Yeeti.io (YTI)

22 Juni 2021Dries:

Welkom Boris in de NCC chat, voor we de vragen afvuren, stel jezelf even voor en wat je functie/relatie is met het project Yeeti.io.

Boris:

Hartelijk dank, heb hier naar uitgekeken. Goede avond iedereen, wil alvast iedereen bedanken die geĆÆnteresseerd is en deze community support tijdens en naast de AMA's.

Ik ben Boris en founder van YEETI.io.

Dries:

Onze leden hebben de voorbereiding kunnen lezen op onze website en ook de youtube live sessie van crypthusiast (https://youtu.be/tDLPWxDBJys) kunnen bekijken, maar voor de volledigheid wil ik je toch graag vragen om Yeeti.io nog eens kort en duidelijk te schetsen.

Boris:

Yeeti is het project naam dat een investeringsplatform zal gaan realiseren op de Binance Smart Chain.

2 tools die wij in deze benoemen zijn het stake platform en de AI YEETI trade bot.

De eerste tool is om je YTI tokens te staken en aan het einde van de maand krijg je hierover een reward in YTI tokens. Des te meer tokens je steekt des te meer rewards je ontvangt.

De tweede tool is het meest interessante en kan de crypto wereld op zijn kop zetten en dan is een trade robot die self-learning is of te wel AI.

Mensen kunnen investeren met een voorgeselecteerd aantal pairs. Deze tokens stort men vervolgens in het platform en hierna begint de AI trade bot automatisch te traden.

Doordat de trade robot AI software bevat kan hij dus verbanden leggen, leren van voorgaande trades, wanneer kopen en verkopen, zien op welke token swap platform een token goedkoper en/of duurder is en daarop anticiperen en swappen.

Yeeti zal een van de eerste platformen zijn die hiermee gaat werken, er worden al wel testen gedaan met deze techniek maar is nog niet voor het publiek uitgerold.

Dries:

Yeeti is een token maar er zit effectief wel idee achter. De website is echter, mag ik zeggen nogal speels, opgevat. Is dat naar aanleiding van het recente succes van Dogecoin e.d.?

Boris:

Nee niet zo zeer, het team is opzoek gegaan naar een stijl wat zou passen bij onze karikatuur en zo zijn we hierbij uitgekomen. Dit heeft niks te maken met de "shit"coins die vandaag de dag bestaan.

Wel moet ik toevoegen dat na de pre-sale wordt gekeken naar een wat meer algemene stijl, een stijl die ook wat meer zakelijk publiek kan aanspreken.

Dries:

Een logische vraag maar 1 dat ik denk dat je met veel plezier even over uitwijdt, wat maakt de Yeeti tradingbot juist uniek t.o.v. reeds bestaande tradingbots?

Boris:

De AI techniek is enorm interessant, of te wel artificial intelligence. Dit is een techniek wat nog niet op grote schaal is toegepast in crypto land. Wij van YEETI denken dat we hierbij een primeur kunnen pakken. Zeker als het naar testen op grote schaal uitgerold kunnen worden.

Plus de investeerder hoeft geen technische kennis te bevatten dan wel veel tijd te investeren op zijn of haar "portfolio" te laten groeien.

Plus de Compound Methode is hierbij komende enorm interessant, hierbij kan de investeerder een eenmalig bedrag inleggen en word de inleg inclusief rendement de volgende dag hertrade. Waardoor de inleg dus minimaal blijft maar het portfolio na langere tijd steeds harder gaat groeien.

Dries:

Kan er reeds een overzicht gegeven worden welke exchanges of swapplatformen de bot zal gebruiken?

Boris:

Dit word gaande weg besloten, we kijken natuurlijk naar hoge volatiliteit, market cap en de fees die gevraagd worden.

Daarom zijn juist de decentrale exchanges of swap platforms enorm interessant.

Dries:

Bij vele van de huidige bots heb je als gebruiker keuzes door de parameters op bepaalde wijze in te stellen. Zal dit voor yeeti ook zo zijn of is het one-size-fits-all principe.

Boris:

Nee dit gaat bij YEETI niet het geval zijn, wij willen de complexibiliteit die trade robots met zich meebrengen, het instellen daarvan of technische markt kennis moeten hebben wegnemen.

Het platform gaat dadelijk straight forward zijn. De investeerders kies welke token hij/zij investeert om een budget aan te vullen van het account en op de achtergrond werkt de YEETI bot, aan het einde van een 24 uurs cyclus ziet de investeerder wat het heeft opgeleverd. Denk niet aan een Binance platform maar iets to-the-point.

Plus goed om te vermelden, de investeerder kan ervoor kiezen om de tokens op elk gewenst moment uit zijn of haar account te halen.

Dries:

Jouw antwoord brengt me op de volgende vraag. Is er aan gedacht om investeerders die de tradingbot willen gebruiken te verplichten om te investeren met Yeeti token. Dit had uiteraard wel de usecase van de token stevig opgetrokken. Nu kan je de vraag stellen waarom de token benodigd is.

Boris:

Nee zij zijn niet verplicht met YTI te investeren, zo word er op dit moment gedacht aan YTI, ETH, BNB, USDT (ERC en TRC) en hier kunnen nog meerdere aan worden toegevoegd of eventueel later met een partnerschap een swapfunctionaliteit voor BTC aan worden toegevoegd.

YTI tokens kunnen wel enorm interessant zijn, zo kan de gebruiker bepaalde perks activeren om minder aan fee te betalen of om een trade budget limiet te verhogen of denk aan meer rendement bij iedere trade, een extra reward als de investeerder voor YTI kiest.

Naast de YEETI bot accepteert het staking platform alleen de YTI token, deze token word na iedere stake maand ook als reward uitgekeerd.

Dries:

Wat met fees voor gebruik vd tradingbot. Wordt een fee aangerekend bij storting of withdrawal of bij elke trade of... Staat ergens beschreven welk percentage een eventuele fee zal betreffen?

Boris:

Er zullen een aantal fees worden berekend.

Het aanschaffen of ophogen van een investeringspakket.

Aan het einde van de 24 uurscycles na het traden word er een percentage ingehouden.

Zodra de investeerder kiest met YTI te betalen dan word hier uiteraard korting overgerekend.

Deze fees zijn benodigd om de gemaakte transactie fees van platformen deels te betalen.

De vaste lasten van servers, development en marketing.

De daadwerkelijke percentages zullen bekend worden gemaakt in een later stadium samen met het marketing plan en de design schermen voor het platform.

Dries:

Zijn jullie van plan om open kaart te spelen over de bereikte resultaten. Komen er bijvoorbeeld maandelijkse overzichten van de resultaten van de bot?

Boris:

Ja de investeerders zien sowieso wat er speelt met hun investering, wat er wordt opgehaald, wat de fees van een transactie zullen zijn.

Verder zal YEETI tot op zekere hoogte een kijkje geven over de behaalde resultaten. Dit is niet alleen belangrijk voor de investeerder maar ook voor de buitenwereld om te laten zien waartoe YEETI maar vooral de AI bot toe in staat is. Ons doel is om naast onze investeerders ook mensen en andere bedrijven te helpen.

Dries:

Je haalde het al even aan Boris, er zal tevens een mogelijkheid tot staking van de Yeeti token worden voorzien. Slim gezien om directe dumping na listing toch enigszins tegen te gaan. Zal deze staking via het bsc dan wel ethereum of ... netwerk gebeuren? Ik denk maar aan de fee's van de laatste tijd... (hoewel (jammer genoeg) nu even een stuk minder).

Boris:

Dat klopt helemaal, dat is 1 van de redenen dat YEETI het staking platform lanceert. Het staking platform gaat in het begin draaien voor alleen de YTI token welke op BSC draait. Onze hoogste prioriteit gaat de YEETI bot zijn. Indien deze feature is uitgerold dan zullen wij verder kijken naar meerdere pairs of eventueel nieuwe producten om het investeringsplatform uit te breiden.

Er worden voor de YEETI bot meerdere potjes gecreeerd, wat er gebeurd is dat de investeringen op een soort kleine hoopjes terecht komen waardoor wij de transactie kosten laag kunnen houden.

We willen met de YEETI bot ook niet maar op 1 ding / markt traden maar op meerdere marketen en manieren om de kosten maar ook risico's te verlagen. Wij zijn ook niet uit op 10% winst te maken met 1 trade maar het liefst 30 trades van .4% winst per dag.

Dries:

Werd reeds bepaald wat de Roi voor Yeeti zal zijn voor het staken? Is deze vast of zal deze hoger worden naarmate men langer staked?

Boris:

ROI is nader te bepalen, hier wordt nog tijdens de pre-sale over gecommuniceerd.

Dries:

Wat ik wel las was dat de staking maandelijks terug bekeken kan worden maar zal dan ook maandelijks opnieuw fee moeten worden betaald om opnieuw te staken of kan men deze gewoon laten doorlopen?

Boris:

Er zal inderdaad een kleine fee worden gevraagd, de stake zal automatisch door blijven lopen maar kan worden onderbroken of gedeeltelijk terug betaald. Echter telt de fee niet op tegen de opbrengsten in YTI tokens.

Daarnaast is het nog goed om te vermelden dat YEETI zelf de staking liquidity address aanvult door YTI tokens op te kopen op de verschillende swap/ liquidity pools platformen en exchanges.

Dit is wel zo fijn voor het prijs behoud van de token en we hopen dan ook hierbij de prijs van de tokens te supporteren.

Dries:
De roadmap spreekt wel over fases maar plakt er momenteel geen deadlines op. Dat is wel iets dat je langs investeerderszijde graag ziet want gaat toch ook over de visie, daadkracht en ambitie van het team. Kan je hier iets meer over duiden. Zeker naar de targets stakingplatform en ingebruikname van de bot.

Boris:

Zeker met het YEETI project is het enorm lastig om een harde deadline te stellen aan de fases. Wellicht niet aan de begin fases maar wel als we dadelijk met de AI bot aan de slag gaan.

Dit vraagt zoveel codering en testen dat we dit niet willen overhaasten. We hebben dadelijk hopelijk met honderden misschien wel duizenden investeerders te maken.

Code en beveiliging van het platform is enorm belangrijk, we willen geen beveiligingslekken of een slecht presterende AI bot. Dit vergt dus veel tijd en het zal dan bijna respectloos zijn tegenover een developer te zeggen van volgende week moeten we live. We nemen graag de tijd voor ons product zodat we zeker zijn van onze zaak en dat vertrouwen kunnen geven aan de investeerder.


Echter de stakingplatform zal binnen enkele weken worden uitgerold na de pre-sale.

Dries:
Ook weer een heel begrijpelijk antwoord. Even over die veiligheid, welke maatregelen gaan jullie op voorhand nemen om na te gaan dat de bot en het platform bestand zijn tegen hackeraanvallen.

Boris:

We gaan langere tijd een BETA versie draaien voor een selectief groepje early investeerders en uiteraard het CORE team.

Daarnaast willen we na de pre-sale ons contract gaan auditten en kijken we naar een bedrijf met white hat hackers om vulnerabilities tegen te gaan.

Dries:

Boris, we kregen deze namiddag de terechte vraag 'hoe kunnen we nagaan of we geen rugpull moeten verwachten'. Natuurlijk een moeilijke vraag om zo te beantwoorden maar hebben jullie bijvoorbeeld een ICO-review laten doen (bijvoorbeeld IcoBench)?
Kan je het tokenadres reeds meedelen dan kan ieder ook een keer kijken op BSCScan?

Boris:

De IDO word gehouden door DxSale, hier word een kleine voorcheck gedaan.

BSC scan:

https://bscscan.com/token/0x167b80c37804359c7b0392fafffc861df7ad123e

Dit token contract zal ook geverifieerd worden bij de 1000 holders overigens.

Verder om nog terug te komen op de rug pull:

1) We hebben een eer om hoog te houden gezien diverse leden van YEETI ook bij diverse andere coin en token communities werken

2) Wij hebben zelf ook baat bij een dergelijke investeringstool gezien ons dit ook geld op langere termijn oplevert (Compound Interest)

3) Het team van YEETI is vooruitstrevend en vinden het tof om producten neer te zetten en dit te laten groeien, YEETI is voor ons een unieke kans om iets wat nog niet gedaan is in de markt te zetten. Daarnaast hopen we met YEETI dat het andere mensen en bedrijven kan helpen in de toekomst.

Wij denken dat als YEETI begint met het uitrollen van de YEETI bot, het veel interessanter gaat zijn op de lange termijn dat de stekker eruit te trekken op de korte termijn.

Dries:

Kan er nog een 'meet-the-team' artikeltje worden gemaakt door Yeeti? Of kan je wat meer duiding geven hoeveel personen in het team zitten en wat hun achtergrond betreft.

Boris:

Ja ik kan een bladzijde hierop open doen, echter kijken wij naar een team reveal na het project en zal er nog een VOIP ama plaatsvinden voor de sale van aanstaande vrijdag.

Alle teamleden werken voor verschillende token / coin projecten, van bank en betalingsverkeer oplossingen, e-sports betting en real estate oplossingen.

De founders van YEETI zijn beide developer (waaronder ik) verder zijn er nog 3 marketing medewerkers.

En kijken we na de pre-sale naar het aanvullen van het team.

Dries:

Nog een laatste vraag voor we overschakelen naar de sale.
Een persoonlijk dingetje van me. Mogen we updates of activiteit verwachten op github.com. Dat is leuke tool voor investeerders & techies om wat mee op de hoogte te blijven van het project.

Boris:

Voor de roadmap gaan we dit ook op github doen, verder zullen er technische zaken omtrent de platformen worden gedeeld dan wel besproken.

Gezien het AI gedeelte vrijwel nieuws is en nog niet bestaand / op grote schaal uitgerold houden we dit voor een later stadium, iets met onthul nooit het geheim van een smit.

Dries:

Over naar de presale. Vanwaar de keuze voor launch via dxSale een voor mij toch wat minder bekend launchplatform.

Boris:

DxSale een van de grootste launchpads en een toegankelijke. DxSale is de grondllegger van denk wel de bekende tokens. Mede door deze redenen hebben wij voor DxSale gekozen, plus dit platform heb ik persoonlijk vaker meegewerkt voor de support van andere projecten.

Platformen als Binance vragen Doxxed teams en een toren hoge fee om te listen.

Dries:

Zijn investeerders die nu interesse hebben gekregen nog op tijd om gewhitelist te kunnen worden of is dat op dit platform niet benodigd?

Boris:

DxSale heeft geen mogelijkheid tot whitelisten. Aanstaande vrijdag 23:00 UTC+2 gaat de pre-sale live, vanaf dan kan iedereen participeren.

Er zal een softcap van 200 BNB zijn en een hardcap van 400 BNB. Als de pre-sale vol zit wordt er een automatische Liquidity Pool gestart op Pancake Swap, 60% van de behaalde cap gaat dan daar naartoe.

Dries:
Voor diegene die het platform van DxSale niet gebruiken, heb je al info over wanneer het project gelist zal worden of wanneer beschikbaar voor te swappen?

Boris:

De token zal beschikbaar komen na de pre-sale op Pancake Swap. Dit gebeurd na 2 maanden automatisch bij het behalen van de softcap of bij behalen van de hardcap direct. Wellicht interessant te weten voor de investeerder is:

Pre-sale prijs is 0.0004 BNB per 1 YTI tokens a 1 BNB per 2500 YTI

Liquidity Pool listing is 0.00065 BNB per 1 YTI tokens a 1 BNB per 1538 YTIVerder zal Yeeti kijken naar meerdere exchanges nadat de sale succesvol is behaald.

Dries:

Er was ook een giveaway/airdrop voor diegene die instappen in de presale. Kan je hier nog iets over kwijt?

Boris:

Ja zeker, al te graag zelfs.

YEETI roept op om het team te helpen om YEETI te verspreiden, dit kan zijn het ronddelen van socialmedia posts of comments te plaatsen. Hier staat een raindrop tegenover, dit kan men vinden in onze ambassadeur groep:

https://t.me/yeetiambassador

Dan tijdens de pre-sale is de mogelijkheid om tot 30.000 YTI tokens te winnen, hier zijn een aantal stappen verreist. Meer informatie daarover verwijs ik men door naar:

https://yeeti.medium.com/yeeti-io-yti-special-30k-giveaway-event-618ef6b57775

Dries:

Dat waren mijn vragen Boris, heb je zo nog een recent nieuwtje of teasertje dat je kan meegeven šŸ˜‰.

Boris:

Als ik kijk naar wat er in de AMA besproken is zijn er veel nieuwtjes vrijgegeven, ik vond het prettig en voel mij vereerd om in deze hechte Nederlands / Belgische community een AMA te mogen doen.

Dries:

Boris wij van NCC wensen Yeeti.io alle succes met de presale en het verdere verloop uiteraard. Blijf gerust hier hangen in het NCC kanaal dan kan je ook ons op de hoogte houden bij het bereiken van nieuwe mijlpalen.