10 mei 2019

Q) Bedankt dat je deze ama met ons wil doen. Zou je in het kort kunnen vertellen wat utrust is en wat utrust wil bereiken ?

A) UTRUST is een betaalplatform waarmee de gebruiker goederen en diensten kan betalen met zijn favoriete cryptomunten, terwijl hij geniet van de beveiliging die standaard is geworden in traditionele betalingsprocessoren. De handelaar ontvangt de betaling in fiatgeld, waardoor de verkoper zich kan indekken tegen de volatiliteit van cryptocurrencies. Onze visie is uiteindelijk UTRUST te ontwikkelen tot de leidende wereldwijde cryptocurrency-betalingsprocessor voor verkopers en consumenten. evenals het meest vriendelijke, efficiënte, veilige en praktische platform voor verkopers en consumenten om het gebruik van cryptocurrencies te vereenvoudigen. 

Q) Waarom zouden bedrijven voor jullie moeten kiezen? 

A) De verschillen tussen onze diensten en de rest zijn talrijk. Eenvoudig gezegd richten we ons op Kopersbescherming, wat voor ons op zijn minst noodzakelijk is zodat gebruikers vertrouwen voelen in het gebruik ervan, geen risico's moeten nemen en niet met lege handen achter blijven. Het is een noodzakelijk als je met cryptocurrencies betaald. Niet alleen dat, maar we ontwikkelen ook een compleet dashboard voor verkopers en kopers, die inspelen op hun behoeften. We moeten hen middelen bieden zodat ze het gewone werk kunnen doen, maar crypto's gaan accepteren. Dat is het enige pad voor acceptatie. Concurrentie is goed en gezond voor ons allen. Het ergste teken zou zijn als we dit alleen zouden doen. We moeten ons concentreren op het beter doen dan de concurrentie. Ik raad aan dit artikel eens te lezen, Nuno heeft het geschreven en naar mijn mening legt het perfect de visie op UTRUST uit die nuttig kan zijn om de belangrijkste verschillen tussen ons en de bestaande betalingsaanbieders te begrijpen.  

Q) Jullie hebben een partnership met hyperledger, hoe ziet deze partnership er uit? Gebruiken banken jullie betaalmethode ? 

A) Hyperledger is een technologie provider, ze zijn onze partner. Winkels krijgen hun geld dezelfde dag nog op hun bankrekening 

Q) Hoelang zijn jullie klanten verzekerd naar aankoop? 

A) tussen 0-21 dagen. Hangt van je verkopers rating af. Voor verkopers met een hogere rating / betere reputatie is de escrow-periode minder lang Uw geld wordt pas vrijgegeven aan de verkoper nadat u heeft ontvangen waarvoor u heeft betaald. Als de verkoper niet levert of als uw verwachtingen niet worden ingelost, kunt u een teruggave aanvragen. 

Q) wanneer ik naar UTRUST kijk zie ik CRO van crypto.com als concurrent, hoe verwachten jullie te kunnen concurreren met deze partij? Ze bieden een 20% cashback en hebben een goede app waarmee je ook crypto kan kopen etc. etc 

A) Ik heb mij persoonlijk nog niet verdiept in Crypto.com. Maar wat UTRUST namelijk oplost is namelijk de hoge vergoedingen (fees) die gepaard gaan met de betalingen die gedaan worden bij het kopen van goederen bij hedendaagse betalingsplatformen. Dat kan op jaarbasis een zeer groot verschil maken in de kopers en verkopers hun portemonnee. UTRUST voorkomt ook de vieze chargebacks & omgekeerde krediettransacties. Aangezien we ook geen debet kaarten of krediet kaarten ondersteunen omdat we vinden dat het niet de toekomst is voorkomen we ook debetkaart en krediet kaart fraude! Geen blootstelling van financiële informatie en andere zaken zijn overigens ook nog dingen dat we voorkomen. 

Q) Stel dat PayPal of een andere E-commerce gigant besluit om jullie over te nemen, zouden jullie dit doen ? En zijn jullie hier op voorbereid. 

A) Ik denk daar niet over na. Het is beter om ons te concentreren op ons bedrijfsmodel en van UTRUST het beste cryptobetalingsplatform te maken. 

Q) Welke opties hadden jullie nog als die vqf licentie niet toegekend was? 

A) We gingen dan met een bedrijf samenwerken die de licentie wel had. Zo waren we legaal in orde.

Q) In een macro perspectief heeft utrust op zich andere diensten onder de loep genomen. Indien wel welke services zouden in de toekomst dan aangeboden worden naar de potentiele cliënten. 

A) Onze belangrijkste focus is het mogelijk maken van crypto-betalingen die online of offline plaatsvinden op de veiligste manier. Dat is onze focus :)

Q) Bedankt dat je tijd wil maken om deze ama te doen. Wat is de reden dat een groot deel van jullie in Portugal zit?

A) Omdat de hoofdkantoren in Portugal zijn.

Q) Is het eerder de bedoeling om Utk te gebruiken in online shops of ook als je in winkels staat? 

A) Allebei. Wij bieden de verkopers een Point Of Sale (POS) native UTRUST app. Elk verbonden smartphone wereldwijd met een besturingssysteem Android & IOS kunnen cryptocurrency-betalingen in fysieke winkels ontvangen. 

Q) zien jullie jezelf als loyalty programma? Net als een Ncash zeg maar? 

A) Neen daar hebben we momenteel geen plannen voor.

Q) Hoe gaan jullie om met het moeten melden van ongebruikelijke transacties (MOT- meldingen) 

A) Als een bedrijf onder toezicht van VQF zullen we worden gecontroleerd en moeten we dit soort transacties melden. 

Q) Welke 3 speerpunten kunnen jullie nu verwezenlijken met deze vqf licentie, en welke deuren gaan nu makkelijker open? 

A) Onze goedkeuring als een Zwitsers VQF-lid, is dat ons de SRO-status (Financial Intermediary) verleent. We kunnen zaken doen en klanten wereldwijd aan boord brengen, met uitzondering van enkele landen met een zwarte lijst (Noord-Korea, Iran en een aantal andere). Desalniettemin zullen we de enige cryptobetalingsprovider uit de hele CMC zijn die voor zover bekend wordt gereguleerd. We moeten een voorbeeld stellen voor de rest van de crypto wereld. 

Q) Hoe gaan jullie als utrust de koper bescherming verzorgen? Aangezien bijvoorbeeld de koper bescherming van PayPal soms ook een schijnveiligheid is.

A) We hebben mediatoren die bewijzen verzamelen. En we werken met een rating voor handelaars. Moest een dispute nog eens voorvallen kan de mediator makkelijk de historiek bekijken.

Q) ik weet dat jullie je niet richten op de paypals van deze wereld maar jullie eigen koers varen. Wie zijn jullie directe concurrenten? 

A) Momenteel hebben we geen andere betalingsplatformen die bieden wat wij hebben. We lopen een paar stappen voor. Ik raad aan dit artikel te lezen. 

Q) welke data van aankopen, en vooral persoonsgegevens kan er wel en niet gedeeld worden door bedrijven die gebruik gaan maken van het UTK platform, en wat delen jullie zelf ? 

A) Daarvoor raad ik aan om onze algemene voorwaarden te lezen zodra we live gaan. UTRUST heeft een zeer sterk juridisch team. Wij zijn in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming in verschillende rechtsgebieden. 

Q) Zwitserland is de crypto hub van Europa, hebben jullie bewust gekozen om niet te listen op een Zwitserse Exchange? 

A) We hebben ons liggen focussen op het bouwen van ons UTRUST platform. Meer exchanges staan gepland op de agenda. 

Q) Zou een samenwerking met een fiat money transfer bedrijf (vb.moneygram) mogelijk kunnen zijn ivm mass adoption ? Aankoop met fiat ; verzenden crypto ; verkoop in fiat. (heb me niet ingelezen maar zag wel iets van €/$ staan). Maar zoiets kan wel een erg drukke blockchain geven , het hart van crypto. 

A) Alles is mogelijk in de toekomst. We blijven bouwen aan UTRUST en we zetten de klant centraal. Dus we blijven luisteren naar feedback en blijven aanpassingen maken voor de klant het makkelijker te maken. 

Q) Wat had je gedaan als die licentie niet gegeven zou zijn vandaag. En ook afgewezen bijvoorbeeld. 

A) Dan hadden we onder de licentie van een ander bedrijf liggen opereren. 

Q) De fee voor de verkoper is 1% kan je verduidelijken wat de fees zijn bij het gebruik van a) betaalkaarten b) kredietkaarten

Dit om een vergelijk mogelijk te maken. 

A) Er zijn te veel betalingsproviders met te hoge fees. Dat komt omdat er tussen het proces meer tussenpersonen zijn. 

Q) Heeft Utrust een Nederlandstalig telegram kanaal?

A) Neen, helaas niet.

Q) wat is jou rol en hoe ziet utrust de Nederlandse markt qua potentie? 

A) Mijn rol is de community admin die mensen helpt als ze vragen hebben in verband met ons UTRUST project. Ons doel is de meest gebruikte betalingsplatform te worden wereldwijd. Step by step. 

Q) Utrust is aanwezig bij consensus 13 tm 15 Mei. Wat kunnen we hier van verwachten ? 

A) Sanja zal op 14 Mei spreken op Consensus. We gaan ook naar daar om potentiële partners te ontmoeten. En we gaan ook verschillende afspraken op de agenda hebben staan.

Q) Om succesvol te zijn heb je een eco systeem nodig met liefst veel partijen. Zijn er ook banken geïnteresseerd zoals ABN die ook met hyperledger bezig is? 

A) Om succesvol te zijn, moeten we de handelaren bevrijden van misbruikende hoge tarieven en creditcard / debetkaart fraude, die hen veel in verliezen kost. We moeten een betaalsysteem bieden dat veilig en goedkoop is, zodat de verkopers meer verdienen. Dit is de toekomst van online betalen, goedkoop en zonder fraude.

Q) zijn er concrete cijfers publiek over 1) de resultaten van afgelopen 2 jaar, en 2) de KPI's die gebruikt worden om te meten of UTRUST succesvol is?
Ik lees eerlijk gezegd nog niets unieks, en de markt voor betalingsverwerkers is zwaarbevochten, en bevat partijen die een gigantische first mover advantage hebben. Het komt dus neer op adoptie en gebruik. Op welke data kan ik me baseren?

A) We hebben geen resultaten van de afgelopen 2 jaar, omdat we binnenkort live gaan. Met betrekking tot KPI's hebben we ons eigen interne marketingonderzoek uitgevoerd, en we hebben natuurlijk interne doelen. We zullen onze resultaten aan het einde van het jaar delen. 

Q) Zou toch super zijn , meeliften op die grote geldstromen , %-tje pakken op aankoop en verkoop , coinburning daarmee. Waardestijging. En waarom zijn jullie beter dan vb. ABRA ?

A) Ik heb me niet verdiept in ABRA. Zal ik straks eens doen. 

Q) vqf is een van de eerste licenties van de Finma voor crypto. Er lopen veel aanvragen, ook van Exchanges. De Finma loopt voorop in Europa, buiten de maltas om. Hoe lastig is het en wat is er nodig qua track record om de Finma te overtuigen? 

A) Het heeft meer dan een jaar tijd gekost, veel telefoontjes , meetings & papierwerk voor deze licensie te bemachtigen. Het belangrijkste is om de wetten/regels te kennen en alles goed na te leven zodat we in aanmerking kwamen en de goedkeuring kregen. 

Q) Zijn de winkels beschermd tegen de pumps en dumps van whales? Ene moment kan hij 1 dollar zijn en andere moment 50 cent. Zo ja hoe gaat dit dan in zijn werk? 

A) Omdat we de fondsen zelf houden, zijn we in staat eenvoudige balanswisselingen te doen. Bijvoorbeeld, vergelijkbaar met hoe exchanges werken, slaan ze hun geld op in koude opslag, en wanneer adres A een transactie naar adres B stuurt, gebeurt de transactie niet echt on chain, ze doen gewoon een verandering in het saldo. Aangezien het geld door de exchange wordt gehouden, is het eenvoudig om vast te leggen dat de transactie plaatsvond. 

Q) Nu jullie betalingen kunnen uitvoeren, welke landen kan je nog niet bereiken met deze vqf licentie?

A) Wereldwijd. Uitzondering van enkele landen met een zwarte lijst (Noord-Korea, Iran en een aantal andere) niet. 

Q) Hoe werkt de buyer protectie voor de klant precies ? 

A) Net na de betaling wordt het geld in escrow bewaard om ervoor te zorgen dat de koper zijn aankoop ontvangt. Als je niet tevreden bent als koper kan je een dispuut openen. Je kan het op een vriendelijke manier oplossen door te chatten of je kan het escaleren. Dan komt de UTRUST bemiddelaar het afhandelen.

Q) Hebben jullie een actieve membership of een passieve? En als het een actieve is welke van de drie? (Vqf) 

A) Onze goedkeuring is als een Zwitsers VQF-lid, dat ons de SRO-status (Financial Intermediary) verleent. We kunnen zaken doen en klanten wereldwijd aan boord brengen. 

Q) Kan je nog eens kort uitleggen hoe jullie burn systeem werkt?

A) Elke transactie die plaatsvindt, onafhankelijk van de gebruikte valuta, zal er een deel van de vergoeding(fee) worden gebruikt UTK terug te kopen van de open markt. Ons algoritme zal de beste koers kiezen tussen de beurzen/exchanges waarmee we verbonden zijn. Dit algoritme garandeert dat we UTK zullen kopen tegen de beste beschikbare koers op dat moment, waardoor de UTK token verbranding wordt gemaximaliseerd in het aantal tokens dat wordt verbrand. Ons slimme contract heeft een brandfunctie, telkens de verbranding is gebeurd neemt de totale voorziening af.

Ter informatie wil ik even zeggen dat we elk jaar een maximaal aantal van 50 miljoen UTRUST tokens gaan verbranden, tot we uiteindelijk een kleine supply/voorziening van 100 miljoen UTRUST tokens gaan overhouden.

Q) Is jullie software open source? 

A) Nee, we zijn niet open source en dat is met een goede reden! We kunnen onze potentiële concurrenten niet al ons harde werk laten zien. 

Q) Vanuit mijn oude ervaringen in de retail wereld weet ik dat integratie on beataande betaalwijzen een must is voor retailers met meer dan één filiaal. Ik zie wel een paar bedrijven met wie je samenwerkt om te integreren in bestaande POS oplossingen. Zijn er daadwerkelijk integraties uitgevoerd? Waar kan ik betalen met jullie betaalplatform? 

A) Momenteel zijn we nog niet gelanceerd om deze POS transacties te doen. 

Q) is er een tegenpartij risico als het gaat om betalingen? En welke risico's hangen daar aan voor utrust als bedrijf? 

A) Ons platform werd gebouwd met alle mogelijke risico's in ons achterhoofd, en we hebben er rekening mee gehouden. We zouden kunnen zeggen dat beveiliging het onderwerp is dat altijd op de voorgrond staat en waar we meer moeite doen om ervoor te zorgen dat ons platform tot het uiterste wordt getest. 

Q) Is er reeds een lijst beschikbaar met handelaars die geaccepteerd hebben om de betaalwijze te aanvaarden?

A) We zijn partnerschappen aangegaan met handelsplatformen met een zeer hoog aantal handelaren, en samen met deze platformen zullen we hun handelaars aanpakken om aan boord te komen. We hebben ook veel mensen die zich ook via onze website hebben geregistreerd. Ik kan u niet het aantal winkels geven. Maar stap voor stap is adoptie aan de gang. Kijk bijvoorbeeld naar onze partners. UMT AG is de grootste leverancier van mobiele betaaloplossingen in Europa. we zullen samenwerken om cryptocurrency-betalingen aan miljoenen klanten te brengen. UMT bereikt momenteel meer dan 14 miljoen gebruikers en 66.500 individuele geldpunten in Europa. De door UMT AG aangeboden technologie, die aan UTRUST is gelicentieerd, bedient meer dan 35% van de Duitse PoS-markt en biedt mobiele betalingen aan enkele van de grootste handelaren.. in totaal alleen al in Duitsland 13,650 winkels. Verdere info over de UMT AG partnership kan je ) hier lezen.

Nog een voorbeeld van een groot handelsplatform is Gambio dat Duitslands grootste e-commerce oplossing met meer dan 25.000 handelaren en miljarden aan jaarlijkse inkomsten is. Door deze samenwerking komt UTRUST in Europa's grootste economie, goed voor meer dan een derde van de totale Europese online verkoop. Meer van deze partnership kan je hier lezen

Q) Gaat de app voor gsm ook de mogelijkheid aanbieden Utk te kopen tegen Cash? Op zich kan je dit regelen als jullie fungeren als tussenpersoon.

A) Is een idee waarover we nadenken om te doen.

Q) Een welliswaar fudmening die is las was dat er weinig blockchain knowledge zit bij het team bij opstart van het project. Vond je dit een correcte opmerking? Is de kennis nu ten volle aanwezig?

A) Je kunt op onze medium en andere bronnen inhoud vinden die geschreven is met betrekking tot blockchain, specifiek van onze teamleden, dev team / bedrijfsontwikkeling, enzovoort. Lees hier gerust meer over.

De kennis was altijd volledig aanwezig, maar als iets in het leven verbeteren we en worden we er beter van. Dat is zeker niets anders dan FUD, omdat onze mede-oprichters al lang in crypto waren voordat het UTRUST-idee bestond, en we bouwden een team rond het project dat we aan het bouwen waren.

Q) De belangrijkste vraag, kan je een nieuwtje meedelen, een teaser?

A) Ik mag geen pré-aankondigingen doen maar blijf ons zeker in de gaten houden de komende tijd.

Q) Doen jullie ook een uitgebreide KYC met jullie partners.

A) Neen, de ken je klant doen we niet bij onze partners. Soms vliegen we over voor de meetings zodat we ze persoonlijk kunnen ontmoeten. 

Q) Worst case scenario; jullie geven aan dat UTK gebouwd is op de Ethereum chain, stel die gaat plat, heeft dit gevolgen voor jullie ? 

A) Helemaal niet, we zouden gewoon snel op een andere chain kunnen gaan. Maar dat zien we in de nabije toekomst niet voor Ethereum gebeuren. Als dat zo is, kunnen we het snel oplossen. 

Q) Zou je iets meer kunnen vertellen over wat er precies gedaan wordt OP en MET de blockchain zelf?

A) De afhandeling van het integratiedeel voor blockchain. We integreren met verschillende chains. Blockchain is nog steeds een jonge technologie met snelle veranderingen aan de gang. Het systeem naar een betrouwbare staat brengen dat ons ertoe kan brengen om miljoenen betalingen te verwerken vergen natuurlijk veel werk. 

Q) Zijn jullie bezig/houden jullie de optie open om te zoeken naar een eventuele andere chain om UTK op te laten draaien ipv ETH? 

A) Ons token blijft binnen afzienbare tijd ERC20 omdat het ethereum-netwerk perfect zijn doelen dient. UTRUST als een platform 

Q) Moeten jullie ook een bepaald bedrag aanhouden op een account in fiat nu jullie die licentie hebben en gaan exploiteren? 

A) Onze richtlijnen vallen onder het VQF en de SRO die we kregen. We zullen worden gecontroleerd en op de voet gevolgd door de toezichthouders. Ik ben niet zeker van de bijzonderheden, omdat het niet specifiek mijn kennisgebied is, maar we zullen de beste praktijken volgen die door het VQF zijn opgelegd, omdat we voldoen aan de regels. 

Q) Zit de Dynamic holding period nog steeds ingebouwd? Dit betekent (verbeter me als ik het verkeerd heb) dat de verkoper in het begin moet wachten op ontvangst en dat deze wachttijd zal verminderen naar gelang het meer gebruik van de betaaloptie. Indien ja is op dat moment de omzetting naar fiat al gebeurd? Indien niet gaat de verkoper uiteraard in administratieve problemen komen door de fluctuerende waarde van eth. 

A) De conversie van crypto naar fiat gebeurt JIT (just in time) op de beste marktrente en toegevoegd aan de pool. Door deze hoeveelheid vast te zetten en vast te houden na conversie, zorgen we ervoor dat de verkoper het specifieke bedrag dat hij / zij vraagt ook krijgt.