging en auditeerbaarheid worden gewaarborgd

- 100% beschikbaarheid - het gebruik van gedistribueerde technologie betekent een hoge 'up-time'

- API's en SDK's zijn beschikbaar in een breed scala aan programmeertalen, ontwikkelaars kunnen direct aan de slag

- Uiterst schaalbaar - de aard van gedistribueerde technologie kan gemakkelijk grote toename van gebruikers, werklast en transacties aan

- 'Permissionless' of 'permissioned' omgevingen (of een combinatie), publiek vs eigen netwerk

Mogelijke systeemoplossing:

- Identiteitsbeheer

- Notarisdiensten

- Stemmen

- Streaming en veilige berichtdiensten

- Bedrijfsprocesbeheer

- Traceerbaarheid en supply chain management

- Financiële Applicaties

- Registers

- Assets Digitaliseren

- Big Data

- Gezondsheidszorg applicaties

- Vastleggen van bewijsmateriaal

Nuttige links:

Website - Blog - Roadmap - Technical Papers

Telegram - twitter - Github - Insta - Reddit - Facebook - Medium - Youtube - LinkedIn

IcoBench - Neironix - scam check - Icoholder - Foundico

Te winnen:

100 € aan XPX 
Volgende mooie goodies: